reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzień dobry :)
czytałam wczoraj Wasze posty 4godziny, naprawdę jest tu miło:) Jesteście takie zżyte i tak się wspieracie. I pomyślałam sobie że może nie powinnam się tu wtykać. Któraś z Was podpowiedziała że jest podobny wątek, może powinnam tam się przenieść. Wy tu macie swoje sprawy, niektóre przeżywają trudny czas a ja jeszcze nie mogę doczytać co się dzieje:( Nie wiem czy dam radę kiedyś być aż taką częścią Waszego grona, bo jestem nowa :(
Wyczytałam też że Agnieszka która chwilowo Was opuściła miała mieć chłopca a teraz na suwaczku widnieje Waneska :) Jak to się stało? Nie mogłam znaleźć odpowiedzi :)

Tak jak któraś z Was napisała nastawiłam się na to że będę musiała cierpliwie poczekać :) Dlatego teraz zacznę obserwacje a w lipcu starania :) Mam tylko pytanie: skąd wiedzieć że nastąpi owulacja mierząc temp?? Czy skok temp oznacza owulację, czy dopiero kiedy się on utrzymuje jakiś czas? Jeśli to 2 to jak długo?? Czytałam też w Waszych wpisach że w staraniach o dziewczynkę test pozytywny oznacza STOP w jak to określacie SERDUSZKOWANIU :) :) Czy tak?? Czy taka przerwa od starań od owulacji wystarczy?
Pomyślałam że połączę tablice chińskie z metodą o której piszecie :)tak dla pewności :)

Kiki gratuluję córeczki :) Macie takiego rodzyneczka kochanego w domku :)

P.S. przepraszam że piszę: "któraś z Was" , "jedna z dziewczyn" itd, ale nie mogę zapamiętać Waszych loginów :)

zapomniałam dodać ze cykle mam 27-28 dniowe :)

wkręcisz sie :) a jak sie juz to stanie to sie od nas uzaleznisz ....tak tak , wiem cos o tym ...
poza czerpaniem wiedzy z tego watku polecam Ci zalogować sie na stronie 28dni ...wiele z nas tam jest ....jesli będziesz mierzyc temperature , obserwowac sluz i szyjke do lipca to poznasz siebie bardzo dokładnie .
A dziewczyny będą cie i tu i tam wspierac wiedzą ...

Nie zawsze skok temperatury oznacza owulacje , skok moze byc przedwczesny , z testami owu tez nie jest tak do końca ...najlepszy jest monitoring przez kilka cykli , żeby sprawdzic kiedy dokładnie peka pecherzyk , ale to niestety kosztowne , chyba ze masz zaprzyjaxnionego lekarza ....
jeśli planujesz dziewczynkę ,m a tak chyba zrozumiałam to najlepiej juz po upewnieniu sie kiedy wystepuje owu współzyc do 4 dnia przed owu jesli sie nie uda zbliżac sie o pół dnia co cykl...to tak w mega skrócie....

reklama
kochane 2 listopada to święto , nie ma co prawda wolnego ale to dzień zaduszny , kiedy modlimy sie na grobach naszych bliskich , 1 listopada to dzien Wszystkich Świetych ...teraz to sie jakos pomieszało , ale tak naprawde 2 lisopada powinnismy wspominac i modlic sie za wszystich zmarłych .

kochane 2 listopada to święto , nie ma co prawda wolnego ale to dzień zaduszny , kiedy modlimy sie na grobach naszych bliskich , 1 listopada to dzien Wszystkich Świetych ...teraz to sie jakos pomieszało , ale tak naprawde 2 lisopada powinnismy wspominac i modlic sie za wszystich zmarłych .

TO PRAWDA! :tak: 2 listopada to ZADUSZKI :tak:

Dziewczyny Kochane już jestem i jeszcze nie urodziłam!!!:-D Spałam, dopiero wstałam! I od razu przyleciałam do kompa grzecznie ale widzę że i tak za późno bo już się martwicie o mnie. Jestem jestem nadal w dwupaku, jak cokolwiek będzie się dziać a nie będzie już czasu siąść na kompa to napiszę smska do Pauli! :tak:

A wczoraj wieczorem moja mama przyjechała do nas i do póxna siedzieliśmy, potem nie mogłam w nocy spać, od 5 już chodziłam, potem o 6 mama wstała bo musiała jechać na 7 do pracy, potem M wstał, więc zjadłam z nim śniadanko, poszedł do pracy a ja jeszcze położyłam się o 9 bo byłam nieprzytomna i tak spałam jak dziecko do teraz!!! Ale masakra, czuję się taka rozbita, jakby mnie ktoś czymś ogłuszył :eek:

Ale ogólnie wszystko ok u mnie :tak: Dziękuję że myślałyście o mnie :)

oj to się zmartwiłam :( czyli testy i temperatura nie są wiarygodne? Będę chodzić na monitoring i jestem przygotowana na koszty z tym związane :) zamierzam pomóc naturze na ile to możliwe :)
jeśli chodzi o uzależnienie to nie wiem czy jestem uzależniona ale pierwsze co zrobiłam jak wyszłam rano z łazienki to odpaliłam laptopa i na forum :sorry: a to dopiero mój pierwszy dzień :-p

Dziewczyny Kochane już jestem i jeszcze nie urodziłam!!!:-D Spałam, dopiero wstałam! I od razu przyleciałam do kompa grzecznie ale widzę że i tak za późno bo już się martwicie o mnie. Jestem jestem nadal w dwupaku, jak cokolwiek będzie się dziać a nie będzie już czasu siąść na kompa to napiszę smska do Pauli! :tak:

A wczoraj wieczorem moja mama przyjechała do nas i do póxna siedzieliśmy, potem nie mogłam w nocy spać, od 5 już chodziłam, potem o 6 mama wstała bo musiała jechać na 7 do pracy, potem M wstał, więc zjadłam z nim śniadanko, poszedł do pracy a ja jeszcze położyłam się o 9 bo byłam nieprzytomna i tak spałam jak dziecko do teraz!!! Ale masakra, czuję się taka rozbita, jakby mnie ktoś czymś ogłuszył :eek:

Ale ogólnie wszystko ok u mnie :tak: Dziękuję że myślałyście o mnie :)
Pyszczku, dobrze ze jestes, a my tu juz snulysmy rozne przypuszczenia...;-):-D:-D:-D
oj to się zmartwiłam :( czyli testy i temperatura nie są wiarygodne? Będę chodzić na monitoring i jestem przygotowana na koszty z tym związane :) zamierzam pomóc naturze na ile to możliwe :)
jeśli chodzi o uzależnienie to nie wiem czy jestem uzależniona ale pierwsze co zrobiłam jak wyszłam rano z łazienki to odpaliłam laptopa i na forum :sorry: a to dopiero mój pierwszy dzień :-p
Tak sie wlasnie zaczyna...;-):-):-)

maleńka a to będzie pierwsze dzieciątko jak rozumiem to poco planować co Bozia da.
ale to moje zdanie.każdy robi jak uważa.
coś też pati do nas nie zagląda?

reklama
Pyszczku dobrze że jesteś :-):-):-) powiadasz że mama u Was była? i jak tam relacje z Twoją mamą, lepiej?

Maleńka uważaj bo my bardzo szybko uzależniamy ;-):tak::-D

Kinga ;-);-);-)

Do góry