reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewcik, objawami podwyższonej prolaktyny mogą być m.in. długie, często bezowulacyjne cykle, krótka faza lutealna, wspomniane wypadanie włosów. Hormon ten można sprawdzić w dowolnym dniu cyklu ale najlepiej w fazie lutealnej (wtedy jest wyższy). Badanie najlepiej zrobić rano między 8 a 12 na czczo, nie należy być zmęczonym ani zdenerwowanym, poprzedniego dnia najlepiej nie współżyć. A propos u znajomej macica się tak obniżyła po kilku porodach, że czasem wychodzi na zewnątrz :-( Co do leczenia to możesz już zacząć łykać B-Complex (obniża PRL) ale dopiero po badaniu krwi się okaże czy to nie będzie za mało, duży nadmiar prolaktyny trzeba już zbijać lekami typu Bromergon (bardzo szybko zbijają PRL i dziewczyny szybko w ciążę zachodzą). Ja za badanie PRL płaciłam 25 zł, sprawdziłam od razu PRL pod obciążeniem (test czynnościowy) za dodatkowe 25 zł. Co do ziółek nr 3 to możesz w sumie spróbować, czytałam o dziewczynach z PCO, które twierdzą, że to dzięki nim zaszły w ciążę. Szykuję zatem dziś paczuszkę :-)

reklama
Mama to ja grzeczna dziewczynka piję ziółka :-D
jak długo je parzysz? bo różne wersje czytała, a to 10 minut, a to poł godziny...oszalejeeeeee
Piranha ten Magnez Forte 400 z DoppeHerz mogę kupić, tak?
a co do ziółek, to pić cały cykl na owulkę czy kupić na drugą faze też?
sorki że tak wale pytaniami, ale sama wiesz...Spec łatwego życia nie ma:sorry2:
W czwartek pędzę na badania :)
Ewcik pijemy ziółka na ow:tak:
na włosy nie wiem co dobre...sorki, nie pomogę

Truskafffko, pytaj ile wlezie, cieszę się jeśli mogę pomóc :tak: Pij ziółka do owulki a potem te na progesteron. Kiedy mieszankę nr 3 pijesz cały cykl (ja tak robiłam) to po 3 cyklach musisz zrobić sobie od niej jeden miesiąc przerwy, lepszy więc chyba ten pierwszy wariant, po co pić w FL zioła wspomagające owulkę skoro lepiej wtedy wspomóc produkcję progesteronu. Co do tego magnezu to nie mogę znaleźć w jakim występuje związku no i sam preparat zawiera również aż 300 mcg kwasu foliowego ...no a kwas foliowy łykasz już pewnie w dawce 800 mcg przyjmując 2 razy dziennie B-50. Chyba bym poszukała jednak czegoś innego. A może coś takiego CYTRYNIAN MAGNEZU 120kaps MAGNEZ SERCE STRES (2175731613) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (cytrynian jest dużo lepieuj przyswajany przez organizm jak tlenek)?

Piranha :) dzięki kochana :)
oki doki, magnez wybrany. Możesz jeszcze podać linka do ziółek na progesteron? nie mam nigdzie zapisanego

lece położyć się do łóżka, dobrej nocki wszystkim :)

Ostatnia edycja:
Piranha- dzięki za odpowiedź, właśnie zmierzyłam ph, najpierw paskiem 5-5,3, i wzięłam na patyczek śluz i miernik odczytał 4,8, i doopa z tego. Ph mi wzrosło, pewno urinal przestaje działać, a śluz już się zmienia, wydaje mi się, że przestaje się ciągnąć. Test owu podejrzewam , że może w kazdej chwili być pozytywny, będę jeszcze mierzyć o 24 godz. Jakby nie było EWCM , to chyba rano zadziałam, tylko wolałabym bez irygacji, bo boję się, że znowu mnie wysuszą. A replens też chyba można przed? Co sądzisz o tym wszystkim?

Truskafffko, tu masz przepis na ziółka na II fazę cyklu Zobacz temat - Wątek zielarski (cz.X) |, potrzebne są tylko 3 rodzaje ziół: pokrzywa, krwawnik i przywrotnik, wszystkie 3 mają być wymieszane w identycznych proporcjach. Dobrej nocki!

Gal
, ale Ty reaktywowałaś wtedy elektrodę w tym specjalnym roztworze czy ona nadal przesuszona jest? ...jeśli to drugie to nie sugerowałabym się jej wskazaniem, na pewno jest niewłaściwe. Poczekałabym tak jak piszesz do jutra, pewnie przed owulką zniknie Ci jeszcze EWCM i będzie to idealny moment na staranka :tak: Daj znać jaki będzie wynik testu bo pewnie o 24 będę jeszcze przed kompem :-) A może spróbuj w tym cyklu zastosować po staraniach Replens zamiast irygacji? Też można go użyć przed ale ja bym chyba przed staraniami zrobiła irygację (by wymyć śluz płodny, no chyba, że go w ogóle już nie będzie) i zaaplikowała sobie Sylk, natomiast po staraniach korektę pH robiłabym Replensem.

Piranha- dzieki kochana, nie wiem czy jeszcze będziesz, ale piszę. Nie moczyłam elektrody w tym roztworze, więc jest jak jest. śluz już mi się zmienia, są raczej takie cienkie nitki, a nie takie grube;-) Test owu raczej pozytywny już jest, i u mnie chyba jest owu w ciągu 36 godzin od pozytywu raczej. Myślę, zeby rano działać, teraz ph 5,2 może i wydaje mi się, że dobrze mówisz z tą irygacją i sylkiem, ale nie sprawdzałam takiego zestawienia i trochę się boję, Spojrzałam jeszcze do swoich notatek i replens na palcu, na krótko mi zmniejszał ph. Nie wiem sama, mam taki mętlik w głowie. Najgorsze, że rano to nerwowo, bo M idzie do pracy, a znowu po to trochę póxno, bo jeszcze potem raz chciałabym poprawić.
Pewno już śpisz, dobre rady dajesz, dziekuję Ci, kurcze, ale w praktyce mam z tym takie zamieszanie.
Spokojnej nocki. Buziaki:tak:

No nie zdążyłam już, śpij dobrze Piranha:)

Ostatnia edycja:
Gal, właśnie kompa wyłączałam ale jeszcze zerknęłam na BB czy coś napisałaś :-) Myślę, że Twój plan jest idealny, tym bardziej że rano masz zazwyczaj niższe pH :tak: Ja bym spróbowała przed staraniami z tą irygacją i Sylkiem ...a Replens możesz aplikować nawet co 30 minut przez 4h po starankach, myślę, że późniejsze irygacje już nie zaszkodzą bo plemniki zdążą się już zaszyć bezpiecznie w macicy :-) Ty również śpij dobrze i trzymam rano kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli!

reklama
witam przed pracą...Domi juz oki-pewnie heviran pomógł ,ale zostaje z Tomem w domu.

proszę o &&&&&&&&&&&&&&&& i ciepłe myśli o 17.15 bo mam ginke...

Gal- działasz pewnie-więc przyjemności kochana ;))))))))

Pirania no dzis już powinna przesyłka dojść,,,wysyłałam w piątek..

Patrysia* dawno Cię nie było..

Truskafffka- kochana ja parzę zioła tak 20 minut-smacznego ..mi bardzo smakowały:))

smacznej kawki,smacznej owsianki i innych śniadań:))
do napisania wieczorkiem;)

Do góry