reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kwiat_12

Hej LalKi:)
Noooo usiadłam..Od rana mialam troche na glowie...obiad-zrobiony, Pranie-zrobione, domek-ogarniety..teraz KawKuje:))) Przylaczy sie Ktoras?:)

Gal bez wzgledu na to co inni mysla ja swoich dzieci nie szczepie...ale nie szczepie ich od jakiegos czasu...MacieK nie ma Kompletu szczepien...booo co go zaszczepilam- nie bylo Konca chorób...zoltaczke ma wiec mi wystraczy,. Maks ma zoltaczke i tyle...
WieloKrotnie juz pisalam o nieszczepieniu...Jest coraz wiecej dowodow na to ze szczepienia bardziej szkodza niz pomagaja...o rteci wiem juz od lat...
Ahh i wiele razy wklejalam ksiazke o szczepieniach...
"Szczepienia. Niebezpieczne ukrywane faKty" - napisali ja lekarze ktorzy znaja temat szczepien dosKonale i sa przeciwni.
Osobiscie uwazam ze aby moc doKonac wyboru odnosnie szczepienia lub nie... Nalezy zebrac wszelkie mozliwe informacje na ich temat. Ja to zrobilam i dlatego nie szczepie. Poza tym Maciej odkad nie szczepie Go jest zdrow jak Ryba..ostatnio byl chory (przeziebiony) zeszlej zimy a to tylko katar byl..dlatego bazuje rozniez na tym czego doswiadczylismy szczepiac dzieci,
W naszym srodowisku jest wiele rodzin ktore nie szczepia......a ta grupa ludzi wciaz przyrasta....lekarze oczywiscie sie zloszcza i nazywaja to "Modą na nieszczepienie"..bo jaKos nazwac trzeba!!!!
Ja osobiscie nie mam zamiaru Nikogo przeKonywac do swoich racji ani namawiac do czegokolwiek, kazdy ma rozum i wie co dla jego dziecka jest najlepsze!!!!!

reklama
Czarodziejko- no to mnie zaskoczyłaś, myslałam na poczatku, że to tylko ja tu taki odmieniec, a tu proszę:-) (no jeszcze Kate jest;-))
No to jesteśmy w jednym klubie, z tym, że ja młodszego jeszcze nie uraczyłam żadną szczepionką, nawet na żółtaczkę, ponieważ prawdopodobieństwo zarażeniem się dla tak małego dziecka jest nikłe, bo jest to żółtaczka wszczepienna, a stosuje się teraz wszystkie igły jednorazowe. Może kiedyś, ale to na spokojnie.
Ja tez zanim podjęłąm tą decyzje o nieszczpieniu, dużo czytałam na ten temat, przy pierwszym dziecku, sama nawet wykupiłam raz dodatkowe szczepienie, bo to przecież taki dobre dla dziecka. A pózniej zdanie diametralnie zmieniłam.

Dziewczyny mam pytanie: ile płacicie za wizytę u gina i USG ??

Jestem na etapie poszukowań lekarza do prowadzenia mojej ciąży, znalazłam kilku z bardzo dobrymi opiniami ale ceny za prywatne wizyty mają, jak dla mnie, kosmiczne :baffled:

Pytam, tak dla porówanaia bo może mi się tylko zdaje, że to drogo...

Ostatnia edycja:
dzien doberek wszystkim
miłego dnia wam zycze
podczytuje was codziennie

pirania dziekuje za napisanie mi polskim słowami wszystkiego :)

ide firanki wieszczac
a młąemu juz prawie biegunka przeszła terz lula sobie :0

Ja dzis troche lepiej sie czuje.Ale zabiegany dzien.Ja jeszcze nie bylam na wizycie ale slyszalam ze 100 zl bierze.Mama ja nie mialam zadnych objawow wogole ciazy nie podejrzewalam.Mam nerwa bo do 6 tyg bralam leki na alergie i przeziebienie

Dziewczyny mam pytanie: ile płacicie za wizytę u gina i USG ??

Jestem na etapie poszukowań lekarza do prowadzenia mojej ciąży, znalazłam kilku z bardzo dobrymi opiniami ale ceny za prywatne wizyty mają, jak dla mnie, kosmiczne :baffled:

Pytam, tak dla porówanaia bo może mi się tylko zdaje, że to drogo...

ja w pl w malej wsi placilam od 100 do 150 ale zazwyczaj powyzej 100 :)

reklama
Czarodziejko i Gal, w kwestii szczepien popieram Was w 100 %. Sama mojego starszego szczepilam na nfz na wszystko co obowiazkowo poza MMR - odwlekam do tej pory a ma juz on 2lata i 4 miesiace.

Mala szczepilam w szpitalu i jeszcze tylko raz jak miala 3 miechy. Pozniej zrezygnowalam.

Ja wiem ze robie dobrze, tylko ze meza mam przeciwko sobie.

Do góry