Gal, a nie masz na chodzie miernika pH? Pytam bo skoro jest tak dużo śluzu to łatwo byłoby sprawdzić patyczkiem kosmetycznym pH tego szyjkowego, czasem potrafi być aż o 2 stopnie wyższe. A próbowałaś poczekać z wynikiem na pasku pH te 15-20 minut? Dziewczyny na in-gender pisały, że dopiero takie odczekanie daje właściwy wynik i paski początkowo go zaniżają. Dziwne, że masz śluz EWCM i jednocześnie niskie pH, chyba dziś bym znów zadziałała bez finału w środeczku i poczekała do jutra skoro test nadal nie jest pozytywny (ja mam córkę po staraniach w dniu pozytywa i wierzę mocno, że to dieta i pH mają decydujące znaczenie a nie odległość od owulacji). U Ciebie tuż przed owulką ten płodny śluz zawsze zanikał to może jutro już go tyle nie będzie?
Mama, trzymam jutro kciuki za wizytę, jestem pewna, że owulka była na 200% i usłyszysz same dobre wieści!
Ewcik, śluz EWCM to skrót to angielskiego "egg white cervical mucus" - czyli śluz szyjkowy o konsystencji białka jaja. Dziś szykuję dla Ciebie przesyłeczkę i poproszę M by wysłał jutro po pracy ...no chyba, że już nie jesteś zainteresowana to daj znać kochana! Wiele dziewczyn zachodzi w ciążę pomimo PCO więc i Tobie się uda! A lekarka mówiła jaki jest powód obniżenia macicy? Podobno po kolejnych ciążach macica jest coraz niżej, ja też teraz w drugiej ciąży czuję, że mam ją niżej jak w pierwszej bo bardziej cierpi na tym moje spojenie łonowe, kość biodrowa i pęcherz. To wypadanie włosów może być na tle hormonalnym, często przyczyną jest nadmiar prolaktyny, sprawdzałaś poziom tego hormonu? Koniecznie zakup sobie B-Complex z dawką B6 50 mg i łykaj 2 razy dziennie. No i może faktycznie zakup te ziółka na PCO?
Truskafffko, jak na wieczór się rozkręciło to licz dziś 1 dc

a LH i FSH (najlepiej wraz z testosteronem i estradiolem) sprawdź sobie w czwartek.