reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a i zapomniałam Wam napisac, ze gadałam z lekarką na temat mojej wagi, bo nic nie przytylam a ona mi mowi, ze dzidzia ladnie rosnie i to najważniejsze tzn ze nie wrzuca w siebie niepotrzebnych rzeczy a maluch czerpie najważniejsze:) i ze mam sie nie martwic :)

reklama
kinga no imprezka sie udala bylo superowo do dzisiaj wspominamy imprezke..masz racje moj ercanek tez zawsze byl duzy i okragly ma ksywe puzian..wszyscy mowia ze bedzie z niego facet bedzie chronil mame i cale rodzenstwo nawet te starsze hi hi..jestem ciekawa co u ciebie bedzie a kidy wybierasz sie do gina jak dlugo dajesz sobie czas?ja mysle ze jak nie przyjdzie do konca tygodnia to smialutko kozesz wybrac sie do ginekologa w przyszlym tyg..

kinga moj jako 3 latek wazyl 29 kg i mial 108 bo mam w ksiazeczce zdrowia na bilansie 3 latka..widac na fotkach ze twoj to tez duzy chlopczyk..

mykam do lozka poczytam gazetki polskie i spac..dobranoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
..jestem ciekawa co u ciebie bedzie a kidy wybierasz sie do gina jak dlugo dajesz sobie czas?ja mysle ze jak nie przyjdzie do konca tygodnia to smialutko kozesz wybrac sie do ginekologa w przyszlym tyg..
i tak też własnie zamierzałam zrobić wiesz... do końca tygodnia daje sobie jeszcze czas.
a w pn wtedy do ginekologa bo myślę że za wcześnie to nie będzie :sorry2: 10dni po spodziewanym terminie @.
No ale spokojnie. dziś dopiero środa :)

co do naszych dzieci to widzę że Filip i Ercanek są do siebie po niekąd podobni ;) wyrosną nam fest chłopaki zobaczysz ;)
Buziaki

Witam się
i życzę miłego dnia:)
U nas dziś w końcu słoneczko w iławie wygląda:happy2:

Dzień dobry :-)
U nas piękne słoneczko świeci slonce..gif

Idę dzisiaj do ginki niech mi odda wynik usg i resztę zdjęć (bo jak usg na skierowanie to wynik trafia najpierw do karty i gina) i jeszcze raz poproszę ją o skierowanie na powtórzenie badania na toxo...zapisałam się do tego lekarza-specjalisty ale dopiero na 19 kwietnia!! Jak mi nie da to zrobię te badania prywatnie.

Pajkaa fajnie Ci że jeszcze nic nie przytyłaś....mi od pierwszej wizyty przybyło jakieś 4,5 kg :tak:

Kiki, Kinga macie super synków :tak: chłopaki jak dąb nie to co moje chucherko 14kg ;-)

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia! :-)
Buziaki

mediumkej14v55498&.jpg

I ja się Witam wszystkie koleżanki :-)

Słońce piękne, robię pranie kurtek zimowych, czas schować do szafy...:tak:

Wczoraj wieczorem wyslałam M do Galerii po kurtkę dla Sebka i kupił najcieplejsza jaka była w sklepie (coccodrillo), tzn taką wiosenną ale z dodatkową wpinaną bluzą w środku, teraz tylko zastanawiam się czy w niej Sebkowi zimno nie będzie :sorry2: a do tego zdecydowaliśmy się na rozmiar 74, bo juz prawie wszystkie ubranka w tym rozmiarze nosi, ale jak na złość w tej kurtce na razie się topi :sorry2: eh...i bądź tu mądry człowieku..

Miłego dnia!

Witajcie babeczki!
Nie bylo mne kilka dni na bb, a tutaj tyle nowosci!

Zaczne od gratulacji dla Sylwi!!! Kobietko kochana! Tak sie ciesze, ze zafasolkowalas!!! I pomimo trudnosci(zastrzyki) dasz rade!

Betti, ciesze sie, ze zajrzalas do nas! I nadziwic sie nie moglam patrzac na Twoj suwaczek, jak ten czas leci! jeszcze troszke i zobaczysz swoje malenstwo!

Tusiu- pamietamy o Tobie. Nie poddawaj sie, mdlosci lada moment mina i zacznie sie najcudowniejszy okres ciazowy:tak::-D

Paula-gratulacje z okazji siusiaka;-):-D:-D Cdudownie byc mama dwoch syneczkow!:tak:

Kindzia, przykro mi ze @ przylazla...:-(

Kinga...czekamy do piatku, ale wszystko wskazuje na fasolke. A jest to bardzo prawdopodobne, bo swiadomie nie staraliscie sie:tak:

Kiki-powtorze sie, ale Twoja rodzinka jest superowa!

Pyszczku-ciuszki Sebcia sa sliczne!

Anufifi-mysle o Tobie...

Patrysiu-ciesze sie ze Bartus w domku, tylko te przeklete kolki...A jak Twoj Alanek?

Reszty dziewczynek nie bede wymieniac, mam nadzieje, ze sie nie pogniewacie...

Mnie nie bylo kilka dni na bb, bo moj maz mial 4 dni wolnego, wiec spedzalismy razem czas. Chlopcy zdrowi, ale Alan od wczoraj ma znowu silny katar:baffled:. Boje sie, ze go zawialo we wtorek, jak zgrzal sie w aucie, a potem wzielismy go z fotelikiem na marsz do Urzedu Skarbowego...Zobaczymy...mam nadzieje, ze tylko na katarze sie skonczy. Acha, a kupa poszla...w 10tej dobie!!!:szok::szok::szok: Ale przejrzalam w internecie informacje na ten temat i znalazlam wypowiedz poloznej na e-dziecko, ze dziecko karmione wylacznie piersia az do czasu wprowadzania innych pokarmow, moze robic kupe kilka razy na dobe albo raz na kilka a nawet kilkanascie dni!:szok: I jest to tzw bezresztkowe trawienie. I dopoki kupa wychodzi bez problemu, jest ok. I charakteryzuje sie tym, ze jest mazista, gestsza troche i duuuuza:baffled:. Tak bylo u nas. Nawet nie wiedzielismy kiedy on ja zrobil, ale poczulismy:sorry2:. I polozna mowila, ze dzieci robiace ta kupe puszczaja smrodliwe baki(u Alana tak jest) i moga je meczyc gazy, wiec dobrze jest robic masaz brzuszka. Wiec po tym artykule stwierdzam, ze chyba u Alana jest wzsytko ok:tak:

Acha, czytalam wasza dyskusje na temat ubran dla 2-3latkow. Faktycznie sa drogie. Dla mnie na spodnie za 60-70 zl to za duzo. Ale ja Maciowi ostatnio kupilam w 5-10-15 przecenione o 50%, 60% ekstra jeansy i bojowki za 25 i 35zl:tak::-D, a cena wczesniejsza byla wlasnie 60-70zl.

Ale sie napisalam...nie wiem czy wszystko co chcialam, najwyzej doskrobie pozniej...
Milego dnia babeczki!
W Szczecinie od rana swieci slonce!!

WITAM:-)
KIKI KINGA wam sobie zajadają chłopaczki a mój coś ostatnio tak nie chce i tez mi troche jakby zjechał:dry:lubił pić mleczko w nocy i dużo i szczerze powiem ze i dzieki temu był taki pulchniaczek a teraz aprzestał ale spowrotem zechciał pić to może nadrobi to co zgubił:sorry2:
ROYANNA ach ten katarek ale na szczescie zapalenie płuc poszło sobie...:tak:u mnie dobrze dzieciaczki :-)Alanek już teraz nie śpi ze mną a w łóżeczku heh i szczerze powiem ze to będzie taki śpioszek bo np.jak wypije w nocy mleczko i odbije się mu to ja go kłade do łóżeczka to nie ma protestu że na rączki czy do mnie spać tylko sobie tam zasypia szybciutko:-)a z Dominisiem nie było tak lekko bo jak nie spał po karmieniu to musiałam go ululać aby spokojnie odłożyć do łóżeczka a niedaj że się przebudził w trakcie kładzenia to ryk i takim sposobem spał ze mną lub czekałam na głęboki sen(czyli jak ja się przebudziłam to wtedy on już sobie nieźle spał)i wtedy do łóżeczka a teraz z Alankiem bez problemu:-)na dniu sobie też lubi pospać tak więc ok ale jak nie śpi i mamusia zniknie z widoku to już ryk i nawet u tatusia nie chce siedzieć tak więc mały śpiszek i cycuś mi się urodził:-D

BUZIOLKI DLA KAŻDEJ Z WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry