reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
mama05 super !! dzięki Kochana :-)

Wstawiam mój wykres, robię go pierwszy raz także jeszcze się uczę co i jak, tempke zacznę mierzyć po @. Czy tam można zmienić długość cylku bo ustawiło sie na 30 dni a ja mam 28 lub nawet mniej, teraz był 25 dniowy.

jestem wieczornie..a co tu tak pusto???????

Lor robiłas dzis teścik??:)

Patrysiak jak tam po wizycie?????

Pirania co tam u Was????

wychodzcie babki z krzaków..
Tom zaproponował winko ale musiałam odmówić nie dość ,że wit biore to jeszcze mi tempkę zaburzy a tego nie chcę...

Nie mam dziś dosłownie na nic czasu :-(

Dido, wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń oraz szybkiego, bezproblemowego porodu!
t3357.gif

Mama05, powtórzę się jak stara płyta ale mam dobre przeczucia kochana! Znów będziemy miały emocje w podobnym terminie bo ja 4 lutego mam USG połówkowe :-)

MissBella, dodałam Twój wykresik do zakładek i będę go codziennie podglądać :-)

Patrysiak, co tam u Ciebie?

Gal, a robiłaś jeszcze test wieczorkiem? No to faktycznie masz piękny śluz płodny, ja nigdy takiego nie miałam. Ja bym zrobiła przed staraniami normalną irygację z 12 ml, jeśli pH byłoby niskie to bym się dziś odważyła, przypilnowałabym przez 4h a potem poszła spać ...a rano sprawdzanie pH i ewentualna korekta ...ale jak już wspomniałam mojego zdania akurat w tej kwestii lepiej nie brać po uwagę :-D

Hej

Mama05-czytam, że wszystko jest na dobrej drodze...:-)
Pamiętaj tylko nie zbaczaj z obranego kursu
0belay.gif
:-D

Piranha-a u mnie morze śluzu, myślałam, że coś suplementy zadziałają i będzie go mniej, a tu nic z tego, więc tu chyba żadne irygacje na to nie pomogą. zastanawiam się, czy mogę jeszcze takie małe z 1, 1,5ml stosować, bo ph mi bardzo wzrosło conajmniej 6,5, ale to chyba normalne, taki śluz ma bardziej zasadowe ph, aby plemnikom było dobrze. Oj, miałyby dobrze, gdybym je dzisiaj wpuściła:-D, a ja niedobra nie chcę ich wpuścić
0acute.gif

No i raczej nie mam co próbować dzisiaj, niestety...znowu. Powtarza sie ten schemat co miesiąc - na conajmniej 2 dni przed owu mam mega ciągnący się śluz, a wtedy nie działamy....

Piranha- myślę jeszcze o tej metodzie 0+12, ale mam dylematy z nią związane.
Weszłam na in-gender i tam o tej metodzie jest taka instrukcja:
Have intercourse once only, 8 to 20 hours after ovulation.Start counting the 8-20 hours when...
  • Any sharp O pain has subsided.
  • Your CM begins to change from EWCM to creamy or sticky.
  • Your cervix begins to become less soft and high.
Wait to have intercourse until you have seen your BBT shift up. (See the tips below for more information.)

Nie znam dobrze angielskiego(tłumacz też pomógł) ale tam jest napisane, że należy współżyć 8-20 po owulacji, a te 8-20 godzin należy liczyć m.in.od momentu kiedy śluz zmienia się z ciągnącego na kremowy.
No właśnie jak to w końcu jest, bo ja gubię się w tym, a to przecież jest podstawowa rzecz w tej metodzie.
A także pisze, aby nie współżyć, do czasu aż nie będzie skoku temperatury na wykresie. Najlepiej zapewne byłoby mierzyć 2 razy dziennie.

Widzę, że jesteś wiec już kończę swój przydługi post i puszczam.

Dido- również ode mnie serdeczne życzenia urodzinowe
tort.gif
, a co ode mnie też masz tort:)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki bardzo Wam dziękuję za wsparcie, jesteście super! Ale to pewnie wiecie:-) u mnie dobrze- płód obecny, żywy, pojedyńczy:-p akcja serca jest. I teraz uwaga- jest wg pomiarów o tydzień starszy niż wynika to z daty ost miesiączki, I to wiele tłumaczy-po pierwsze tak wysoką betę, a po drugie- moją wpadkę. Owulacja była po prostu tydzień wcześniej. Ale to oznacza niestety, że seks był praktycznie w samą owulację, więc o dziewczynce mogę zapomnieć. No nic mam trochę czasu żeby się do tego przygotować i z tym oswoić.Pozdrawiam Was

reklama
Pirania witaj kochana...wytchnienia Ci życze skoro taka zabiegana jesteś ..
no i dzięki Ci kochana !
teraz 3 dni bedzie siostra to zleci..potem week z rodzinka to też minie...
a potem to już ostatnia prosta...
ja raz czuje jajnik a raz nie..czasem zakłuje a potem kilka godzin nic..

Patrysiak??????????????????????????

Do góry