reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a Maleńkiej nie ma dzisiaj z nami? ;-):-)

Kinga współczuje z tymi cycami naprawdę :-( hug.gif

Gosiu fajne butki i płaszczyk :tak: ja tez mam fioletowe kozaczki i kupione zresztą na allegro :tak::-) a płaszczyk mam czarny :tak:

Czarodziejko cieszę się że lepiej się czujesz :-) napewno wszystko będzie dobrze :tak:

Dzastina głowa do góry! tempka sie utrzymuje więc nadzieja jest :tak: zaciskam kciuki! Buzia! cmok.gif

Pyszczeku myślę że lepiej się czeka przed terminem niż po terminie ;-)

reklama
WITAM:-)
Noc miałam fajna bo się wyspałam ale w nocy koliło mnie w pochwie jak się obracałam a od rana synek znowu napiera na szyjke bo jest bardzo dziwne uczucie i jeszzce jak się poruszy no nic pewnie bedzie tak cały czas już mi robic:sorry:ale ogólnie humorek lepszy tylko widze że nie moge się spóźnić ani pół godzinki z tabletkami bo odrazu brzusio pobolewa jak na @ ale na szczęście nie ma przy tym twardnienia(bynajmiej jak dotykam to nie jest twardy brzusio):tak:synek jest w miare grzeczny zajmuje się soba ja tylko tyle aby dac mu pić jeść itp.;-)ale za to siusiu cześto mi się chce i to jest denerwujące:confused2:

no wiec byłam dzis u ginekologa
spojrzał na mój wykres i powiedział że temp ładnie rośnie i oby tak dalej.
Zaznaczył mi już pewnie owu którą miałam 17dnia cyklu.
tak wiec dziś mija 9 dzień wyższej tempki po owulacyjnej już.
Z testem jeszcze spokojnie poczekam do tego 2go.

A co do piersi to zbadał i powiedzial że nic niepokojącego nie czuje i nie widzi. Może ale nie musi być to przez gruczoły.. i powiedział jeszcze że to dobry znak raczej.
Tak wiec mam cień nadziei na ten cykl- że być może zaowocuje.

Teraz leżę i robię sobie ciepłe okłady plus masaże.

Ah dodał jeszcze że mam się oszczędzać teraz bo jeżeli nam się udało to nie ma co szaleć zwłaszcza w łóżku;)

Pozdrówki
wracam do leżenia bo jeszcze mnie te cycki ciągną... ehh:confused2:

mi tu mówi że fasolka juz szykuje sobie mieszkanko w brzusiu u ciebie:-)

hej laseczki:-)

Paula kochana juz sie melduje:-)ale powiem Wam ze od wczoraj tak mnie brzuch boli ze mysle ze to juz sa poczatkowe skurcze..dzis na 14mam ginka i marzy mi sie aby powiedziala"ma Pani 6cm rozwarcia prosze jechac do szpitala":-)mam nadzieje ze tez zrobi mi ktg..do boli brzucha doszedl mi bol plecow...

no to czekam na wieści z wizyty i coś czuje że będziesz miała duuuzy uśmiech na twarzy bo to wyglada że poród za dnia:-)

A ja jade dziś wcześniej do domu bo zapisałam mojego Pawła do lekarza, nadal go napiep...a ta szyja, kark, nie może szyją ruszyć, żadne maści, żele nie pomagają, środki przeciwbólowe nie działają, w nocy przy każdym poruszeniu jęczał z bólu :-:)-:)-( zapierał się że nie pójdzie do lekarza a teraz sam chce iść :huh::rolleyes2:

ojej to nieźle przewiało M:eek:zdrówka:tak:

A ja niedawno poszłam do toalety na siku i podczas podcierania zauważyłam na papierze że wyleciał mi taki dosyć spory strzępek białego, zbitego śluzu :szok::szok::szok:
Oprócz tego już zdążyło mnie przeczyścić, tzn nie biegunka, ale taki luźny stolec, dziwne to ...

Może ten śluz to fragmenty czopu? :szok:

no i PYSZCZKOWI się przygotowuje do porodu:-)

witajcie :):tak:
ale mi się miło zrobiło jak przeczytałam że ktoś o mnie pyta :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

przeczytałam wszystko z dziś i powolutku (bardzo) dochodzę do ładu i zaczynam kumac o co chodzi :-D

Paula, Kinga, Dzastina222 - starające się , TESTUJĄCE :tak:

aaa Patrysia - synek :)

Aga, Royanna , Gie-oska, Pyszczek, Patrysia 2w1
przy czym Pyszczek czeka na synka, Royanna tez a reszta??? no i Pyszczek może się już rozpakować skoro czop wyszedł :)

dużo Was tu :tak: ale postaram się to ogranąc:szok::szok:

Ostatnia edycja:
Dużo piszecie a ja mam ograniczoną kaskę na modemie i nie mogę siedzieć cały czas na necie. Więc wybaczcie, ze nie bede odpisywać a opisywać ;-)

Pyszczku moze już powoli się zaczyna

nam lekarka zasugerowała, zeby wkońcu normalnie zacząć życie czyli zgodzić sie na jedzenie pozajelitowe do domu na kilka m-cy. Póki jest iskierka nadziei bedziemy walczyć jeszcze o rozkarmianie w szpitalu.
Jest postęp bo robi żółte twarde kupki i nie ulewa. Jemy znowu od poczatku po małych ilościach czyli po 20 ml potrwa to około 2 tyg i wtedy bedziemy wiedzieć na czym stoimy. Trzeciej próby rozkarmiania juz nie bedzie. Już nie na moje siły, nerwy, cierpliwość etc. W piatek M zostaje z Kubusiem a ja jadę do domu na noc do mojego starszego synka.

Miłego dnia

Aga, Royanna , Gie-oska, Pyszczek, Patrysia 2w1
przy czym Pyszczek czeka na synka, Royanna tez a reszta???

Agniesiak nie wiadomo jeszcze kto siedzi u niej w brzuszku :-)
Gosia, Royanna i Pyszczek będą na dniach rodziły i mają chłopców :tak:
Patrysia będzie miała chłopca :tak:
Czarodziejka też chłopca :-)
jeszcze Pati, Kicia, Beti będą miały dzieciaczki :-)
kogoś ominęłam? ;-)

Ostatnia edycja:
koleżanka z innego wątku pomogła mi wyjaśnić o co chodzi z tymi moimi bólami gruczołów w piersiach :happy:
"(...)taki bol piersi moze byc spowodowany przerosnieciem gruczolow a te gruczoly przerataja od nadmiernej pracy choromonow, czyli w drugiej polowie cyklu dochodzi najczesciej do tych bolow, bo dziala wyzszy progesteron a skoro nigdy wczesniej tego nie czulas (ja czuje zawsze w drugiej polowie cyklu taki bol wiec u mnie to nic nadzwyklego) to u Ciebie moze swiadczyc o wysokim progesteronie czyli objaw fasolkowy:tak::tak::tak:

Kurde ciezko to wytlumaczyc:sorry::sorry::sorry: ale to nie chodzi o proces mleka tylko o nadmierna prace chormonow;-)"
jestem jej wdzięczna bo w sumie mojemu ginekologowi chodziło o to samo przypuszczam ale tak dokładnie mi tego nie zobrazował :sorry:
nadzieja rośnie....

a Pati , Kicia, Beti co noszą pod sercem??
Agnieszka starałaś się o konkretną płeć??

Właśnie przeczytałam że dzidziuś B... (nie pamiętam) jest chory :( tylko nie wiem o co chodzi ..... :no: współczuję :no: i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojemu synkowi

Paula pewnie że lepiej czekać przed terminem :tak: mogę sobie teraz odliczać dni do porodu od 10 do 0 ;-)
Kinga widzisz czyli ten ból to w Twoim przypadku dobry objaw..:-)
Bershka w takim razie za ile czasu można znowu spróbować karmić Kubusia tylko normalnie, bez tego karmienia pozajelitowego? Może nastąpi w końcu jakieś przełamanie w dobrą stronę i będzie już tylko lepiej...Trzymam kciuki :tak:

(...)
nam lekarka zasugerowała, zeby wkońcu normalnie zacząć życie czyli zgodzić sie na jedzenie pozajelitowe do domu na kilka m-cy. Póki jest iskierka nadziei bedziemy walczyć jeszcze o rozkarmianie w szpitalu.

Jest postęp bo robi żółte twarde kupki i nie ulewa. Jemy znowu od poczatku po małych ilościach czyli po 20 ml potrwa to około 2 tyg i wtedy bedziemy wiedzieć na czym stoimy. Trzeciej próby rozkarmiania juz nie bedzie. Już nie na moje siły, nerwy, cierpliwość etc. W piatek M zostaje z Kubusiem a ja jadę do domu na noc do mojego starszego synka.

Bershka próbujcie póki można, może wkońcu się uda:tak: wszystko jest na dobrej drodze :tak: z całego serduszka zyczę Wam zdrówka, żeby Kubuś ładnie przyswajał pokarm i wszystko się unormowało :tak: myślami i modlitwą jestem z Wami :tak: sciskam i całuję mocno! Zobacz załącznik 176023

Ostatnia edycja:
reklama
Maleńka Kicia ostatnio rzadko do nas zagląda, ale ona jest z tych Dziewczyn którym udało się zaplanować córeczkę :-):tak:

Oki Dziewczyny, zmykam na razie pokrzątać się trochę po domu :-) Później zajrzę, może już Gosia da znac co po wizycie u gina ...:)

Do góry