reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha- no trochę było śluzu płodnego, takie pojedyncze nitki:zawstydzona/y:, ale ja bałam sie tak wysuszać irygacją:-(
Po starankach sprawdzałam dwa razy po poł godzinie i po ponad godzinie i przy wejściu było ok. 5. Rano o 9 godz. też takie było...
Mam stracha przez ten śluz.... ale ph było dobre, a to nie wystarczy?

reklama
witam kate.
a ty kiedy bedziesz sie starała ??bo moze razem się uda??????
choc ja ze swoim panikanizmem to nie wiem kiedy się namyslę :sorry:

chętnie wkleiłabym swoj wykres ale znowu zapomniałam jak :(
----------------
jestem w 27 dniu cyklu a w 11 fl
testy juz wychodziły mi wczoraj ale jeszcze blade wiec się wstrzymałam aby nie zapeszyć
jestem 4 dni przed @:happy:

Kate- no z tym miernikiem to u mnie jest zagadka. Mi się nie sprawdził, ale podobno dziewczyny na in- gender go używają i sobie chwalą. Po pierwsze to myslałam przed zakupem, ze będę mogła sobie taką szklaną elektrodę wkładac do środka i po prostu odczytywać wynik, ale się okazało, że samej elektrody nie włożę, bo ona jest w czarnej plastikowej niezdełmowalnej osłonce, która jest dłuższa niż elektroda i jest trochę w niej schowana, więc opcja wkładania samej elektrody odpada.
Pozostało wkładanie patyczków kosmetycznych do środka i gmeranie nim , aby zebrać trochę sluzu, mi to nie odpowiada, bo trzeba zebrać sluz tak głebiej dociskając naruszając jakby strukturę sluzu , a przy pasku wystarczy dotknąć i już jest wynik. Kolejna rzecz, ze zebrać cokolwiek mozna jezeli jest dużo sluzu, jak mała to niestety jest z tym problem. No i wazna rzecz, że trzeba go dodatkowo kalibrować, zakupując dodatkowo płyny do kalibracji, i okazało sie też później, że dobrze jeszcze zakupić dodatkowy płyn do nasączania elektrody, aby pokazywała miarodajne wyniki, a to niestety podraża bardzo koszty. Ja miałam tylko roztwory do kalibracji, i mi niestety wyniki miernika nie pokrywają się z paskami. Wczoraj paski pokazywały mi wyższe ph niż miernik. Myślę, że tu jest też to ,że sluz wchałania sie patyczek kosmetyczny, no i może tez brak tego płynu do kalibracji.
Napisałam szczerze, jak to u mnie wygląda, nie wiem może coś źle robiłam, nie wiem, ale u mnie się nie sprawdził niestety.

Wiecie co, ale mam stresa prze ten sluz, nie umiem sobie znależć miejsca, boję sie, że za płytko wkładałam paski już po i źle odczytałam wynik. Niedawno włozyłam pasek i ph było prawie 7 i uzyłam replensu.
Piranha- ja wiem, że to wszystko w teorii fajnie wygląda, że wystarczy duża irygację, ale po czyms takim, to na pewno trudno zajść w ciąże, a nie wiem czy sam sylk, by wystarczył, tym bardziej, że wydaje mi się ze podnosi mi ph.

Ostatnia edycja:
Gal, Tamara pisze o 7 czynnikach wpływających na płeć, dodała, że prawie uwzględniła rodzaj śluzu jako 8 czynnik ale ostatecznie zrezygnowała gdyż podobno po spełnieniu pozostałych 7 czynników śluz powinien być odpowiedniej jakości. Na końcu dodała, że jeśli jednak tak się nie stanie to przy staraniach o chłopca należy zadbać o to by występowało jak najwięcej śluzu EWCM a przy staraniach o dziewczynkę był on gęsty, lepki aż do "suchego".

Jakaś dziewczyna z in-gender napisała:

EWCM can mean a high pH. EWCM usually has a higher pH than the CM the rest of the cycle. Mine went from 6 - 6.5 to a 7 when I had EWCM.

A więc EWCM może oznaczać wysokie pH gdyż ma zazwyczaj wyższe pH jak śluz szyjkowy w pozostałych dniach cyklu. Dziewczyna pisze, że jej pH rosło z 6-6,5 do 7 kiedy pojawiał się EWCM. Dla mnie słowo "może" oznacza, że wcale tak być nie musi :-)

Podobno zażycie 1 godzinę przed starankami Sudafedu wysusza EWCM i wiele dziewczyn to zaleca. Znalazłam też taki wątek Low ph but EWCM will it affect my girl sway??? HELP :-( - In-Gender.com. Dziewczyna pisze, że ma pH 4,5 i przy okazji duże ilości EWCM, pyta czy to wpłynie na jej starania o córkę. Dziewczyny zalecają jej Sudafed i irygację przed staraniami, piszą, że wymieszanie 16 ml wody destylowanej z 4 ml soku z limonki daje roztwór o pH 4 a więc w miarę bezpieczny. Ktoś też radzi by spróbować wypłukać EWCM samą destylówką ale sprawdzić koniecznie czy nie podwyższa to pH. Do obniżania pH po radzą Replens, Aci-Jel, żurawinę, napój CL (np. 3 kartoniki) z dodanym aspartamem.

A tu kolejny wątek, na który sie natknęłam What ph has you ewcm? (hope for a girl) - In-Gender.com. Dziewczyna pisze, że nie wie co robić gdy z ma EWCM (ale niezbyt dużo) a jednocześnie niskie pH 4. Radzi się czy działać ponieważ podobno Tamara kiedyś napisała by nigdy nie współżyć jeśli chcemy córkę a występuje u nas EWCM. Dziewczyny doradzają irygację z limonki by wymyć EWCM. Jakaś RingosDrum odpisała, że EWCM nawet o niskim pH sprzyja poczęciu chłopca. Z kolei tu Atomic! Balance Activ? - Page 5 dziewczyna pisze, że nie sądzi iż EWCM o niskim pH sprzyja poczęciu chłopca, pisze, że głownym powodem tego, że sprzyja poczęciu synka jest to, że ma zazwyczaj wysokie pH, jesli jednak pH organizmu jest niższe na skutek diety i suplementów to nie powinno to zaszkodzić w staraniach o dziewczynkę. Zgłupiec można ;-), nie wiadomo kto ma rację, ja bym jednak chyba na wszelki wypadek wymyła ten śluz i zaaplikowała Sylk by nie było zbyt sucho i plemniki miały w czym się poruszać. Może leć do apteki po Sudafed? Sorry, że tak chaotycznie to napisałam ale klepałam na klawiaturze na bieżąco czytając jednoczesnie te posty ;-)

kate, podobno paski często zaniżają pH i trzeba czekać do 20 minut na właściwy wynik, miernik daje od razu właściwe wskazanie i nie należy sie obawiać "low ionic strength" w śluzie. Do miernika jednak koniecznie trzeba zakupić roztwór reaktywujący elektrodę (przed pierwszym użyciem należy wymoczyć w nim elektrodę gdyż jest przesuszona, u Gal złe wskazania są na pewno dlatego, że elektroda nie została reaktywowana) oraz 2 roztwory do kalibracji elektrody: o pH 4 i pH 7. Problemem może być jedynie pobranie próbki śluzu jeśli jest go mało (taki miernik bardzo sie przyda staraczkom planującym synka :-D bo śluzu powinno byc dużo a ponadto paski pH mają zazwyczaj zbyt niski zakres pomiaru).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry