anufifi
tęsknię...
dzień dobry
czytałam wczoraj Wasze posty 4godziny, naprawdę jest tu miłoJesteście takie zżyte i tak się wspieracie. I pomyślałam sobie że może nie powinnam się tu wtykać. Któraś z Was podpowiedziała że jest podobny wątek, może powinnam tam się przenieść. Wy tu macie swoje sprawy, niektóre przeżywają trudny czas a ja jeszcze nie mogę doczytać co się dzieje
Nie wiem czy dam radę kiedyś być aż taką częścią Waszego grona, bo jestem nowa
Wyczytałam też że Agnieszka która chwilowo Was opuściła miała mieć chłopca a teraz na suwaczku widnieje WaneskaJak to się stało? Nie mogłam znaleźć odpowiedzi
Tak jak któraś z Was napisała nastawiłam się na to że będę musiała cierpliwie poczekaćDlatego teraz zacznę obserwacje a w lipcu starania
Mam tylko pytanie: skąd wiedzieć że nastąpi owulacja mierząc temp?? Czy skok temp oznacza owulację, czy dopiero kiedy się on utrzymuje jakiś czas? Jeśli to 2 to jak długo?? Czytałam też w Waszych wpisach że w staraniach o dziewczynkę test pozytywny oznacza STOP w jak to określacie SERDUSZKOWANIU
![]()
Czy tak?? Czy taka przerwa od starań od owulacji wystarczy?
Pomyślałam że połączę tablice chińskie z metodą o której piszecietak dla pewności
Kiki gratuluję córeczkiMacie takiego rodzyneczka kochanego w domku
P.S. przepraszam że piszę: "któraś z Was" , "jedna z dziewczyn" itd, ale nie mogę zapamiętać Waszych loginów
zapomniałam dodać ze cykle mam 27-28 dniowe![]()
wkręcisz sie
poza czerpaniem wiedzy z tego watku polecam Ci zalogować sie na stronie 28dni ...wiele z nas tam jest ....jesli będziesz mierzyc temperature , obserwowac sluz i szyjke do lipca to poznasz siebie bardzo dokładnie .
A dziewczyny będą cie i tu i tam wspierac wiedzą ...
Nie zawsze skok temperatury oznacza owulacje , skok moze byc przedwczesny , z testami owu tez nie jest tak do końca ...najlepszy jest monitoring przez kilka cykli , żeby sprawdzic kiedy dokładnie peka pecherzyk , ale to niestety kosztowne , chyba ze masz zaprzyjaxnionego lekarza ....
jeśli planujesz dziewczynkę ,m a tak chyba zrozumiałam to najlepiej juz po upewnieniu sie kiedy wystepuje owu współzyc do 4 dnia przed owu jesli sie nie uda zbliżac sie o pół dnia co cykl...to tak w mega skrócie....