reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja z pierwszym synkiem dokładnie nie wiem kiedy zaszłam , ale drugi centralnie z dnia owulacji- rano sex a popołudniu była owu (wczesniej dobre kilka dni nic nie było)

Aaaaaa ostatnio polubiłam kanapki z żółtym serem :-) Szkoda tylko że z ketchupem ;-)

reklama
Znalazłam jeszcze taką informację. Otóż kobiety, które mają bardzo długie cykle (38 dni lub więcej) mają często niedobór witaminy B6.
W przypadku pozytywnego testu ciążowego należy odstawić witaminę B6 stopniowo, np. zmniejszyć do połowy tabletki dziennie, potem co 2 dzień i po jakimś czasie zupełnie odstawić.

czarna76
, pewnie, że się uda, a co się ma nie udać!
t2008.gif

Daria, hmmm, to dziwne, że przy tak niskim pH śluz był szklisty i ciągnący, taki śluz ma zazwyczaj wysokie pH. A Ty łykałaś Ca i Mg? Czytałam, że stosunek Ca do Mg musi wynosić około 2, inny stosunek może doprowadzić do "low ionic strength" - powoduje to, że paski pH wskazują złe wartości (nie dotyczy to cyfrowych pasków).

nullka, jest super, łykając 2 razy dziennie mniejsze dawki B6 więcej przyswajasz a mniej wydalasz z moczem, do tego zapewniasz sobie zalecane 800 mcg kwasu foliowego, lepiej być nie może
t2025.gif
A M bardzo dobre dawki bierze, Tamara z in-gender pisze też by M również łykał cytrynian wapnia, ja mojemu nie dawałam.

Ostatnia edycja:
e010.gif
jezdemm :))

Axarai jak tylko będziesz w Poznaniu proszę dac znać -poszalejemy razem;):):):)

zakupiłam spodnie rurki czarne w h&m,bluzkę granatową w białe paski w h&m i szal czarny
zaszlismy też do Zary i tam również nabyłam spodnie rurki granatowe ;) i turkusowy sweterek z jasnobrązowymi łatami na łokciach-tak długo takiego szukałam;))
Tomi również tam zakupił spodnie .

ogólnie zakupy udane ;):)

teraz dzieci już śpią,my po kolacji i zaraz pewnie padnę .

jeśli jeszcze macie trochę &&& na zbyciu to potrzymajcie proszę za moją jutrzejszą tempkę co by poszła do góry co???
e020.gif
e020.gif

Wiem , że tu fajnie , dlatego cały czas czytam i przyswajam wiedzę.
Mam cichą nadzieję że od czerwca albo lipca dołącze do staraczek.
Byłam w ciąży w 2009 ale poroniłam w 6tc . od tej pory mój T nie chce znów spróbować, czekam aż w końcu się przełamie.

U mnie 2 lekarzy zasugerowało , że możliwe że ja potomka męskiego nie urodzę. Mam 2 córki i 2 poronienia. Jak myslicie dziewczyny , czy moga mieć racje? Czy to tylko jakieś bujdy?

mama05 &&&&& za wysoką tempke
axarai , dzieki za fluidki , wierzę że w końcu się przudadzą

Mama05, ale szałowe zakupy, też by mi się taki wypad przydał :-), u mnie niestety każdy dzień wygląda jak Dzień Świstaka :-D Oczywiście moje kciuki masz już zarezerwowane na jutrzejszy poranek, oby tempka wzbiła się dwa razy tyle co dziś spadła
t2014.gif

Mama Trzymam kciuki trzymam!!! Ja dziś też świruje, i ciągle w gatki zaglądam:-D a jak jeszcze bym temperature mierzyłam, to chyba na zawał bym zeszła:szok:
Piranha a powiedz mi jedną rzecz na tych uderzeniowych dawkach witaminy B, jest napisane, że niewskazane w ciąży, czy nie powinno się ich stosować ewentualnie do owu tylko?

Kosmo ,Pirania
e035.gif
e035.gif

dzięki słoneczka-nawet jeśli sie nie uda to Wasze wsparcie podnosi na duchu.. :)

Czarna możliwe ...moja kumpela ma w pracy koleżankę która 3 razy poroniła ,3 razy to byli chłopcy,teraz szczęśliwie urodziła dziewczynkę ..jej organizm odrzucał męskie płody:((

reklama
Truskafffka, fajnie, że przyłączyłaś się :-)
Hej Czarna!

Czytam i czytam Was z doskoku, no i stwierdzam, że mam małe szanse na dziewczynkę, po tych dzisiejszych nowych wiadomościach.
Wiedziałam dotąd, że nie powinno być śluzu płodnego, ciągnącego się, przy starankach i nigdy tego nie robiłam. A że zawsze go mam pod dostatkiem, więc nie zachodzę w ciążę już tak długo, bo staranka kilka dni przed, a plemnik mojego M , widocznie tego nie przeżywają. Teraz dowiedziałam się, że przy odsuwaniu się od owulki, trzeba niskie ph utrzymać do owulki. A u mnie jest to niewykonalne, bo mierzę ten śluz płodny i jego ph wynosi 7. Więc kicha.....

Piranha, pociesz....:tak:.
Skarbie, pewno mi powiesz, o metodzie 0+12. Ale, u mnie jak już wiesz kiepsko z wyznaczeniem owulacji i boję się, że mogę nie trafić, a i teraz czuję , że ten cykl stracony, więc ciężko wtedy też...

Oczywiście, Mama, jutro tempka jak rakieta do góry:)
Axarai, kciuki zaciśnięte, uda się, uda się uda się....

Ostatnia edycja:
Do góry