reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzień dobry Paniom:-)

ja mam dziś na 12 do pracy. M zawiózł Małego do żłoba.. wczoraj mi dzwonią ze żłobka, żeby po Marcepana przyjechać, bo ma 37,8.. M pojechał po niego, w domu Malutki spał 3 godziny:szok:a jaki genialny humor miał potem:tak: nie wiem, z czego ta gorączka.. albo mu piątki idą albo to z winy palca..bo wczoraj wchodząc do żłobka przytrzasnął sobie paluszka drzwiami-płakał bardzo, dzisiaj palec siny.. może to z tego płaczu ta gorączka była? sama nie wiem..
mam nadzieję, ze paznokieć mu nie będzie schodził:-(

axarai pobieram część wirusków dziewczynkowych, a co:-D

andziak przykre, że nie masz wsparcia ze strony mamy:-( tulę

ladies, noemi u nas, jak się uda, to będzie ok 2,5-3 lat różnicy

ladies co to za program i na jakim kanale?

pirania a jakie było wskazanie do cc przy Krzysiu? poród SN nie jest wykluczony po przebytym cięćiu.. można próbować:tak: a jeśli zobaczą, że coś idzie nie tak, to wtedy zawsze mogą cc zrobić

miłego dzionka GIRLS :tak:

reklama
czesc dziewczyny :-)

Wow..ale u Was jest milutko.
Moja coreczka ma juz prawie 8lat, ( ojej, nawet nie wiem kiedy ten czas mi uciekl). Mam nadzieje iz w krotce spelnie jej marzenie o rodzenstwie. Ja od poczatku staran staralam sie o chlopca, pilam wode z cytryna, okropny napoj sodowy no ale skutek byl co m-c taki sam.... pusto, nie ma fasolki. Teraz juz nie mysle o plci, teraz to bardzo chcemy drugie dziecko :-)

Wszystkim gratuluje upragnionych dziewczynek i fasolek :-):-)

Prosze wyslijcie kilka bocianow w moja strone, ja tez chce :tak::tak:;-)

Milego dnia

.... pamietam ze bylo pytanko odnosnie testow owul, ja uzywalam i w tym cyklu tez juz czekaja One Step Ovul Test, mysle ze to sa te same ktore miala Piranha. Ja testuje 2xdziennie, poniewaz moje cykle byly bardzo poszarpane w dlugosci ( 24-27dc). Od stycznia biore Vit B complex i....ollleeee mam 28dc :-) Nie wiem czy czasowo to jest dobrze no ale u mnie to godz 12 i 21. Mimo wszystko mysle ze wynik z godz.21 jest najlepszym wynikiem do odczytu. Ja dzis mam 9dc tak wiec od dzis testy sa na pierwszym miejscu !!!!

Axarai- Mega Ogromniaste Gratulacje!!!!!!
34340_129090520465890_122447781130164_141481_3116569_n.jpg
Wszystko sie zgadza, Dziewczyny pisaly ze corcia to juz ci sie z urzedu nalezy i prosze bardzo:)))))
Bardzo Sie ciedze ze Twoje wielkie marzenie sie spelnilo:))))

Natusia- tez slyszalam ze woda utleniona pomaga przy bolu zeba. Na szczescie przeszlo mi....maz mi doradzil zebym porzadnie wynitkowala zeby i ...pomoglo ale i tak ide w piatek do dentysty bo musze przygotowac zeby na zalozenie aparatu.

Daria, ja miałam CC w maju 2 lata temu i prawdopodobnie znów czeka mnie cesarka ...a chciałabym SN ze znieczuleniem tylko strasznie się boję, że blizna nie wytrzyma i że poród będzie ciężki i przez to dzidzia ucierpi (u mnie jakoś rodzinne są ciężkie porody, do tego położna w pierwszej ciąży nastraszyła mnie wąskimi biodrami).

wlasnie moja kuzynka tez miala roznice 2 lata po blizniakach jak sie uprala na naturalny ponoc okropnie sie meczyla i przez to wpadla w depresje po porodowa malej nie chciala widziec..;/
a z tymi biodrami to nie prawda ja mialam mierzone bo mialam ponizej normy a lekarka mi powiedziala ze te kobiety co maja duze biodra rodza gorzej niz z malymi i to jest prawda w moim przypadku tylko nie zapomne dzwieku jak one sie rozchodzily maz to wymiekal
:-p
moja mam po trojce dzieci a byla chudsza niz ja nie ma w ogole bioder a innym po porodzie sie rozszerzają tez bym tak chciala zeby mi tak zostalo :)ja sie wlasnie obawiam znieczulenia i wole chyba jednak bez nie wiem moze mi minie i sie zdecyduje ale narazie nie potrafie
:-p

hej wczoraj nie miałam czasu żeby do Was wejść, a tu proszę- takie wieści!!!
Axarai- wielkie gratulacje!!! rzeczywiście należało ci sie z urzędu:-)
lece doczytać co jeszcze się wczoraj u Was działo
Miłego dnia dziewczynki

WITAM;)

No i po świętach :)

AXARAI i tu napisze GRATULACJE!!!!kobito to jest mega szczeście co:)))

Wyczytałam ze piszecie o porodach :)ja miałam pierwsze cc a drugie sn gdzie jestem z tego bardzo zadowolona:))i teraz także chce sn :))ogólnie jesli chodzi o sam poród to pierwszy był gorszy bo od "0"wywoływany to i mocniejsze skurcze któe odbierały mi siły i jak już miałam przeć ciężko mi było przez to a potem jeszcze spadające tętno synka dlateog decyzja o cc...drugi poród był z bólem jak przebito mi wody ale udało się wszystko fajnie poszło(super położna miałąm pomogła duużo)i byłam dumna z siebie mega hehe :D dochodzenie po porodzie to zdecydowanie sn!od razu wstałam zajmowałam sie synkiem jak i mogłam jeść itd.także mam nadzieję że będę miałą teraz również sn:))

To tak na szybkiego ;)dzisiaj jazda na 12 :p

zadzwonilam do ginekologa w sprawie tgo usg 3/4d i chyba sie nie zdecyduje bo ta lekarka mi powiedziala ze nie ma sensu zeby isc w 20 tygodniu bo to zbytnio nic ciekawego nie widac ona poleca 24 -26 tydzien ale mowi ze na zwykl usg moge przyjsc i teraz nie wiem czy isc ;/

reklama
Witam
U nas super pogoda tylko troszeczke jest wiatr.
mama dziekuje za pamięć
Nastusia dziękuje mały jest super, rośnie jak na drozdżach,
juz mi całe noce przesypia a ma dopiero 7 tygodni, jest grzeczniutki
Ja mam dosyc szerokie biodra a mam porody mam takie sobie, a moja siostra jest bardzo ale to bardzo szcupła i ma bardzo waskie biodra a rodzi expresem, twierdzi że u dentysty bardziej boli niz poród.
Co do znieczulenia to ja byłam bardzo zadowolona wkucie nic nie bolałao, a naprawde przynosi ulge.

Do góry