reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kosmo,teraz nie rozmyślaj nad 3 dzieckiem,wszystko jest jeszcze "za świeże",daj sobie odetchnąć,jak już synuś pojawi się na świecie a Ty odetchniesz-będziesz wiedziała czy chcesz jeszcze raz spróbować czy nie :tak:
A tak a'propos mieszkań-moi chłopcy też są razem w pokoju :happy:

Patrysiak,u mnie cykl Jonasa nałożył się idealnie w miesiącu w któym zaszłam w ciążę z Laurą :tak:

Aneczko,mnie też przeraziła ospa u małej ale przeszła ją najłagodniej z całej trójcy,miała może z 7 pęcherzy,które szybciutko zaschły,najgorzej goiły się te gdzie pieluszka ale też lada dzień powinny odpaść,chłopcy przez dwa dni mi gorączkowali-ona nie...najgorzej najstarszy,miał wszędzie,nawet w buzi,gardle,siusiaku,uszach,nosie...:szok:
Dzisiaj mała strasznie marudna jest,płacze jak tylko ją położę,mnie samą bolą wszystkie stawy i kości,od tej ręki na której zwykle ją bujam boli całe ramię aż po bark i szyję....

reklama
patrysiak ten cykl jonasa działa (podobno) jak ci się nałozy z twoimi dniami płodnymi, u mnie akurat trzy razy sie sprawdził

no to coś chyba musi w tym być, wiem, że sprawdził się też Jagience przy córeczce, ale na pewno nie sprawdził się Beatce, jej dni płodne nałożyły się na niebieskie kwadraciki a urodzi/ła? córeczkę. Ja to bym wolała żeby się sprawdzał, bo ja miałam teraz różowe dni. Ale czas pokaże.

Kosmo,teraz nie rozmyślaj nad 3 dzieckiem,wszystko jest jeszcze "za świeże",daj sobie odetchnąć,jak już synuś pojawi się na świecie a Ty odetchniesz-będziesz wiedziała czy chcesz jeszcze raz spróbować czy nie :tak:
A tak a'propos mieszkań-moi chłopcy też są razem w pokoju :happy:

Patrysiak,u mnie cykl Jonasa nałożył się idealnie w miesiącu w któym zaszłam w ciążę z Laurą :tak:

Aneczko,mnie też przeraziła ospa u małej ale przeszła ją najłagodniej z całej trójcy,miała może z 7 pęcherzy,które szybciutko zaschły,najgorzej goiły się te gdzie pieluszka ale też lada dzień powinny odpaść,chłopcy przez dwa dni mi gorączkowali-ona nie...najgorzej najstarszy,miał wszędzie,nawet w buzi,gardle,siusiaku,uszach,nosie...:szok:
Dzisiaj mała strasznie marudna jest,płacze jak tylko ją położę,mnie samą bolą wszystkie stawy i kości,od tej ręki na której zwykle ją bujam boli całe ramię aż po bark i szyję....

hehe, no właśnie teraz o tym pisałam, że tobie się sprawdził:-) a tak przy okazji serdecznie Cię pozdrawiam, podczytywałam Cię jeszcze na kafeterii i pamiętam tą radość jak napisałaś, że to córeczka. Tym bardziej, że z tego co pamiętam nie było to planowane usg, tylko poszłaś bo pobolewał Cię brzuch. Gratuluję Lauruni.

KOSMO tak tak moje smerfy są w jednym pokoju ;)))i jak dziołszka to będzie miala pokój z balkonu zrobione(chcemy działać wiosną)a jak chłopak to 3 muszkieterów będa spać w tym samym pokoju a ten z balkonu to pokój zabaw będzie;))i co nie da się??da się :p ale racja na razie myśl o twoich dwóch aniołkach a o trzecim jeszcze przyjdzie myśl ale to przyjdzie na to swoj czas;))
PIRANHA coś w tym jest że drugie spokojne bo Alan to anioł no teraz rozbrykał się przy Domisiu ale co do spania itd.ogólnie anioł z porównaniem do Domisia...ciekawe jak to jest z 3 ;D

Kosmo i Piranha moj Witek byl ... jakby to powiedziec upiornym niemowlakiem. Caly czas na rekach , straszne kolki , refluks i cieezki chrakterek. Zdecydowalismy sie szybko na drugie zeby szybko miec ten koszmar za soba (nie wyobrazam sobie wychowywac jedynaka). No i jak sie urodzil Antos to zobaczylam jakie moga byc niemowlaki rozkoszne i slodkie. On jadl , spal i byl zawsze pogodny. Oczywiscie powiedzialam ,ze juz NIGDY wiecej dzieci bo nie ma jak , bo limit wyczerpany itd. Jak chlopcy teraz podrosli inaczej juz to widze. Witek dalej ma trudny charakter, trzeba z nim duzo pracowac a Antek podlapuje czasem zle zachowania od brata. Nie myslcie o mnie zle bo Witek oprocz trudnego charakteru jest niesamowitym zdolniacha , taki troche stary malutki. Dyskusje z nim sa jak z 10latkiem nie raz i nie zamienilabym tego mojego diabelca na innego grzecznego chlopca. Mysle jednak ,ze jak mala bedzie takim trudnym maluszkiem jak Witus to juz inaczej bede sobie z tym radzic, duzo spokojniej bo jestem juz jednak doswiadczona mama;-)

patrysiak tylko ja sprawdzałam na tym indywidalnym bardzo dokładnym z data urodzenia tam jest tylko jeden dzień w miesiacu, ta tym kalendarzu innym jonasa co sa pokazane po trzy pola rózowe albo niebieskie to mi sie przy jednym dziecku nie sprawdził, tam wczesniej podawałam link do tego, który mi sie sprawdził, podobno dpradza się ponad 90 % tak czytałam

Kinga, zobacz jaki u mnie był spadek do 9 dpo http://enpr.pl/1712 (10 dpo na wykresie to tak naprawdę 9 dpo gdyż owulacja była w dniu oznaczonym jako 1 w kółeczku), dopiero po implantacji tempka poszybowała w górę. Tak więc spadkiem się nie martw, to normalna sprawa w okolicy 8 dpo.

reklama
Witam :)

patrysiak a jak sprawdzic ten cykl Jonasa?? Trzeba go gdzieś wykupić czy jak bo nie jestem w temacie, nie słyszałam o tej metodzie...

ja wykupiłam indywidualny, zamówiłam na 2012 a w pakiecie dostałam jeszcze na ostatnie miesiące 2011roku, zapłaciłam 30zł, podałam datę i godz. urodzin. Ale tam było po kilka kwadracików (różowych lub niebieskich) w danym miesiącu a Kate pisze, że ona dostała taki, że tylko jeden dzień był zaznaczony.
Tutaj dziewczyny podawały linki do takich darmowych chyba stronek obliczających cykl jonasa.

Do góry