reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

My jesteśmy na dworku...pogoda piękna...zaraz zrobię sobie herbatki i siądę sobie na huśtawce :-)

Byłam u ginki i dała mi to skierowanie na powtórzenie toxo (wyprosiłam je!)....jak to jest że płacimy składki a o wszystko trzeba prosić! :wściekła/y: w poniedziałek zrobię powtórne badanie. Spisała sobie wynik usg - wszystko prawidłowe :-)

Zmykam powiesić pranie i do synka do dwór :tak:
Miłego dzionka, przyjemnych spacerów :happy2:
Buziaczki

reklama
PAULA no nie fajnie że musiałaś wyprosić:dry:ale najważniejsze że masz:tak:właśnie przypomniałaś mi ze musze pranie wyjąć:-p

hej
wróciliśmy własnie z miasta. Jaka cydowna pogoda :) słonecznie i cieplutko!
dużo pochodziliśmy z Filipem.
wróciliśmy i od razu do łazienki bo młody siku!! no i mi coś poleciało:shocked2: lece zobaczyć bo może mnie zalewa.. ale to kremowa wydzielina tylko.. taki kluch jakby:sorry2:

Dziewczynki przepraszam, ze nie bede odpisywac bo za dużo czytania a ja wciąz w biegu

z tego co zapamiętałam :
Paula cholera człowiek płaci składki a na badania musi się prosić
Trzymam kciuki zeby toxo nie bylo

Moj Oli jest w podobny wieku co Kacperek, ma 4 latka i 5 m-cy i waży 19 kg ale utuczyć go nie umiem!!
Kiki cudowna masz rodzinke!!!
Royanna zdrówka dla Alana, a kupkami się nie martw. Zrobił i jest ok. Czasami jak nie robi tak długo kupek daj mu wyprasowaną ale nie gorącą :sorry2: pieluszkę tetrową na brzuszek i sprawdzaj czynie jest twardy. Bączki zawsze są zwiastunek kupki :-D u nas kupowe sprawy są na 1 miejscu :-D

Pyszczku Ty się nie martw czy nie za zimno bedzie Sebciowi jak taka piękna wiosenka już jest. Ja ubieram mojemu body z dł. rękawe, bluzka z dł rękawem i na to wiosenna kurteczka plus chustka pod szyję a jak wieje to przykrywam dodatkowo kocykiem i Kubuś nie chorował ani razu bo choróbska się biorą z przegrzewania dziecka a nie na odwrót :tak:

Wczoraj kupiłam sobie 2 pary butów wiosennych :sorry2: no ale co z tego jak w nocy wyskoczyłam z łożka i uderzylam palcem czwartym u nogi w drewniany stelaż i mam tak napuchnięty ze kuleję :no:
mam siny, ba ! fioletowo niebieski. Nie mam maślanki bo to by mi pomogło

a co do książek z biblioteki !! ale jaja !! pisałam Wam, ze przez te pobyty w szpitalach etc po prostu zagubiłam te ksiazki. Ja nie wiem czy czasem gdzieś w szpitalu nie zostawilam jak sie uczyłam :zawstydzona/y:dzwoniłam do biblioteki i powiedzieli, ze mam odkupic wiec ja cała happy !! a tu kurka wodna wszystkie stare i doopa! jedna od razu wyczaiłam w ksiegarni na uczelni a druga szukałam po całej Polsce i znalazłam dopiero w antykwariacie literackim internetowym !!
Koszmar !!!! ale mam :-):-):-) teraz czekam na przesyłkę kurierską

ide chatę ogarnąć

buźka

ps wczoraj męczyłam cały dzień M, ze ma myśleć jak tu dom kupić :-) serio..ja już się mecze w bloku!!!! ale nuestety kasa, kasa i jeszcze raz kasa :sorry2:

Ostatnia edycja:
hej
wróciliśmy własnie z miasta. Jaka cydowna pogoda :) słonecznie i cieplutko!
dużo pochodziliśmy z Filipem.
wróciliśmy i od razu do łazienki bo młody siku!! no i mi coś poleciało:shocked2: lece zobaczyć bo może mnie zalewa.. ale to kremowa wydzielina tylko.. taki kluch jakby:sorry2:

Pachnie mi fasolką hihihihi.... u mnie również słonecznie. Sprzątam podwórko i grabie ogródek w miedzy czasie wieszam pranie, wczoraj pomyłam okna i powiesiłam firanki...ale roboty jeszcze dużo.. przyszłam coś na obiad wstawić... zupkę jakąś upichce na szybkacza.... pozdrawiam was:)

hej dziewczyny...u nas ok..Maja sie dobrze zaklimatyzowala na nowym miejscu..Kacper troche gorzej...mi trudno sie przestawic z mieszkania w domu na mieszkanie w bloku...

Paula gratuluje synka:-)

Sylwia gratuluje fasolki:-)

pozdrawiam Was wszystkie nie mam czasu niestety nadrobic tego co napisalyscie:-(

Heyka

Tak pogoda to rozumien, od razu inne nastewienie człowiek ma......
Paula tez nie rozumien, nalezy sie i juz, kurde co za babka zeby o wszystko sie prosic. ale dobrze ze masz
Dzastina zazdroszcze ze masz juz mycie okien i pranie firanek z głowy, ja na razie ciesze sie pogoda i jakos zebrac sie nie moge za sprzatanie
Kinga co ma byc to i tak bedzie.... jak sie zraziłaś do testow to nie testuj i juz..... poczekamy zobaczymy..... taka pogoda to i nastawienie optymistyczne:)

Moj młody wyciągną mnie do przedszkola, no tak sie uparł ze musielismy isc, spytałam pani dyrektor czy mozemy pobawic sie na placu zabaw, nie miał nic przeciwko, i tak ganiamy sie z poł godziny, a tu 3 latki wyszły na spacer, opiekunki sa swietne, takie młode i maja podejsci i zabrały Remika ze soba, złapał za raczke Kubusia i w droge... i tak zawedrowalismy na starowke, potem nad Wisłe a na koncu do parku..
Ledwo wrocilismy a mu sie juz oczka zamykały.....
A ja mam lenia i kupiłam ruskie na obiad.............

Miłego..........

My już po spacerku - na dworze cudnie! Tylko wiat jeszcze zimny, wczoraj było u nas cieplej..:tak:
Royannko najważniejsze że Alanek w końcu się wypróżnił, też czytałam że u cycuciowego dziecka mogą być tak rzadko kupy :tak:
Paula właśnie dlatego ja nie mam nerwów do tych lekarzy - trzeba prosić o wszystko tak jak piszesz! Raz chciałam sobie morfologię zrobić to mi z łaską wielką lekarka zapisała :dry: to na drugi raz poszłam prywatnie, zapłaciłam 11 zł, wyniki po południu tego samego dnia, dostępne online, zupełnie inny klimat ...
Patrysiu to super że Alanek tak sam w nocy zasypia w łóżeczku, to tak jak u nas :tak: mam nadzieję że tak już zostanie :-)
Bershka masz rację z tym przegrzewaniem :tak:pewnie niepotrzebnie panikuję :-) a kurteczka Kubusia jest ocieplana, czy tylko na bawełnianej podszewce?
My już wróciliśmy ze spaceru i mimo że Sebka kurteczka trochę za duża to chyba bylo mu o niebo lepiej niz w zimowym kombinezonie, a był ubrany: body z długim rękawem, bluza z kapturem i na to kurteczka, na dół rajstopki, skarpetki plus spodnie. No i jeszcze kocykiem był przykryty to już chyba przesadziłam :) ale po powrocie do domu cały cieplutki był :)
Kindzia widać że Remik wśród przedszkolaków jak ryba w wodzie :)
Gosiu ja tez w domu wychowana a teraz w bloku mieszkam ale mi nie przeszkadza! Nie ma odśnieżania, grabienia liści, strzyżenia trawy, itd, itd :-D
Pozdrówki!

Paulinko- jakoś od poczatku też mi sie wydawało ze siusiek będzie no i widac jak na dłoni jak Pyrtol :)))))
Chłopcy są cudowni....ja jestem taka szczesliwa ze mam dwóch Kochanych urwisków :))))

Nie chwalialm sie wczesniej bo wiadomo jak to jest po przejsciach.. bylam 11.03 na usg prenatlanym i wsioooo ok jest :tak:... czuje sie fatalnie... mam tak paskudne mdlosci ze zdycham od popoludnia ... koncza sie jak zasypiam :baffled:...Jem malo co .. bo malo co mi wchodzi w ogole :baffled:.. no ale co zrobic ;-). AAAA i od samego poczatku jade na zastrzykach z brzuch.. na rozrzedzenie krwi .. troszke pocierpie ale co sie nie robi dla dzidzi :tak:
;)

Sylwia- wcale nie miej wyrzutów ze wczesniej nic nie pisałas..po tym co przeszlas wczesniej kazda z nas to rozumie...a przynajmnije ja rozumiem :)
Najwaznijesze teraz zeby wszystko było ok..a bedzie Ok....nich dzidziulka zdrowo rosnie....
Ja nie mialam przejsc z poronieniem a tez na BB dopiero w 4 miesiącu napisalam o fasolce...

reklama
Witam popołudniowo :happy2:
Ale piękna pogoda :-) na dworku można dłużej posiedzieć :tak:
My dzisiaj z Kacperkiem szukaliśmy wiosny i oto nasze odkrycia ;-)

3..jpg 2..jpg 1..jpg

Do góry