reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko a zglupialam juz... czym czesciej sprawdzam tym bardziej glupieje ;)
dzis sluzu juz brak, echo, zero:/ czyli po ptokach ALBO dopiero sie zacznie na dniach od nowa... dzis normalnie powinnam miec dopiero bialko kurze a tu juz pozamiatane.
Czyli przyjmijmy ze owu byla w 9 dc a przytulanko w 7dc. no i wczoraj w 9 tez ale to juz wieczorem gdy wszystko bylo pozamykane i bez sluzu. a dzis boli mnie podbrzusze i krzyz, nie wiem z jakiej okazji skoro po owulacji juz niby.
szans brak, nie nastawiam sie a wrecz doluje ze nie udalo sie:(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny witam
Podjęłam decyzję że we wrześniu próbuję :-) Wczoraj przyszła @ i zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu. Będzie ciężko bo cykle nieregularne mam - przedostatnio miałam owu w 17dc (cykl trwał 30 dni) a w ostatnim owu 20 dc (cykl 32 dni). Planuje w tym cyklu zakończyc starania 13dc (więc gdy owu znowu będzie w 20dc to nici z tego bedą, ale podobno trzeba być cierpliwym). Może 13dc pojade na monitoring????

nullka moze podjedz juz 10-11 dc na monitoring, chyba najlepszy przy tak nieregularnych cyklach, mi tez zdawalo sie kiedys ze owu mam 17 dc a mialam 15, dopiero po dokladnej obserwacji cyklu i organizmu doszlam do tego

beatko wiesz jak ja sceptycznie jestem nastawiona na tego typu testy na płeć
staranka mialam 1,5-3 dni przed, ja stawiam na 1,5-2, były bez śluzu wiec ciezko bylo mi cos stwierdzic i bez silnego bólu jajnika, ale już dużo tygodni nie zostało :D

monico jesli chodzi o ten test i jak wychodzi dziewczynkowy to jest duza szansa
bo oni maja wieksza sprawdzalnosc na dziewczynke niz chlopca
wiec trzymam za dziewczynke &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
u mnie tez bylo ok 2,5-3 dni przed O
moj gin mowi 3 ja sie upieram na 2,5 dnia i sie udalo
wiec i uciebie sie uda

a wiecie ostatnio cos mi wkrecali o pomylkach na usg
ale staram sie o tym nie myslec bo przeciez mam zdjecie pipki
pozatym gin powiedzial ze raczej tam juz nic nie urosnie
8 wrzesnia mam w szpitalu usg i musi sie potwierdzic

Beatko z tymi pomylkami na usg to jest tak, ze jak stwierdza chlopca to mozna byc pewnym, jak dziewczynke to roznie moze byc niestety:/ mam bliskich znajomych ktorrzy do 3 dni przed porodem byli pewni dziewczynki, wszystko kupili rozowe! a 3 dni przed porodem na usg jednak wyszedl chlopiec, poprostu ujawnily sie jajka nagle... i slyszalam, ze tylko o chlopcow mozna byc pewnym, dziewczynka pol na pol :/

WITAJCIE U MNIE 2 RAZY SIE POMYLILI 2 RAZY LEKARKA TWIERDZILA ZE WKONCU CORECZKA TYLE ZE W 4 CIAZY TO JUZ PRZEGIELI NIEZLE W 28TYG LEKARKA STWIERDZILA CORKE POLECIALAM PRYWATNIE DO KLINIKI W KTOREJ PRZYJMUJE 2 LEKARZY PIERWSZY MOWI DZIEWCZYNKA:-) DRUGI DZIEWCZYKA:-)POKAZAL MI CIPECZKE WARGI SROMOWE POROBIL ZDJECIA KTORE WISIALY W RAMCE DO 36 TYG PO TYM JAK LEKARKA STWIERDZILA ZE MOJEJ MALEJ WYROSLY JAJKA I PTASZEK:szok:ONA W SMIECH JA W RYK:-( JAK WIECIE PROBUJE PORAZ OSTATNI OD 2 CYKLI NASZA WYMARZONA DZIEWCZYNKE ALE JAK JUZ BEDE W CIAZY TO NIE CHCEMY ZNAC PLCI BO PO CO JAK I TAK NIE UWIERZE ALE WSZYSTKIM WAM ZYCZE WYMARZONYCH CORECZEK

Ja nie wiem jak to jest z tymi pomyłkami. Rozumiem pomylić się w 12-13tyg ale potem? Sama widziałam u chłopców siusiaki i jajeczka to jak może lekarz ich nie widzieć:sorry: Rozumiem ,że czasem dziecko nie współpracuje ale jak pokazuje co ma miedzy nogami to musi byc jakiś kiepski lekarz moim zdaniem:baffled:
Czasem kobieta ma tylko 3 usg w czasie ciąży to może akurat na połówkowym się nie uda zobaczyć ale jak ma się więcej to zupełnie nie rozumiem:no:

No to ja mialam pecha i chyba trafilam na 3 kiepskich lekarzy:-(ale czytalam gdzies ze po 31 tyg chlopcom schodza jaderka do woreczkow a jak pepowina zaslania ptaszka to wychodza dziewczynki no niby bo potem sa slodkie chlopaczki:-)

reklama
Aneczka ja tez uwazam ze kiepscy lekarze
bo moj powiedzial ze on siusiaka nie szuka tylko moszny a u dziewczynek tych tzw 3 kresek
i ze z nich nie ma szans na chlopca
ale zaczelam sie znow bac
bo chyba bym zwariowala
to tak jakby zabrali mi corke a dali czyjegos chlopca

Losiczka wklej no zdjecia pipulki twojego synka
z checia porownam do mojej malej bo tez mam zdjecie

Ostatnia edycja:
Do góry