reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wiosna za oknem a mi zimno cały czas.... ubieram sweter i rozbieram.... booszze

idę zaraz chyba do łóżeczka ciepłego

Paula podlałam ci drzewko jeszcze raz bo sie udało ;)

reklama
Kinga dziękuje :-) ja też Twoje zawsze podlewam 2 albo i 3 razy dziennie jak się uda :tak:

Ja już w łóżku ale jeszcze będę oglądała KSD odc.3 bo w tamtym tygodniu nie oglądałam i sobie ściągnęłam żeby obejrzeć :tak:

Dobrej nocy dziewczynki :happy2:
Do jutra! Buziaki

za mocno pewna nie bądź :) nie wiadomo nigdy.. życzę ci oczywiście aby szybko wam się udało.

my z mężem o drugie dziecko staralismy się 12 miesiecy... potem przerwaliśmy bo już zwątpiłam poniekąd. Też myślałam że zajdę w ciążę drugą tak samo prędko jak to było za pierwszym razem.

No Aga do zobaczenia w środę ;)))

no to teraz sie przestraszylam!!!!

spokojnie! :)) ja tylko ci przedstawiłam obraz jak to było ze mną... Ty wcale nie musisz przechodzić tego co ja
są kobiety którym udaje się prędzej a niektórym później... życie

pozdrawiam ;)

no to teraz sie przestraszylam!!!!

Witam nową koleżankę...
Nie bój się, nie będzie tak źle... ja też mam już synka i starałam się 14 cykli i nic... nawet wspomagacze brałam i też to nic nie pomogło. Mam 2.5 letniego synka i myślałam że zajście w drugą ciążę będzie łątwe..a tu.. a kuku!!!
Ale spoko...co ma być to będzie. Nie masz wpływu na to co ma być. Możemy mieć tylko nadzieję że będzie dobrze. . .

Paula dziś wielki dzień... melduj nam tutaj szybciutko.. będę czekać :)

ja dopiero wstałam i jeszcze w piżamie chodzę... idę się ubrać bo muszę do bankomatu skoczyć. U mnie piekna wiosna... i czekam na bociany:)

Dzień dobry :-)
U nas dziś piękne słonko świeci i Kacper już mnie na dwór ciągnie...więc zaraz po śniadanku zmykamy na spacerek dlatego odezwę się pewnie dopiero po usg :tak:
Trzymajcie kciuki! :happy2:

Miłego dnia Wam życzę :-)
Buziaki

Witam nową koleżankę...
Nie bój się, nie będzie tak źle... ja też mam już synka i starałam się 14 cykli i nic... nawet wspomagacze brałam i też to nic nie pomogło. Mam 2.5 letniego synka i myślałam że zajście w drugą ciążę będzie łątwe..a tu.. a kuku!!!
Ale spoko...co ma być to będzie. Nie masz wpływu na to co ma być. Możemy mieć tylko nadzieję że będzie dobrze. . .

Paula dziś wielki dzień... melduj nam tutaj szybciutko.. będę czekać :)

ja dopiero wstałam i jeszcze w piżamie chodzę... idę się ubrać bo muszę do bankomatu skoczyć. U mnie piekna wiosna... i czekam na bociany:)

ogladalam dzis rano kawe czy herbate i tam wlasnie powiedzieli zeby byla dziewczynka najlepiej kochac sie z 3-4dni po miesiaczce a na chlopca wlasnie w owulacje!
jak znam zycie to bedzie kolejnakobita ale co tam wazne ze bedzie druga dzidzia oby zdrowa :-)

Witam się Słoneczka :)
ja jestem po ciężkiej nocce zatrulam sie czymś i tak mnie brzuch bolał, ze szok dopiero nospa pomogła a maluch był taki niespokojny, ze dodatkowo mnie skopał :p ale to oczywiście cieszyło :)

u was sie to sprawdzilo???
ja odczuwam owulacje bolem jajnika.... wiec mam pewnosc kiedy jest z tym ze ostatnim razem corke poczelismy tez w trakcie owulacji a wyszla dziewuszka...:-)

hmmm to wszystko w sumie zależy od genów :)

No, PAULA, ciekawa jestem, co pokaze USG :)

trzymam kciukaski

ogladalam dzis rano kawe czy herbate i tam wlasnie powiedzieli zeby byla dziewczynka najlepiej kochac sie z 3-4dni po miesiaczce a na chlopca wlasnie w owulacje!
jak znam zycie to bedzie kolejnakobita ale co tam wazne ze bedzie druga dzidzia oby zdrowa :-)

hmmm ja celowałam w córkę a proszę będzie Bartuś :) silniejsze geny męża :)

reklama
WITAM:-)
hehe ja pamiętam jak ja rozmawiałam sobie z kumpela że chcemy się starać o drugą dzidzie i chciałabym aby udała się dziewczynka ale obstawiałam jednak ze i tak będzie drugi synek i hehe przeczucie nie myliło jest Alanek:-D
hehe nie ma na co czekac.... odchowam i spokoj s bardzo chcemy miec synka.... no i corcia bedzie miala z tego korzysci bo bardzo lubi towarzystwo... a jak moj chrzesniak mial pol roku gdy julka sie urodzila i sie spotkali to byl przestraszony a jak zaplakala to on wrzeszczal gorzej i dluzej niz ona:-)
pewnie ja tak samo mam podejście i bym z M szybciej się starała o drugiego bobasa ale jednak Dominis dawał mi czadu ze spanie i sobie pomyślałam że najpierw Dominiś musi "dojrzeć"i potem staranka;-)
daffodill witaj, podejscie masz dobre, razem sie maluchy wychowaja, ale ja bym rady nie dała, nie pisze sie na dzieci rok po roku....
a Ty teraz nie masz rozregulowanych cykli?
Planowanie nie mozna brac na powaznie, to tylko taki wspomagacz, ktory sprawdza sie tylko u Tych co znaja swoje ciało, najpierw odpowiedz sobie na pytanie czy chcecie miec drugie dziecko czy syna? jak to drugie to odpuscie...
W owu jak dziewczyny pisały zwieksza sie szanse na chłopca ale ja tez gdzies czytałam ze jak kobieta wie kiedy ma owu, tzn odczuwa sielne bole jajnikow to u tych rodza sie dzwieczynki? ale ile w tym prawdy to nie wiem..........
w kazdym razie powodzenia............
hehe ja odczuwałam owulke i mam synków:-p
Witam.

Byłam u ginka... Torbiela już nie ma i prawie wszystko jest ok. Piszę prawię bo znów w lewym jajniku jest dużo pęcherzyków i znów moga sie robić torbiele. Ale przepisał mi ginek Duphaston od 17 dc przez 10 dni i problem torbieli będzie rozwiązany. Mam go brać przez 4 miesiące a to wyrególuje mi cykle do 28-30. A ogólnie wszystko jest ok. I ginek powiedział że gdyby teraz te wszystkie pęcherzyki popękały to by były bliźniaki jak nic... tylko że ja w to nie wierzę...mnie już chyba nic dobrego nie spotka. Jest piekna pogoda, wszystko jest piękne a ja mam jakiegoś dołka.... Mam nadzieję że to szybko minie...

.
super wieści nam przyniosłaś:-)kurcze ale się ciesze:-)życze ci tych bliźniaków:-D

PAULA no no dzisiaj usg:-)
ANUFIFI pamiętaj jestesmy z tobą:tak:
Drzewka podlane:-)

Do góry