reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć kobitki!!!
Natusia - a trzecie migdał też badaliście synkowi? bo może on jest źródłem infekcji... nie znam się, ale jak czytałam o objawach to od razu widziałam mojego synka... do 6 roku życia non stop chory na gardło plus wysoka gorączka... a jest jakaś poprawa po antybiotyku???
a co z pracą to na pewno na dniach się dowiesz, dyrektor szkoły musi do końca kwietnia zrobić arkusz godzin na przyszły rok szkolny, więc na pewno taki arkusz już jest i nauczyciele powinni wiedzieć czy są ujęci w tym arkuszu i ile godzin będą mieć... moja dyrekcja nie przedłuża umowy tylko osobom, które są na zastępstwie, a tym z umową na czas określony stara się wykombinować jakieś godziny, żeby ich nie zwalniać... a który rok już pracujesz w tej szkole??? mam nadzieję, że będziesz mieć przedłużoną umowę o pracę!!! u mnie w szkole dziewczyny, które miały umowę na czas określony a zaszły w ciążę normalnie potem wróciły do pracy a umowy z nimi były przedłużone, więc mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko dobrze się ułoży!!!

pozdrawiam z rana wszystkie babeczki i życzę udanego dnia!!!

reklama
WItam się

Dido śliczna kruszyneczka twoja :)
Mama fajnie że jestes zadowolona akumulatory naładowane wiec działasz dalej! mocno kciuki trzymam.

U nas dziś już pada deszcz.
Ogólnie majówka bardzo udana bo jeszcze wczoraj było cieplutko i słonecznie:) Zjarałam się aż za mocno.trochę krostki mi wyskoczyły od slońca:/ ale przejdzie...

Życzę miłego piątku
Ja dziś już na spokojnie w domku
może znajoma wpadnie na kawkę...
No i wyjde pobiegać z psem do lasu. Nasze 5km:)

WiTAM porannie:)
U nas oad rana pieknie i cieplutko az wierzyc sie nie chce ze gdzies w innych miastach pada i burze:))
Stwierdzam ze pogode w majowke mielismy iscie wakacyjną)))))
ja dzis znowu z dzieciarnia w domy, Maciej nie poszedl do przedszkola bo malo dzieci i przedszkole zamykaja...w sumie to dziwne bo co z tymi ktorzy nie maja co z dziecmi zrobic.//

Dido- Gratuluje pociechy!!!!!
Niech Ci zdrowo rosnie. TaKa jest słodziutka:))))

Buziaki i Milego dnia babeczki:)))

witam się porannie hahahahaaaa-no dobra-południowo :)

pospałam do 10.00 ,potem pojechałam na szybkie zakupy spożywcze i na pocztę..

Marti_ka dziękuję kochana za przesyłkę :))) {{}} buziaki!!
Bono juz wcina ,dzieci też a ja niedługo będę sprawdzać ph.
no i ten prezent dla dzidziusiaaaaaaaa..rozczuliłaś mnie-dziękuję bardzo!

natusia-
jak się nie da bez antybiotyku to nie wyrzucaj sobie ,że Mu podałaś...
współczuje choroby i sił zyczę!

tasha- tak zrobiłam;)) podziałałam wczoraj i po 21 juz padłam ;))
a mój Tom po wszystkim sobie zaśpiewał:
gdy strumyk płynie z wolna....
rozsiewa zioła maj ...
hahahahahaaaaa -wariat!:-D

marzycielka- bedziemy o Tobie pamiętac ;)

kinga- dzięki,wypoczęłam i najważniejsze,że pogoda si i pogoda ducha też dopisała..

czarodziejka -cześć kobietko ;)
moje dzieci tez dziś w domu..zaraz idziemy na spacer póki nie pada..kalosze i w drogę:tak:

pozdrawiam wszystkie babeczki i miłego dnia zyczę;)

Hejka! Wczoraj późno wróciliśmy (zrobiliśmy nieplanowany, spontaniczny wypad do teściów) a potem niestety nie miałam internetu.

Mama
, dzięki za wysłanie kartki, strasznie to miłe!
t4410.gif
Ale super czas spędziliście, akumulatorki podładowane i można teraz działać ze zdwojoną siłą :-) A testów owu nie robisz w tym cyklu?

Dido
, Klaudia jest prześliczna i przesłodka, raz jeszcze gratuluję!

Ewcik, dzięki kochana! Niestety z kręgosłupem to już chyba lepiej nie będzie ;-), nieprzyzwyczajony do takich obciążeń a coś w tej ciąży waga mi bardziej zaszalała i chyba brzuch mam większy. A może jednak w 21-22 dc była owulka skoro test był pozytywny w 21 dc a tempa teraz wspina się do góry?

tasha
, dzięki kochana, ze stawem na razie lepiej ale kręgosłup daje mi co jakiś czas ostro popalić naciskając na nerwy. Chyba dziś przejdę się z Krzysiem do ZOO, lubi bardzo zwierzęta to może mu się tam spodoba ...odwiedzę przy okazji swoje piranie :-D

natusia, ale mi żal Twojego synka i Ciebie, niech się wreszcie skończą te nękające Was choróbska a synuś szybko do zdrówka wróci!

Czarodziejko
, prześlij trochę tego słoneczka bo we Wrocku szaro, buro i pada deszcz.

Hallo Moje Kochane!
Przepraszam, że nie nadrobię, ale internet otwiera strony z taką prędkością, że za trzy strony może być już wrzesień!!!! Jesteśmy już w Niemczech, a od wczoraj legalnie, z meldunkiem:-D Podróż 1000 km :szok: przebiegła super, Kacek nawet mocno nie marudził, gorzej z M, bo ciągnął przyczepę i mógł max jechać 100km/h, więc już pod koniec drogi był tak zirytowany, dodawał ciągle gazu, i myślałam, że jest duża szansa, że odfruniemy z tą przyczepą!!! Więc M musiał dostać zjebki, no ale jakoś dojechaliśmy:tak:
I powiem Wam, że kobieta mocna jest, tyle się nalatałam, napakowałam, narozpakowywałam, nataszczyłam, a nawet przez moment mnie brzuch nie rozbolał!
Czekam na stacjonarny internet, i w tedy się odezwę. Buziaki!!!!

Dido ​no tu doczytałam!! Gratuluję Kochana ślicznej Cróreczki!!!!!!

ja w tym miesiącu porobię testy owu
w sumie mam ich jeszcze z 7 sztuk. trzeba wykorzystać.
...mimo iż to nic nam nie pomaga :-(

hejka dziewczyny :)

zwariowanego tygodnia ciąg dalszy:-pdziś w pracy siedzę, ale niedługo...a po pracy, szybko do domu po parę rzeczy, synka i męża...i wiooo jedziemy do znajomych, wracamy jutro:cool2:
a w niedziele mój tata kończy 60 lat..jedziemy na uroczysty obiad :)

dziś miałam ciężką noc.. koszmarny sen, na samo wspomnienie mam gęsią skórkę. Śniło mi się że umieram..na raka..tak nagle się dowiedziałam i to wszystko było takie realne, że sama do siebie mówiłam żeby to był tylko sen, że się nie zgadzam umierać, że Mati taki mały, że tyle planów..ehhh i się obudziłam na szczęście, ale byłam taka rozbita że wstałam i zapomniałam o mierzeniu tempki ehh
oby więcej takich snów nie było

jutro też nie zmierzę tempki, bo u znajomych alko, późne siedzenie ...
ale od niedzieli nie ma to tamto hehe

A z dobrych wieści... Mamy zaklepany urlop
nad morzem, od 15 lipca, na 10 dni...jedziemy ze znajomymi (tymi co teraz byli, co ich córa ma być żoną Matika:-D) i jeszcze z jednymi znajomymi co mają chłopaków bliźniaków...to się bedzie działo;-)

Ewcik no dokładnie, te długaśne cykle to mniej szans na zaciążenie:dry:
u mnie jeszcze dochodzi ta niepewność jak długi tym razem będzie cykl -piewszy miałam coś ponad 30 dni, drugi ponad 60, trzeci ponad 40 :baffled:oszaleć można.
W środę przyszłą idę do gin na monit i zobaczymy..boję się bo niestety do tej pory po usg tylko złe wiadomości słyszałam...
A przy PCO testy ow wychodzą dobrze? czy mogą być fałszywe?
Kciuki trzymam nieustannie :)
Ty chodzisz na monit?
Na pocieszenie dodam, że moja kumpela ma takie długaśne cykle właśnie i trzy tygodnie temu urodziła córę drugą, także głowa do góry nie poddamy się :)
Mama Kubulki fiu fiu to fajny wyjazd zaliczyliście :)
jejku dopiero co ja stawiałam pierwsze kroki w temacie obserwacji ciała...szybko czas leci ;)
powodzenia, widziałam że Piranha już odpowiedziała na pytania :) ja dodam tylko, że używam termometru zwykłego rtęciowego
Kosmo dzięki za kciuki :) fajnie że już gotowi jesteście na drugiego skarba :)
Natusia trzymam kciuki za pracę, a dla synka dużo zdrówka, strasznie go męczą choróbska, tulę
Piranha buziak dla małego łobuziaka, a Tobie cierpliwości, żeby nadeszły jak najszybciej spokojne dni
Tasha Tak Jest Pani Kapitan!!! Działamy !!! :p
Mama też mam monit w środę, będziemy się jednoczyć
super że wyjazd taki udany i.. męczący hehe
Z Toma słodki wariat ;)
za kartkę dziękuję, kochana jesteś
i ja cosik dla Ciebie mam..tylko muszę jeszcze trafić na pocztę
Dido śliczna słodka dziewczynka z Kalaudii !!! :D :D :D
jak chłopaki powitały małą?
Andziak wytrwałości w drodze ;)
Marzycielka łoo kolorowy zawrót głowy masz, zdrówka życzę i trzymam kciuki żeby wszystko się udało :)
Kinga mnie też krostki od słońca wychodzą, blada twarz ze mnie, słońce ledwo przypiecze i już wychodzą piegi, krostki i inne przyjemności..
Czarodziejka ehh przedszkole powinno mieć chociaż dyżury, u nas tak jest. Na liście może 10 dzieci..ale jest i przedszkole normalnie otwarte
Axarai szczęścia w nowym gniazdku!! :)

reklama
hej kochane:-)

mama my też dziś wolne mamy, obejrzeliśmy sobie powtórkę You Can Dance, a Mały śpi na M, bo się przebudził, M go wziął na ręce i syncio znowu zasnął;-) u nas pogoda dziwna, bo pochmurno,ale ciepło, więc pewnie po południu gdzieś pójdziemy na spacer
ja też mam w planach coś Ci wysłać, ale musisz się uzbroić w cierpliwość hihi bo ostatnio czasu chronicznie brak
pirania kochana, no jeśli była w 21dc, to i tak nie nastraja to optymistycznie, bo staranka były 4 dni przed i dwa dni po:-( kochana, a może na bolące plecy pomógł by Ci kinesiotaping,czyli oklejanie plastrami? u nas tak oklejają ciężarne, która mają dolegliwości bólowe kręgosłupa.
Czy przy diecie dziewynkowej mogę jeść naleśniki z serem, kukurydzą, pieczarkami?

natusia dużo zdrówka dla synka!!!

axarai podziwiam Was za ten wyjazd i zazdroszczę jednocześnie:tak: mam nadzieję, ze Wam się tam uda!

kinga testy idą jak woda.. ja w tym miesiącu chyba za 12 zużyłam.. na nic..

truskawcia z tego, co czytałam, to przy pco testy mogą dawać fałszywe wyniki niestety..nie chodzę na monit póki co..

Ostatnia edycja:
Do góry