reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko to nie jest tak że te co nie chcą zachodzą,ja jak się wyluzowałam na miesiąc i odpuściłam to zaszłam.Myśle że jednak te staranki to ogromny stres ,który powoduje jakieś blokady. Życze Ci dużo spokoju i przyjemności z seksu:-)
Daria mnie też w poprzednich ciążach odrzucało od mięsa i mam chłopców. Nie mogłam kupować w sklepie mięsa,gotować parówek,otwierać lodówki a nawet odcedzać ziemniaków.Za to moja kumpela będzie miała chłopca i zajada się flakami,kebabem i kaszanką z grila.Więc jest różnie.

reklama
Marzycielko to nie jest tak że te co nie chcą zachodzą,ja jak się wyluzowałam na miesiąc i odpuściłam to zaszłam.Myśle że jednak te staranki to ogromny stres ,który powoduje jakieś blokady. Życze Ci dużo spokoju i przyjemności z seksu:-)
Daria mnie też w poprzednich ciążach odrzucało od mięsa i mam chłopców. Nie mogłam kupować w sklepie mięsa,gotować parówek,otwierać lodówki a nawet odcedzać ziemniaków.Za to moja kumpela będzie miała chłopca i zajada się flakami,kebabem i kaszanką z grila.Więc jest różnie.

mi najbardziej przeszkadza zapach jak dam przyprawy a tak to nie :) i jak juz nie bedzie czuc to jem ;p a parowki to wcinam z nadia jak glupia;p ale te przyprawy na mesie jaks tak mnie dusza ze zaraz mam mdlosci ;/

witam wieczorową porą:-)

my zaliczyliśmy po południu dwa wypady na plac zabaw plus wizytę u sąsiadki i jej córeczek:-) Marcello padł wykończony dniem dzisiejszym;-)

daria ja tak miałam w ciąży, że jak tylko poczułam zapach smażonego mięsa, to mnie na wymioty brało.. pamiętam M zrobił kiedyś pyszne tortille, ale jak tylko poczułam że smaży kurczaka do tego, to mi tak obrzydły, że sam musiał je jeść;-) piękny torcik, zdolna kuchareczka z Ciebie:tak: MMR to jest odra świnka różyczka, w 13/14 mcu

mama u nas też wicher straszny, ale to nie przeszkodziło nam w szaleństwach na placu zabaw:-D

andziak kochana, tulę.. bo mogę się domyślać, co przeżywasz, tym bardziej, że do poznania płci jeszcze tyle czasu...

truskafffka no to na jednym wózku jedziemy.. te cholerne cykle, takie długie i niejeden bez owu.. ale Twoja gin coś działa przynajmniej, moja mi póki co duphaston dała, będę brać o następnego cyklu, plus do tego dołączę ziółka.. kochana dasz mi namiar na tego sprzedawcę calcium z allegro?

pirania jak Krzysiu?

Ostatnia edycja:
witam wieczorową porą:-)

my zaliczyliśmy po południu dwa wypady na plac zabaw plus wizytę u sąsiadki i jej córeczek:-) Marcello padł wykończony dniem dzisiejszym;-)

daria ja tak miałam w ciąży, że jak tylko poczułam zapach smażonego mięsa, to mnie na wymioty brało.. pamiętam M zrobił kiedyś pyszne tortille, ale jak tylko poczułam że smaży kurczaka do tego, to mi tak obrzydły, że sam musiał je jeść;-) piękny torcik, zdolna kuchareczka z Ciebie:tak: MMR to jest odra świnka różyczka, w 13/14 mcu

mama u nas też wicher straszny, ale to nie przeszkodziło nam w szaleństwach na placu zabaw:-D

andziak kochana, tulę.. bo mogę się domyślać, co przeżywasz, tym bardziej, że do poznania płci jeszcze tyle czasu...

truskafffka no to na jednym wózku jedziemy.. te cholerne cykle, takie długie i niejeden bez owu.. ale Twoja gin coś działa przynajmniej, moja mi póki co duphaston dała, będę brać o następnego cyklu, plus do tego dołączę ziółka

pirania jak Krzysiu?

to ona byla na to szczepiona a nawet nie wiedzialam u nas sie nie pytaja kaza przyjsc i szczepi a nie wiem na co ;/

dziewczyny i ja dzis zlapalam dola...:-(
myslalam ze wszystko idzie ku lepszemu, cykle mi sie wydluzyly z 26 do 28dni, zniknely te plamienia brazowe przed okresem wiec myslam ze progesteron sie poprawil. a tu co ? dzis u mnie 25dc a tu znowu te plamienia :szok: kurde co jest grane???? znowu ten bol tak jak wtedy wiec domyslam sie ze to to samo :-( :-(oj i znowu mam pod gorke :-(

Hej Dziewczęta:-)

Ja dzisiaj dumna z siebie jestem zrobiłam wszystkie badania zapłaciłam niestety 120zł no ale czego się nie robi dla osiągnięcia celu:-) Nie zrobiłam PRL po obciążeniu ale Piranha na pewno ją zrobię w 7dpo a teraz zrobiłam zwykłą. Straszny nerwus jestem i nawet nerwowa na badaniach byłam bo przed pracą i się śpieszyłam....taka już moja natura i chyba w ciążę przy moich prawie 50 dniowych cyklach zajdę tylko z bromkiem ale to chyba nie przeszkadza w planowaniu płci?

Gal Ty jesteś taką znawczynią w leczeniu mój synek ma problem z uchem i co chwile antybiotyk i nic nie pomaga poradzisz coś na uszko żeby się polepszyło?

Truskafka cieszę się że jesteś pozytywnie nastawiona, ja do gina idę z wszystkimi wynikami badań 14 marca ciekawe co mi powie o moich pęcherzykach i ustawieniu cykli do czerwca.

Dziewczyny, że zapytam się o taką sprawę...od czerwca na pewno zaczynamy starania i myślę o pracy przy 1 dziecku nie pracowalam a teraz jakbym zaszła to muszę w pracy to oznajmić i boję się że od razu będę skreśolna i nie będę mogła wrócić....dla mnie dzidziuś jest najważniejszy ale jak najlepiej postąpić w takiej sytuacji czy np powiedziec pracodawcy że nam zależy żeby wrócić?

dziewczynki chciałam Wam życzyć spokojnej nocy-idę się kąpać i spać:-) do usłyszenia jutro, buźka

p.s. mam nadzieję, ze ta dzisiejsza cisza oznacza, że większość starających się ostro właśnie działa:-D

Mężulo nakupił mi truskawek na otarcie łez...kochany jest. Właśnie wcinam i jeszcze do was zaglądam

Mama, no to mnie pocieszyłaś z tymi hormonami, ja już po dupku (tak sądzę) mam problemy z cerą, zaczęło mnie wysypywać...a tu jeszcze mówisz że dupka urośnie ..NO WAY:rofl2:

Ewcik, nie pozostaje nic innego jak ogłosić, że NIE SPOCZNIEMY PÓKI NIE POCZNIEMY ;) i tego się trzymamy.
Ja poluję na calcium citrate od nich NowFoods.Com.PL: Witaminy i diety - kulturystyka

Marzycielka, tulę..

Noemi, chodzi ci pewnie o 14 kwietnia ;) trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a pracodawcy bym powiedziała jak się sprawy mają

Piranha, wiem już jakie tabletki mam przepisane (zadzwoniłam do apteki) to Femoston Mite

Ostatnia edycja:
reklama
Dopiero teraz mam chwilkę by Was poczytać, Krzysiu dziś znów był strasznie humorzasty (marudzenie, krzyki, płacze, wymuszenia i te sprawy) a do godz. 22 nie miałam ani chwilki pomocy przy nim.

Mama
, na pewno w sobotę zdam relacje (do teściów tym razem nie jedziemy :-)) a może nawet uda mi się zamieścić na forum krótki filmik 2D lub 3D :-) Krzyś dziś czuje się na szczęście tyci lepiej, oby było już z górki ...i oby wraz z choroba minęły te jego humorki ale chyba za dużo wymagam :-D A kiedy w góry wybywacie? Pamiętam, że jakoś w kwietniu ...po świętach? To prawda, że ceny paliwa, tempo ich wzrostu przy jednoczesnej stagnacji w wypłatach wołają o pomstę do nieba :wściekła/y: U nas tez dziś straszne wichurzysko szaleje.

merylin, Gal tutaj kiedyś opisywała świetną kurację żelazową w diecie. Jest sporo różnych tabletek z żelazem, które mogą być przyjmowane w ciąży (mogą jednak nasilać mdłości) ale pojęcie niestety nie mam, które są lepsze, a które gorsze :-(

Daria, mnie w pierwszej ciąży odrzucało od mięsa a w drugiej nie ...cały czas tłumaczyłam to sobie tak, że przed zajściem w drugą ciążę jadłam niewiele mięsa (dieta dziewczynkowa :-)) stąd organizm upomniał się o swoje ;-), wybitnie za to odrzuciło mnie od wszelkich słodyczy tak do 16 tc. A torcik po prostu świetny, ślinka kapie na sam widok!

Andziak, śliczny suwaczek, za 10 tygodni będzie już wszystko wiadomo (że to córcia oczywiście :tak:), zleci ani się obejrzysz.

Truskafffko, masz super podejście, uda się szybciej niż myślisz, zobaczysz kochana!

Ewcik, nie kupuj na razie Calcium Citrate, czekaj na listonosza :-D Z Krzysiem już odrobinkę lepiej, dzięki kochana!

Marzycielko
, a w którym dniu cyklu miałaś owulkę? A Ty sprawdzałaś sobie podstawowe hormony (LH, FSH, estradiol, testosteron, progesteron i prolaktyna)?

Noemi
, też uważam, że warto wydać pieniążki by wiedzieć na czym się przysłowiowo stoi. Kiedy masz wynik? Trzymam kciuki by prolaktyna była niska :tak: A w tym 7 dpo i tak musisz raz jeszcze sprawdzić spoczynkową robiąc test czynnościowy :-), warto go zrobić bo czasem pozwala odróżnić prolaktynemię czynnościowa od organicznej. Z bromkiem na pewno szybko zajdziesz, z tego co pamiętam to pisałaś iż bardzo dobrze na niego reagujesz. A bromek w staraniach nie przeszkadza, dzięki niemu powinien wzrosnąć progesteron a to przecież bardzo dziewczynkowy aspekt planowania :tak:

Dobrej nocki dla wszystkich!

Do góry