reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bella no jak między świętami a sylwkiem dzieci były w domu to Tom wziął wolne a teraz moja kolej On już urlop wykorzystał a ja mam zaległy..
to jest to co pisałam Piranii -ja też nie mam nikogo do dzieci i ze wszystkim sami jesteśmy...ale daję radę bo jakie mam wyjście ;))

jestem po prysznicu..maluje oko i zaraz jadę ..

reklama
Witam Walentynkowo!
Duzo milosci dla was dziewczyny!!!!!
Mama dzieki za pamiec. Monico i Ja jeszcze sie toczymy;-):sorry:
Missbella trzymam kciuki ,zeby @ tym razem sie nie pojawila. Pamietajcie ,ze musicie zastapic Beatke , Monike i mnie jak sie rozpakujemy:tak:
U mnie nie ukrywam b. ciezko. Dzis kolejna nieprzespana noc , budza mnie jakies nieregularne skurcze , ktore potem mijaja. Dzis nie spalam od 1-4 bo oprocz skurczy mialam koszmarna zgage. Ninka prawie codziennie po 17-18 urzadza takie harce ,ze nie moge chodzic ani siedziec. Klade sie do lozka i czekam az minie i tak do wieczora. Takiej meczacej koncowki jeszcze nie mialam ale pocieszam sie ,ze to wszystko dla wymarzonej coreczki:tak:
Przesylam znowu dla was moc fluidkow
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mama wiec udanego urlopiku :) U nas już po feriach...

miss mam nadzieje ze jutro sie wyjaśni już wszycho :))) &&
aneczka witaj:) nie dziwie się ze ci już mega ciężko:)

Aneczka oby Ninka zechciała jak najszybciej opuścić Twój brzuszek bo wierzę że jest Ci już mega ciężko .

mama fajnie że były bobosexy u Was :) oby owocne :)

JA dziś miałam coś zrobić na Walentynkową kolację ale mam tyle pracy że będzie poprostu sushi :) winko i ... no będzie fajnie ;)
Teraz gotuje się u mnie rosół ale zrobię pomidorowa bo bardzo lubimy . Miałam piec pączki ale może w czwartek to zrobię bo w końcu tłusty ;)

JAk już pisałyście z kim miałyście zajęcia to ja napisze że miałam zajęcia ze Śp. Januszem Zakrzeńskim

Cześć dziewczyny!

Ale miałam koszmarny wieczór i noc. Krzysiu szybko zasnął ale po godzinie się obudził i nie spał do 3 w nocy :szok: A po mleku tak zwymiotował, że był mokry od stóp do głów, przy okazji ja i cała pościel ...jejku, nie wiem co mu znów jest :-(, wcześniej strasznie po łóżku skakał więc może to miało związek. O 7 obudził się ze strasznym płaczem, wypił całą butlę herbatki i spał do 10:20.

Walentynkowe serduszka dla wszystkich!!!
t4514.gif

nullka, kalibracja polega na wciśnięciu odpowiedniej opcji (w tym mierniku chyba kręci się specjalną śrubką, ja miałam elektrodę podłączoną do pH-komputera więc wyglądało to inaczej) i włożeniu elektrody najpierw do 1 a potem 2 roztworu buforowego, na pewno w instrukcji jest to dokładnie opisane. Co do częstości kalibracji to jak komu pasuje, im częściej tym lepiej, jedne dziewczyny kalibrują co cykl, inne co tydzień, jeszcze inne co kilka dni. Też jestem ciekawa co u Bettsie bo wykres ma nadal ładniutki.

MissBella
, ja bym zrobiła test ale dlatego, że ja z gatunku panikar jestem - jeśli w ciąży są plamienia to może być niedobór progesteronu i warto lecieć do gina po Luteinę lub Duphaston. Oczywiście u Ciebie na pewno wszystko jest w porządku więc nic się nie martw kochana i trzymam jutro kciuki za 2 krechy! :-) Jak się uda to pewnie Zuzia z tego będzie (były albo 3 dni odsunięcia albo O+12) :-)

Mama
, cały czas trzymam kciuki, odezwij się po wizycie kochana!

Aneczko, to już tuż tuż, to czekanie na pewno jest najgorsze. Też wczoraj w nocy miałam ciążową zgagę (poza ciążami nigdy jej nie miewam), w tamtej ciąży dopadła mnie w ostatnim miesiącu a teraz pewnie pomęczy nieco dłużej. Brzuch naprawdę mam już ogromny (żona kuzyna, która rodzi za 2 tygodnie ma podobno mniejszy ;-) ...choć ciotka mi mówiła, że u niej tego nie widać gdyż część brzucha rozłożyła się na boki a u mnie wszystko idzie w przód).

Kinga, czekam na fotkę pizzy! :-)

witajcie dziewczynki

wpadłam dziewczynki życzyć Wam wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek, dużo miłości dla Was bo jesteście kochane!!!
Życzę smacznej pizzy w kształcie serduszka, smacznego sushi, udanych i owocnych boboseksów, oby dzieciaczki powychodziły już z brzuszków zmęczonych mam.
Missbella ja trzymam kciuki, jeżeli tempka nie spadła, jest nadzieja, a objawy zbliżającego się okresu są często identyczne jak pierwsze objawy ciąży.
Kate, co u Ciebie?
Mama daj znać jak wrócisz od gina

Pozdrawiam Was z kubeczkiem słabej kawki z mleczkiem:)

Piranho, bardzo mi przykro z powodu Krzysia, moze to jakieś pozostałości tej grypy zołądkowej? A mierzyłaś mu temp? Mój Iwuś jak był kiedyś chory też parę razy zwymiotował po mleku, moja znajoma twierdzi, że jak dziecko ma gorączkę to nie powinno mu się dawać mleka. Trzymaj się kochana.

:-):-) najprzyjemniejszych walentynek Wam życzę :)

cały czas szukałam takich słuchawek do słuchania tętna bo miałam je jak byłam w ciąży z bliźniakami super się sprawdziło
zawsze mogłam sprawdzić gdzie są i czy wszystko gra tzn czy serduszko bije :) no ale po 10 latach gdzieś tak dobrze to schowałam że nikt nie może znaleźć :) więc jedna z forumowiczek ogłosiła że ma do sprzedaży taki specjalny do słuchania razem np. z mężem czyli 2 pary słuchawek i jeszcze z możliwością nagrywania :) szok no normalnie niesamowite zamówiłam i już nawet moje dzieci nie mogą się doczekać kiedy usłyszą swoje rodzeństwo :))))

czy któraś miała takie coś ?
detektor tętna płodu

reklama
Witam i ja walentynkowo

MIŁOŚCI MIŁOŚCI I JESZCZE RAZ MIŁOŚCI... i oby z tej miłości śliczne zdrowe dzieciaki były

ja dziś w pracy do 20...zastępuję koleżankę, ale mężulo kolacyjkę przygotuje...i wieczór miły będzie
jeszcze dla mojego małego mężczyzny muszę kupić czekoladki..bo przecież w nim też jestem zakochana po uszy:-p

Do góry