reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no właśnie mi też zależało na regulowanym oparciu w foteliku z możliwością pozycji leżącej oraz możliwość montażu na stelażu, mam nadzieję, że się sprawdzi, będzie taki mini wózek na wypady na miasto i bez problemu zmieszczę go w aucie

reklama
Daria tylko, że trawel posiada certyfikaty do przewożenia dziecka w aucie w pozycji leżącej lub siedzącej, a w tym slep który kupiłaś dziecko w aucie może byc przewożone w pozycji siedzącej. Rozkładać można tylko do wózka, albo w domu.
Tak samo matrix Jane on też ma certyfikat do przewożenia w pozycji leżącej lub siedzącej w aucie.

travell tez nie moze byc w aucie rozlozony one wszystkie moga byc tylko po za autem.. w kazdym sklepie mi tak mowili ze jedni pisza ze w sklepach internetowych ze mozna zeby sprzedac a one nie maja prawa byc rozlozone byc w samochodzie .. tak samo jak do nadii fotelik mam rozkladany tzn przechylany i w podrozy nie powinien byc przechylony ale jak spi to jej przechylam :)

Rozmawiałam pare dni temu z mamą i mówiła mi, ze jej znajoma urodziła córeczkę, wiecie ile ma lat-47 ,
u nas tez jest taka Pani co urodziła jak miała 46 lat córke i to było planowane dziecko i chciała jeszcze jedno ale lekarz jej zabronił, tak, ze dziewczyny wszystkie jesteście młodziutkimi mami

Nastusia, dziekuje, chłopcy super, zdrowi ciagle głodni, piciu sisiu i tak w kółko.
Ja tez jestem cały tydzień sama M przyjeżdża na weekend, ale mi tak szybko czas leci, ze mam
wrażenie , że jeszcze sie poniedziałek nie skończył a juz jest piatek

Witam
My właśnie wracamy do domu. Mam nadzieję że wymodlilam sobie trzecia dzidzie i że w końcu kiedyś sie uda.
U mnie @ jeszcze nie ma ale temperatura spadła więc nadzieje już także zerowe. Nigdy jeszcze nie miałam fazy lutealnej 14 dni , zawsze 12-13 dni było. Pewnie to zasługa B-100 i jutro już @ przyjdzie na 100%.

Kazimiera witaj :)

Sorki że tylko o sobie ale nie nawidze pisać na telefonie i do tego jadąc autem.

dziewczynki ja domek ogarniety, 30 min cwiczen zaliczone, upocilam sie ze hohoho, wskoczylam pod prysznic no i cos trzeba bylo kupic na obiadek.Od kiedy mala siedzi w PL to nie mam ochoty na nic.....wyobrazcie sobie w sklepie "matka Polka" z synkiem... nie wiem moze chlopiec mial z 4 latka, jak to dziecko biegalo po supermarkecie i widzialam... nie chcacy tracil puszki... i co polecialy na ziemie....biedaczek sie przestraszyl i zaczal plakac, a ta wariatka jak zaczela wyzywac go... ku..., hu... i " dzikie weze"b wszystko lecialo...ludzie sie patrzyli a tak taka scene mu zrobila, zaczela mu klapsy strzelac... laski nie wytrzymalam !!!! zwrocilam jej uwage, ze to nie jest odpowiednie zachowanie i ma go nie bic, bo akurat w tym kraju moga wezwac policje... a ta do mnie " Ty su..o zaraz ci przyp...." sluchajcie patologia.... zachowalam sie kulturalnie ( ale taka bylam wsciekla na maksa), staralm sie ja uspokoic ale ta idiotka glosniej.... pan z ochrony zapytal czy wszystko ok.. a ja powiedzialam ze nie, inna pani podeszla i powiedziala ze bardzo bije i krzyczy na dziecko a ona ... nic... po ang, i co .... poprosili ja i chlopca do biura. Teraz to jej pokarza jaka powinna byc matka.... no jestem taka wsciekla, ze jak bym mogla to bym jej po gebie naszczelala. Laska okolo 20 lat.... to jest patologia.

A my tutaj kochamy swoje dzieciaczki, dajemy im milosc, chcemy kolejne obdarowac miloscia i co duuuupa, a taka su....ka nie potrafi docenic daru jaki ma. A niech ja i nawet zamkna!!!!

Ostatnia edycja:
Kasia bardzo dobrze, że zwróciłaś takiej wariatce uwagę, to nie do pomyślenia!! Wiadomo nie można dziecku na wszystko pozwalać ale takie zachowanie jest karygodne!! Ciekawe co jej tam powiedzieli i co z nią zrobili....

Mama dzięki za info, spotkamy się z doradzcami i zobaczymy co nam powiedzą...

Dziewczyny jak wiecie ja póki co zrezygnowałam ze wszystkiego dziewczynkowego i z ciekawości zbadałam sobie ph i wyszło mi 5 a przy diecie miałam ok4,4 czyli dieta daje to co ma nam dać:) ale jak narazie zajadam się pomirodkami bo nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam;p;p za jakiś czas muszę z tym skończyć;p bo tabletki ubywają w szybkim tempie:-)

Faktycznie na forum dzisiaj baaaardzo spokojnie :tak:
Natusia wiesz jak to z tym planowaniem zawsze jest coś co sprawia że można poczekać dlatego najlepsze są wpadki i życie dostosować do faktu i już ale my też poczekamy ale jak by się zdażyło to będzie supcio:-)

reklama
Jesteśmy już w domku - i też zdziwiona jestem że takie pustki dzisiaj . W sumie dzień wolny więc pewnie dlatego że każda spędza czas z rodzinką :-)

Kasia uk to niezłą miałaś przygodę co??? Rzeczywiście ta dziewczyna to jakaś patologia totalna. Nie zazdroszcze kontaktu z nią :szok:

natusia decyzja o dziecku musi być Waszą decyzję , wierzę że jakoś sobie to poukładacie w głowach i wybierzecie to co dla Was na daną chwilę jest lepsze.
Ja np. mam parcie tu i teraz ;-) ze względu na wiek bo tak jak pisałyście wcześniej i cierpliwość już nie ta itp

Dzisiaj spotkaliśmy w Częstochowie kuzynkę męża która ma 3 dzieci - chłopiec dziewczynka dziewczynka i teraz za 2,5 miesiąca urodzi prawdopodobnie kolejną córeczkę. Dziś jej powiedziałam że mam nadzieję że się od niej zarażę :-)

U mnie sytuakcja bardzo dziwna bo narazie nie słychać aby @ miała sie pojawić i jutro rano testuję testem o czułości 20
Testuję dlatego że przed chwilą zrobiłam test owulacyjny i nie było odstępu 2h od ostatniego picia tylko może z 1h i kurde kreska testowa jest dość ciemna - nie pozytyw ale i nie bladzioch jak dotychczas. Martwie sie bo tempka nie wskazuje na ciążę , a kurde boję sie żeby znowu nie było poronienia :-( Mówię Wam zaczynam świrować jak zobaczyłam wynik testu owu :-(
Brzuch mnie lekko czasami ciągnie tak dziwnie (nie jak na @ ) Zwariuje do jutra

Piranha mogłabyś mi powiedzieć w jaki sposób moge znaleźć różne dziwne wykresy ciążowe dziewczyn z tego zagranicznego forum?
Mówię Wam płakać mi sie chce na myśl że jak to ciąża to że może z nią być coś nie tak :-(

Do góry