reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Natusia...nie dziękuje coby nie zapeszać ;)
kurde wierzyć się nie chce w takie chamstwo!! strasznie współczuję, mam nadzieję że gościu odpowie za kolizję i ucieczkę!!
Noemi my też nie rozpowiadamy o planowaniu, wiele osób wie że się staramy, ale cichoszaaa w kwestii planowania córci ;)
fajnie że gin współpracuje :) ja mam teraz coś co tu na forum się jeszcze nie przewinęło-femoston mite-miałam zapytanie w oczach co ona mi tu przepisuje, ale Piranha obczajona w temacie jak ze wszystkim :cool2: stwierdziła że te hormonki sa ok :happy:
i w międzyczasie mamy działać, jak hormony nie uregulują mi cykli to też sięgamy po ciężką artylerię :cool2:
cholera jakbym wiedziała ze takie jajce wyjdą po tabletkach to bym je z pół roku wcześniej rzuciła a cholerę:wściekła/y:

Martika...u to kuzyn przegina , musicie go cisnąć, bo się chłopak przyzwyczaja...

reklama
Gal, dupka najlepiej bierz 2 tabletki - jedną rano a drugą wieczorem. Mi w cyklu, w którym brałam tylko jedna tabletkę nie udało się zajść w ciążę, zaszłam w pierwszym cyklu, w którym brałam 2 tabletki dziennie. Mam nadzieję, że siłownia pomogła odreagować, mnie wysiłek fizyczny bardzo odpręża psychicznie.

Ewcik, a mi dziś bank przesłał faxem pismo, na które czekałam dosłownie kilka lat więc chyba nie mam już co bać się skarbówki i mykam w tym tygodniu do nich z odwołaniem, nie będą mieli gratis żadnej kasy ode mnie :-) Co do żłobka to po pierwsze boję się tych chorób a po drugie nigdy nie miałam żadnej pomocy przy synku i on by chyba jakiejś traumy dostał gdyby nagle zamiast mamy zaczęła się zajmować nim zupełnie obca osoba ...no ale przecież kiedyś i tak będę musiała sobie z tym faktem jakoś poradzić posyłając synka do przedszkola, liczę jednak, że wtedy będzie już z nim jakaś komunikacja i da sobie pewne rzeczy wytłumaczyć. Strasznie miłe jest to co na końcu napisałaś, dziękuję Ci kochana!

Mama, o żesz Ty, ale mi smaka na piwko narobiłaś :-D ...takie z soczkiem malinowym, mniam, mniam.

martika, ja też hehehe zapisałam sobie wczoraj przepis Mamy na sernik i mogę nim (tzn. przepisem bo sernika jeszcze nie robiłam :-D) częstować na lewo i prawo.

czarna, ja swojego też nie wtajemniczałam i m.in. dlatego nie łykał części suplementów, jestem pewna, że gdybym go wtajemniczyła to na przekór robiłby odwrotnie bo ten typ tak ma :-D

Truskafffko, dzięki kochana! A ja sobie tak po cichu zgadywałam, że pewnie chodzi o Calcium Citrate i udało mi się trafić w dziesiątkę :-) I Ty też mnie piwkiem tu kusisz? :-)

natusia, strasznie współczuję stłuczki, co za chamstwo i pech okropny :-( Ślicznie Ci się tempka wspina na wykresie :tak:

Noemi, będziesz się zaopatrywać w ten Cassava Root? :-) Ano wykres wygląda na razie bezowulacyjnie :-(, myślę, że warto podziałać z bromkiem bo zapewne miesza tu Twoja prolaktyna.

Jagienka dziekuje i fajnie ze wpadlas,
i widze ze dalej walczysz z posilkami ona taki niejadek jak moj Marcel i do dzis malo co je, tylko ulubione posilki
daj no jakies zdjecie pyzuni
o jaki ci wozek chodzi bo ten pomaranczowy quinny buzz sprzedalam bo duzy byl i ciezko mi bylo go do auta pakowac i jezdze tym moim bugaboo bee plus i jestem z niego mega zadowolona

hello babeczki :-)
Gal kochana tule :-( czemu to wszystko musi byc takie skomplikowane :-(
Natusia widze ze ty tez nie mialas dzisiaj najlepszego dnia :-( mam nadzieje ze uda sie odnalesc tego goscia.
Piranha bardzo cie podziwiam ze bez pomocy innych radzisz sobie po tych wszystkich nieprzespanych nocach :szok: naprawde dzielna z ciebie kobitka. patrze codziennie na twoj suwaczek i juz 31 tygodni za toba :szok: kiedy to tak szybko zlecialo?
zrobilam dzisiaj test owul. wieczorem i tylko jedna kreska. wiec byc moze owul. byla i dlatego postanowilam uzywac od dzis ten krem na progesteron. zobaczymy co bedzie dalej.
dzieki dziewczyny za kciuki :-)

ewcik nie martwie sie jej waga bo ona jest pod kontrola lekarza i je co 2-3h po 120-150ml wiec nie jest glodna, poprostu ma takie spalanie,
a drugie to ona duzo stracila na wadze jak ja mialam na samym cycu
i dopiero jak miala 3 tyg doszla do wagi urodzeniowej
chlopcy tez tacy byli i sa dalej szczupli bo Oscar ma 7 lat a wazy 19kg
pozatym lekarz mi powiedzial ze dzieci urodzone z taka duza waga powoli przybieraja pozniej,
bo jak by miala podwoic swoja wage jak dzieci ktore urodzily sie wtedy co ona z waga np 3kg i teraz waza ok 6kg to ona by musiala wazyc teraz ok 9kg to wyobraz osbie dziecko 10 tyg o takiej wadze, a tak to wyrownala do dzieci z normalna waga urodzeniowa

Ostatnia edycja:
Truskafka ja dlatego odstawiłam anty pod koniec zeszłego roku i miałam chyba z 3 cykle fajne regularne a 1 jaki obserwowałam typowo książkowy owu na pewno była a teraz pomieszane z poplątanym. No z planowaniem lepiej nic nie gadać bo zaraz za wyrodną matkę Cię biorą a jak się nie uda to już w ogóle.

Piranha ja bym chętnie kupiła ale cena 40$ nie dla mnie za drogo i ja wolę zamawiać w Polsce Licorice root zamówiłam w ten sposób że napisałam na allegro do sprzedawcy i bez problemu mi zamówił i do domku mi przyszło. Ja słyszałam też o korzeniu manioka ale tylko jakieś przyprawy mi wyskakują. Chętnie bym czegos sprobowała ale boję się zamawiać na zagranicznych stronkach. Piranha a co do tego bromka to zacząć go brać w maju a staranka od czerwca? Mogę tak zrobić? Powiem Ci że mój gin za bardzo się prl nie przejął ale za to o estradiolu mi kilka razy mówił, że za niski i sam proponował monitorin od ok 10 dc. No zobaczymy od maja wkraczam z dietą i resztą suplementów i walczymy o owulkę:-)

Noemi, u mnie było zawsze to samo po odstawieniu antyków - pierwsze 2-3 cykle idealne a potem zaczynało się wszystko rozjeżdżać coraz bardziej z miesiąca na miesiąc, stąd zależało mi by w ciążę zajść zaraz po odstawieniu - no i udało się w drugim cyklu starań, z których to mam mojego Krzysia :-) Zrobiłabym tak jak piszesz czyli bromek od maja. Dziwne, że gin nie przejął się prolaktyną skoro to właśnie prolaktyna jest często odpowiedzialna za niski poziom estradiolu i cykle bezowulacyjne, jestem pewna, że bromek Ci pomoże i będę trzymać za to z całych sił kciuki!

To dziwne ale prawie nie spałam ostatniej (i nie tylko ;-)) nocy, cały dzień był dość męczący a w ogóle nie chce mi się spać :-) ...no ale najwyższa pora zmykać już pod kołderkę więc dobrej nocki wszystkim życzę!

witam sie przed pracą;)

Truskafffcia adres spisany-jutro wyslę :)

Pirania też się domysliłaś :-);-)mam nadzieję,że pospałaś ....

widzę ,że wleciały nasze mamuśki:)Monico,Jagienko witajcie ;)))

dobra lecę bo dzieci już ubrane.
paaaaaaaa-tęsknijcie ;))

Beatka
właśnie byłam ciekawa tego Quinny,ja też nie byłam zadowolona z mojego wózka w wersji głębokiej,spacerówka jest super ale gdybym miała jeszcze raz kupować zdecydowanie bym go nie kupiła...teraz rozglądam się za jakąś lekką spacerówką,chciałam Bebe Comfort-Loola ale jest ciężki..a te Bogaboo są lekkie?
Wagą Hani się nie przejmuj,tym bardziej że chłopców masz filigranowych :tak:
Wklejałam moją Bubę parę stron wcześniej ale wkleję jeszcze dzisiaj parę dla Ciebie,wieczorkiem wykasuję :)

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny :biggrin2:

u mnie zimno, szaro i znowu deszcz....:wściekła/y:

Piranha co do mojego testu poz owul, to w 13dc zrobilam az 3, poniewaz nie moglam uwierzyc, ze juz wyszedl pozytywny. Dwie piekne krechy, a 14dc zrobilam jeszcze z ciekawosci czy oby na pewno. Jednym moim problemem to jest ze ja nie mierze temp---jestem niesystematyczna w porze wstawania, :eek: Od dzis biore dupka, bede go brala wieczorkiem a co z witB, brac ja nadal, czy przestac i lykac kwas foliowy??? Bo ja juz innych suplementow nie biore, FertilCare sie skonczylo i jeszcze nie kupilam. Co robic?????

Gal nie martw sie, ja pamietam jak na kafe pisalas razem z mamuskamimi, ze witB wam wszystko poprzestawiala, mam nadzieje ze wszystko szybciutko wroci do normy i 3mam kciuki za twoja coreczke

Mama
twoj przepis na sernik musial byc bardzo smaczny, tak wiec postanowilam go zrobic w piatek, moj M chyba oszaleje ze szczescia, bo on uwielbia, tylko ze ja nie robie. Jesli mi wyjdzie ( boszeeee aby sie udalo) to dopisze go do listy ciast na komunie:biggrin2::biggrin2: Milej pracy

Natusia alez mialas okrooopny dzionek, mam nadzieje ze szybko znajda tego "gnojka" i bedzie mial problemy...

Jagienko sliczniutka jest ta Twoja ksiezniczka, wielkie buziaczki i niech duza rosnie:biggrin2:

Dziewczyny uciekam robic sniadanko, pakowac lunch box, i jeszcze trosze i zaczynam walczyc z wstawaniem coreczki, jejku pogoda mnie dzis wykonczy:wściekła/y::wściekła/y:

Milego dzionka i buziaczki

Do góry