reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
piranha no to spruboj jeszcze ,wytrwala jestes bardzo i cierpliwa!!:) ale musisz tez pomyslec o sobie wlasnie bardziej, nie warto truc sie antybiotykami i cierpiec z bolu wiele osob jest tak bardzo zle nastawionych do karmienia mlekiem modyf. no ale przeciez te mleko jest dobre i zawiera wszystko to co potrzebne dziecka
daria parysia tez uwazam ze fajnie jest byc tak mlodym rodzicem chociaz moj M jest starszy o kilka lat :)tez mam nadzieje zdarzyc jeszcze na 3 dziecko no ale to juz po wyslaniu dzieci do szkol i spelnieniu sie moim zawodowo:)

u mnie jakies tam male rozstepy sa na piersiach kilka (po nawale pokarmu) i dwa na brzuchu malutkie maly mi stopke wypychal strasznie i skora nie wytrzymala boje sie troche jak to bedzie w 2 ciazy no ale trudno cos za cos:) karmic tez zamierzam synka karmilam 8 miesiecy teraz mam zamiar mniej :)nale zobaczymy jak to bedzie

ja Nadie karmilam moze tydzien bo nie umiala jesc tylko gryzla mnie do krwi mialam pelno strupów goraczke po 39 stopni a nawet bywalo 41;/ guzy pod pachami byla katastrofa i dawalam jej enfamil i do teraz jej daje;p i przybierala mi bardzo ladnie nawet za duzo ;p nie chorowala wiec nie uwazam ze mleko matki jest lepsze bo ja np na modyfikowanym nie moglam narzekać. a jeszcze dawałam jej enfamil ar bo nadia od poczatku co zjadla to wymiotowala i z piersi tez po ar minelo :) teraz jestem zdania ze sprubuje karmic ale jak bedzie jak z nadia to sobie daruje ;)
moim zdaniem to e mam mlodo dziecko to sa plusy i minusy jak zawsze bo moje siostry sie dorabiaja a ja narazie wychowuje dziecko tylko ze jak one beda mialy dzieci to ja bede miala duze i moge pracowac juz normalnie bo dzieci beda odchowane a wtedy one beda w domu siedzialy;p

bo ja nawet teraz moglabym isc do pracy ale nie chce bo ja wiem jak to jest jak moja mama musiala pracowac majac male dzieci i pozniej musiala za granice wyjezdzac a ja bylam z siostrami ciezko to z nosilam;/ i dlatego nie chce narazie zostawic nadii :)

Ostatnia edycja:
ja Nadie karmilam moze tydzien bo nie umiala jesc tylko gryzla mnie do krwi mialam pelno strupów goraczke po 39 stopni a nawet bywalo 41;/ guzy pod pachami byla katastrofa i dawalam jej enfamil i do teraz jej daje;p i przybierala mi bardzo ladnie nawet za duzo ;p nie chorowala wiec nie uwazam ze mleko matki jest lepsze bo ja np na modyfikowanym nie moglam narzekać. a jeszcze dawałam jej enfamil ar bo nadia od poczatku co zjadla to wymiotowala i z piersi tez po ar minelo :) teraz jestem zdania ze sprubuje karmic ale jak bedzie jak z nadia to sobie daruje ;)
no widzisz ja nie mialam takich problemow wiadomo piersi bolaly,byl nawal pokarmu ale to normalne pozniej sie wszystko unormowalo i bylo super:)trudno mi bylo odstawic malego od piersi on nawet nie poczul roznicy miedzy cycem a butla obojetne mu bylo a mni bylo smutno:) teraz chcialabym karmic max do 6 miesiecy ale zobaczymy jak to bedzie mozetez jakis problem wyskoczy

reklama
Czesto jest tak ze dzieci po MM maja otyłosć...nie wiem jak to jest na prawdę...

DARIA a moze źle ją przystawiałaś dlatego tak "obgryzała"sutki?bo to też bardzo ważne...

Ja nie miałam problemów żadnych tzn.na samym początku jak to u kazdego z brodawkami ale już po tygodniu wsio elegancko i karmienie sama przyjemnosć :))

Do góry