reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Sama nie wiem jak z tymi witaminami...ja teraz juz praktycznie nie biore od miesiaca prawie, moze czasem, sporadycznie jak sobie przypomne...
no wlasnie ja tez biore te witaminy jak sobie przypomne i nie wiem czy mam kupowac nastepne opakowanie bo mi sie skonczylo czy jest sens??
Gosiu a może to już czop Ci odchodzi??? :confused::-)
nie wiem wlasnie ale dziewczyny pisaly ze czop powinien byc podbarwiony krwia a ja mam sniezno biala wodnista galaretowa wydzieline??

reklama
gie-oska to na pewno czop!!!!! Mi też tak odchodził, najwięcej było go rano!!! Gdy robiłam siusiu i jak się podcierałam papierem to czułam jak mi się coś ciągnie... to takie za przeproszeniem galaretowate gile prawa? to znak że szyjka macicy ci się roztwiera... mojej kuzynce jak tylko odszedł ten czop całkiem ( jest tego bardzo dużo) to od razu ją bóle wzięły i urodziła po 3 godzinach a mi z kolei ten czop się tak sączył 3 tygodnie:baffled::baffled::baffled::baffled: więc nie ma na to reguły,,,,, ale w dzień porodu poszło tego z 2 szklanki i wiedziałam że to już... a dużo tego masz? czy tak troszkę? to dobry znak nie ma co się martwić;-);-);-)

dziewczynki kochane ..ja tu jestem codziennie , czytam co u was , wiem kiedy któa będzie testowac i któa kiedy powinna sie rozdwoic wiec zaglądam czy aby juz nie ma jakis wieści...nie pisze bo nie mam co:(...u mnie bez zmian , starania odłozene i nie wiem czy juz tak nie pozostanie , ale jakos daje sobie z tym radę ...zajmuje mnie praca ,dom jakoś tak leci ....w soboty jak wiecie zajmuje sie mama wiec jak wracam to nie mam sił juz nic pisac nawet , a w jniedziele nadrabiam cały tydzien we wszystkim wiec nie chce siadac do kompa ...
nic sie nie martwcie JA TU JESTEM jakby co :):) miło , że o mnie pamietacie :):)

buziaczki moje laseczki :)
Dzastina ty pierwsza testujesz a ja juz obgryzam paznokcie :)

gie-oska to na pewno czop!!!!! Mi też tak odchodził, najwięcej było go rano!!! Gdy robiłam siusiu i jak się podcierałam papierem to czułam jak mi się coś ciągnie... to takie za przeproszeniem galaretowate gile prawa? to znak że szyjka macicy ci się roztwiera... mojej kuzynce jak tylko odszedł ten czop całkiem ( jest tego bardzo dużo) to od razu ją bóle wzięły i urodziła po 3 godzinach a mi z kolei ten czop się tak sączył 3 tygodnie:baffled::baffled::baffled::baffled: więc nie ma na to reguły,,,,, ale w dzień porodu poszło tego z 2 szklanki i wiedziałam że to już... a dużo tego masz? czy tak troszkę? to dobry znak nie ma co się martwić;-);-);-)

wiesz co ja mam caly czas ta galaretowa wydzieline i ona jest powiedzmy juz od tyg...ale nie mam jej na papierze tylko w gatkach...i ciagle jest mokro...a chyba jak czop odchodzi to mokro nie powinno byc??ja nie wiem jak to jest bo w pierwszej ciazy nic mi takiego nie odchodzilo...a czy duzo nie wiem za kazdym razem jak ide siusiu to ttak drosze tego jest no ale jest on caly czas!!

ja już po kawusi :))

Gosia ja też miałam taki czop jak u ciebie wiec mysle że to juz to:tak:

zrobiłam obiad, synek wcina własnie kopytka.
a ja... też coś bym zjadła ale nie wiem co...
po południu jedziemy na zakupy bo chemia nam się kończy.
i tak jakoś dzień zleci pewnie...
wieczorkiem z mężem i pewnie tu z wami:)

anufifi fajnie że jesteś:happy2:

wiesz co ja mam caly czas ta galaretowa wydzieline i ona jest powiedzmy juz od tyg...ale nie mam jej na papierze tylko w gatkach...i ciagle jest mokro...a chyba jak czop odchodzi to mokro nie powinno byc??ja nie wiem jak to jest bo w pierwszej ciazy nic mi takiego nie odchodzilo...a czy duzo nie wiem za kazdym razem jak ide siusiu to ttak drosze tego jest no ale jest on caly czas!!

To masz identycznie tak jak ja miałam, najpierw uczucie mokra... i ślady na bieliźnie. Później się będzie tego nabierać coraz więcej.... Te żyłki krwi mogą być a nie muszą... Ja też nie miałam...ale to dobry znak... że już nie długo;-);-);-);-)

Gosia ja też miałam taki czop jak u ciebie wiec mysle że to juz to:tak:

To masz identycznie tak jak ja miałam, najpierw uczucie mokra... i ślady na bieliźnie. Później się będzie tego nabierać coraz więcej.... Te żyłki krwi mogą być a nie muszą... Ja też nie miałam...ale to dobry znak... że już nie długo;-);-);-);-)

oj Kochane laseczki mowicie mi tak jeszcze:-)czyli jednak moze sie zalapie jeszcze na pazdziernik skoro i rozwarcie mam i czop odchodzi:-)
Dzastina ale ja to juz mam powiedzmy od srody to nie za dlugo trwa??czy nie powinno juz byc tego wiecej??

Anufifi
fajnie ze jestes:-)odzywaj sie czesciej:-buziaki

reklama
Gosia u mnie czop odchodził ze 2dni łacznie.. i jakoś po 5 dniach już wody mi odeszły i byłam na podorówce z rozwarciem 2cm..
Każda kobieta jednak inaczej to ma wiec trudno powiedziec jak u ciebie bedzie:)
Wiadomo na pewno że juz naprawde niedługo urodzisz:tak: skoro czop odchodzi!

Do góry