reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bershka ja znam fajne zdanie o dzieciach, ale to chyba nie na tę okazję...bo widziałam je na zaproszeniu na chrzest....chyba żeby jakoś zmodyfikować..

"Nikt nie zrozumie, jak ktoś tak mały, może tak bardzo zmienić świat, dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona..."

Gosia tu są te soft You are viewing the following product: closer to nature® Soft 0-3m<br>(real ortho)
są podobno bardziej miękkie i z tego co widzę to nie mają na tarczce tego uchwytu żeby pociągnąć i wyjąć, ale np z MAM żaden smoczek nie ma tego, tylko gładką powierzchnię i do tego się taką klamrę z paskiem dopina
Gosia mnie się tez nie spieszy z porodem, ten napar z liści malin chciałabym pić jesli pomógłby mi bardziej "przygotować" i wzmocnić mięśnie macicy do porodu i do rozwarcia, żeby szybciej poszło, ale ja mogę rodzić w terminie, nie przeszkadza mi :) fajnie że i Ty już nie masz ciśnienia na pażdziernik :tak:
A poród Majki Ci się udał tak jak napisałaś ekspresowo! Też bym tak chciala ;-)

reklama
Aniu wiesz ja jak pierwszy raz zobaczyłam to zdanie to też łezka poleciała.... choć to było dawno i wtedy jeszcze nie myślałam o tym żeby starać się o nasze dziecko...a i tak te słowa tak mocno zapadły mi w pamięć...dzisiaj nabrały już dla mnie zupełnie innego, głębokiego znaczenia... :)

Ja mieszkam obok Głogowa... w takiej małej wioseczce... i jeny kochany ja nie wiedziałam że te butelki mają jakieś świństwo... Ale kupywałam normalnie w aptece i mi sprzedawali więc gdyby było coś nie tak to był by zakaz ich sprzedaży ? :crazy::crazy::crazy:

Ja mieszkam obok Głogowa... w takiej małej wioseczce... i jeny kochany ja nie wiedziałam że te butelki mają jakieś świństwo... Ale kupywałam normalnie w aptece i mi sprzedawali więc gdyby było coś nie tak to był by zakaz ich sprzedaży ? :crazy::crazy::crazy:
Tez mi sie tak wydaje...Mysle, ze ta nagonka na wolne od BPA jest tez spowodowana komercja. Wlasciwie tylko jeden rodzaj butelek t TT niby tego nie ma, a inne Canpol, Avent itd maja...Nie wiem, czy mam sie tym sugerowac...

Macius wyglada dobrze. Zjadl o 8kasze na gesto, pije herbatke i cisza. Nie zwraca, goraczki nie ma...moze w przedszkolu cos zjadl szybko i cos mu stanelo na zoladku, sama nie wiem...wczoraj sie przestraszylam, ze to wirus Rota...bo i ja wieczorem, jeszcze przed Maciusiem milama mdlosci, blal mnie zoladek, nawet pozniej w nocy, wiec jak Macio zaczal to myslalam o najgorszym...no ale zobaczymy, dzien trwa...

Wiecie, jak patzre jak listopadowki sie rozpakowuja to rozumiem moja gin, ze kazala mi barc tabletki jeszcze przynajmniej do 29.10 czyli ok 2tyg przed terminem...
Pyszczku, Gosiu, a Wy na kiedy dokladnie macie termin?

Agniesiak heheh widzisz a u mnie odwrotnie, nie chce mi się za bardzo gotować teraz w ciąży :sorry: tym bardziej że robię to na tygodniu tylko dla siebie bo M obiad je w pracy, a jak wraca do domu to już kolację, więc ja jak coś przyrządzę to jem to potem 3 dni :sorry:
Ja tez gotuje w sumie dla siebie bo M zjada obiadki w świetlicy gdzie pracuje:tak: Ale robi mi ta przyjemnośc i zjada drugi raz ze mną:tak::-D

najgorsza jest paskudna zgaga wieczorem jak idę spać, bleee..:eek:
też mam zgagę wieczorami i jak leze w łóżku:baffled:

tak jak piszesz Aniu, bo dzisiaj czuje się już lepiej i nie był ospały....

Z najnowszych wieści....od czwartku będę mogła zamieszkać sobie w szpitalu z Kubusiem na oddziale gastroenterologii :-):tak: Pani profesor była już zobaczyć Kubusia na patologii i chce go zabrać teraz Ona, żeby karmienie szło nam ładnie. Mam nadzieję, że wystarczy to co zje i nie będzie musiał byc żywiony również w domu pozajelitowo :eek::crazy: jako dodatkowe jedzonko oczywiście. Kubuś na mleczku przytył 30dkg ale to i tak sukces dla nas bo to oznacza, ze idzie waga w górę a nie w dół.... ide poprać reszte ciuszków...

Miłego popołudnia

aaaaaaaaaaaa i pupka nie jest już odparzona :tak::-):rofl2:
Wspaniałe wieści!!!Buźka dla Kubusia:tak::-)

patrysia agnieszka paula sylwia czarodziejka beti pozdrawiam was wszystkie..

ciesze sie ze fotki wam sie podobaly dziekuje..
Jasne, że się podobały:tak::-) Wspaniałe i czekamy na więcej

Agniesiak u nas dziś na obiad te łazanki będą :tak: ciekawe czy też tak dużo wyjdzie ;-) najwyżej się zamrozi trochę :tak:
No ja dodałam duuużo makaronu :tak:To sporo wyszło:tak: No i zrobiłam tylko z paróweczką pokrojona w kosteczkę i podsmażoną:tak: No i cebulka też:tak: I duuużo tego nasmażyłam, także jeszcze na dziś bedzie:tak: No i kapustkę podgotowałam z zielem angielskim i liścmi laurowymi, (wczesniej ją obmyłam rzecz jasna), odcedziłam i dodałam do reszty i włala:-D

Dzastina na razie na polskim rynku niewiele jest butelek nie zawierających tego związku BPA..dosyc niedawno wyszedł na jaw fakt że podczas podgrzewania mleka czy pokarmu w butelkach mogą się wydzielac toksyczne związki...w krajach typu USA, Wielka Brytania i wielu innych wycofuje się butelki z BPA a wprowadza wolne od BPA czyli BPA free...poczytaj sobie o tym na necie...może też być jak Royanna pisze, że dużo w tym marketingu, nie wiadomo do konca, ale jak miałam wybór to kupiłam butelki Tommee Tippee własnie bez BPA...a tez chciałam te Dr Browns bo podobno są rewelacyjne na kolki...

Royanna ja mam termin na 7go listopada :-) czyli jeszcze 3 tygodnie i kilka dni..

Jakoś nie czuję się najlepiej, cały czas mi niedobrze, już rano wymiotowałam i teraz znowu mnie zbiera, a poza tym na kibelek mnie goni cały czas...a nic takiego nie zjadłam co by mogło zaszkodzić ...:eek:
Idę zupkę gotować chyba że nie dam rady to się położę...

(...)

Royanna ja mam termin na 7go listopada :-) czyli jeszcze 3 tygodnie i kilka dni..

Jakoś nie czuję się najlepiej, cały czas mi niedobrze, już rano wymiotowałam i teraz znowu mnie zbiera, a poza tym na kibelek mnie goni cały czas...a nic takiego nie zjadłam co by mogło zaszkodzić ...:eek:
Idę zupkę gotować chyba że nie dam rady to się położę...
Moze sie wyczyszczasz przed porodem:eek::eek::eek:???

Do mnie napisala kolezanka, ze pozyczy mi laktaror i sterylizator:-)
Bardzo sie ciesze, bo sterylizatora sama bym nie kupila, a tak to sie przyda:tak::-)
Lakator mam tylko elektryczyny Gaja Tufi i mialam dokupic zwykly gruszkowy, a tak to juz dostane...nawet nie wiem jaki:eek:, ale chyba Avent...bo chyba o takim z nia kiedys rozmawiam:-)

reklama
WITAM:-)
PYSZCZKU wow jaka zima już u was:szok:u mnie narazie popada deszcze bądz wczoraj deszcz ze śniegiem i duuuuuży wiatr:cool:połóż się na pewno lepiej się poczujesz:tak:

no własnie opony ...mojemu M sie dzisiaj zerwało ze sobie wczoraj kupił i odrazu załozył , a mnie nie przełozył ....łobuz jeden .....to chciał mnie zawozic do pracy bo mu głupio było ....hehe i dobrze ...niech sie boi :):)

mój musi kupić bo jeszcze nie mamy :sorry:

ROYANNA to dobrze że Maciuś już się lepiej czuje:tak:

a mnie się wczoraj smutasko wieczorem zrobiło...mojej bratowej dałam wszystko jak się jej córeczka urodziła czyli całe wyposażenie łóżeczka z łóżeczkiem oczywiście, komodę z przewijakiem, zabawki itd...wczoraj zapytałam się /bedąc pewna, ze mi pożyczy/ o leżaczek z Fisher Price do szpitala, zeby Kubuś nie leżał tylko w łóżeczku.Leżaczek kupiła sobie sama. Powiedziała, ze w sumie go nie używa ale w nim karmi i pożyczy mi za 2 tyg jak kupi sobie krzesełko do karmienia. Powiedziałam jej, ze potrzebują na już a krzesełko jej pożycze i zrobimy fajną zamianę no i cisza :-( wczoraj w nocy na szybko szukałam sprzedającego leżaczek z allegro z Katowic i wyobraźcie sobie, ze znalazłam i Pani przywiezie mi pod sam szpital dzisiaj wieczorem razem z karuzelką z FP. Za wszystko chce 200zł pokaze Wam..chyba nie drogo

bardzo ładna:tak:a bratowa szkoda słów....:crazy:
bardzom ładne podziękowania wymyśliłaś :tak:

Do góry