reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
cześć dziewczynki!!! melduję, że żyję;-)

próbuję Was nadrobić, ale jeszcze tyyyle mi zostało, że szok!!! produkujecie te posty w tempie ekspresowym:-D, cały czas czytam co u Was, mam nadzieję, że nadrobię!

Natusia - wielkie gratki awansu!!! mówiłam, że zdasz:tak:, a bardzo Cię gnębili;-)???

pozdrawiam cieplutko i życzę udanego weekendu!!!
a ja dalej czytam co u Was...:-)

Cześć babeczki! Ja tak na szybciutko bo zaraz jedziemy do teściów i M mnie pogania :-)

Kasiu, a nie mówiłam, że nie można tego cyklu spisywać na straty? :-) Wszystkio na razie wygląda w porządku - był skok, potem spadek w okolicy 4 dpo a teraz tempka pnie się w górę, trzymam kochana kciuki i super, że będziesz łykać B-100 - dobra owulacja (a witamina B6 ją poprawia) to potem zdrowa ciąża. Trzymam kochana kciuki! A synuś wymiotował z płaczu i na pewno przyczyniła się do tego zalegająca w drogach oddechowych wydzielina bo zaczął się nią od płaczu dławic a potem poszło. On strasznie źle znosi choroby dlatego tak ich się boję.

nullka
, a kreski u Ciebie są zawsze bledsze od kontrolnej czy to tylko na zdjęciu tak wygląda? Wszystkie testy robione były po 3 godzinach wstrzemięźliwości od napojów? :-) Test poranny nie był z pierwszego moczu? Test o 17 wyszedł bledszy jak poranny i wieczorny gdyż najwyższe stężenie LH w moczu obserwuje się w godzinach wieczornych i nocnych. A może zadziałajcie teraz? Skoro szyjka twardnieje to jest już prawdopodobnie po owulce, czytałam, że twardnieje w okolicy O+12. Też zdarzały mi się cykle, w których nie czułam tego bólu albo go przesypiałam.

Ewcik
, na razie wydaje się lepiej. Wczoraj jak wymiotował to nawet nosem mu poszło i trochę mu to ciśnienie oczyściło drogi oddechowe z wydzieliny. Jak samopoczucie? Nie łykasz jednak dupka?

Czarna, w rejonie 4 dpo jest często secondary estrogen surge czyli drugi wyrzut estrogenu, który tak jak przed owulką obniża PTC, jutro zapewne tempka podskoczy, wszystko jest w porządku :tak:, trzymam kciuki!

Miłego dzionka i buziaki dla Was!

Kasia uk u mnie leci, wczoraj miałam mega stresa, bo dałam rano Alanowi troszke serka do zjedzenia ( bo ja mu juz prawie wszytsko daje do jedzenia) i po pół godzinie mi zaczał puchnac, oczy , uszy buzia. Od razu pojechałam z nim do lekarki i okazuje sie ze dostał pokrzywki, chyba od tego, ze w poniedziałek był szczepiony ( pierwszy raz dopiero, tak to odciagałam bo ja sie boje szczepien)i jakas reakcja krzyzowa, a ja juz raz ze starszym pokrzywke przerabiałam ujawniła mu sie jak miała 10 lat ( wtedy było tragicznie, ledwo go odratowli) ale na szczescie już wyrósł. Dla Alana dostłam skierowanie do szpitala jak mu w ciągu 2 h nie przejdzie po lekach, ale zaczeło mu przechodzic, cały czas od wczoraj go obseruje,c zy nic mu nie wychodzi, ale na szczeście chyba już mu przeszło.
A dlaczego piszesz, ze w tym cyklu pudło?

Piranha
Kasiu, a nie mówiłam, że nie można tego cyklu spisywać na straty?
biggrin.gif
Wszystkio na razie wygląda w porządku - był skok, potem spadek w okolicy 4 dpo a teraz tempka pnie się w górę, trzymam kochana kciuki i super, że będziesz łykać B-100 - dobra owulacja (a witamina B6 ją poprawia) to potem zdrowa ciąża. Trzymam kochana kciuki! A synuś wymiotował z płaczu i na pewno przyczyniła się do tego zalegająca w drogach oddechowych wydzielina bo zaczął się nią od płaczu dławic a potem poszło. On strasznie źle znosi choroby dlatego tak ich się boję.

Czesc slonce!!!! Ja tez tak wlasnie dzis popatrzylam na ten moj wykres....co ma byc to bedzie, juz nic nie cofne hehehe.
Tak, Wit B comp zaczynam brac od nowego cyklu, ona naprawde mi pomogla. Wczoraj wyczytalam ze wiesiolka powinno sie brac max 1000mg dziennie a ja bralam 3000mg dziennie...mysle ze nie przedobrzylam....
Jesli jeszcze jestes to luknij na te witaminki, dzis jade dokupic dla M bo sie wczoraj skonczyly to dokupie juz na zapas dla siebie:
Alka seltzer gold ( zamowione)
Wit B complex 100 1x przez caly cykl
wiesiolek 3x...to bedzie 3000mg????
kwas foliowy 2x rano, 2x wieczorem
wit E 400 1x
no i teraz cynk czy potas????

Dziekuje !!!!
Mam nadzieje, ze z LObuziaczkiem jest juz dobrze.
Milego rodzinnego czasu u tesciow

O matkkoooo Kate, wspolczuje ci. Zycze szybkiego powrotu do zdrowka dla twojego smerfa. Obserwuj go caly czas, mam nadzieje, tak jak piszesz ze przechodzi...3mam mocno kciuki. A od czego jest pokrzywka u dzieci????

A co do mojego cyklu....sama zobacz...Obserwacja cyklu - enpr.pl. Piranha napisala ze ok, ale jakos tak juz podeszlam do tego ze pudlo. W poprzednim cyklu nastwaialam sie na fasolke i dooopa...dlatego ten cykl jakis taki wydaje mi sie gorszy i beznadziejny, tak wiec od razu nastawiam sie na nie....czekam na @. Witaminy kupie no i zolnierze do boju....

Kasia jak nie masz jeszcze @ to nic straconego, nic jeszcze nie wiadomo,
a co do pokrzywki to nie wiadomo po czym ona jest, u starszego była to reakcja na oprysk
( zjadł winogrono , ktos bardzo duzo pryskał opryskiem zeby było ładniejsze), a Alan wydaje mi sie, ze to przez
osłabiienie po szczepieniu, nawet lekarka mi powiedziała, ze pewno przez to

kate, jej, współczuję przeżyć, biedny Alanek, dużo zdrówka dla niego!

Kasiu, cynk reperuje podobno uszkodzone komórki jajowe ale łykany przez kobietę nie ma wpływu na płeć a potas w ogromnym stopniu wpływa na poczęcie chłopca, wzięłabym to i to :-)

Sorry, że tak w pośpiechu ale już kompa wyłączam i jedziemy, miłego dzionka! :-)

reklama
Cześć dziewczyny.

U mnie dziś pogoda nawet fajna. Nie za gorąco, trochę chmurek, ale na deszcz się nie zanosi. Mężuś w domu, ale...Jak zwykle coś. W nocy mnie dopadł masakryczny ból głowy:baffled: Ta ciąża ewidentnie jest pod znakiem bólów głowy, ale teraz to już przesada. Ledwo żyję:oo: Nie dobrze mi aż z tego wszystkiego. Nawet nie jestem w stanie nic wymyślić na obiad. Coś mi się zdaje, że teraz to się moje zatoki odzywają i boję się tego jak diabli...Ech...jak zwykle Wam po marudziłam. Mam nadzieję, że może chociaż po południu będzie lepiej.

Nullka
no ta Twoja owulka rzeczywiście trudna do wychwycenia. Na pocieszenie powiem Ci tylko, że często się słyszy o dziewczynach, które w ciążę zaszły właśnie w "dziwnym" cyklu. Trzymam kciuki kochana!

Ewcik zazdroszczę Ci tego babskiego wieczoru.:-p Ja już nie pamiętam kiedy na takowym byłam...Baw się dobrze!

Kasiu ja tam wciąż trzymam kciuki za Ciebie...w każdym temacie:tak:

Czarna ja też myślę, że z tą tempką nie jest źle. Miejmy nadzieję, że jutro już pójdzie ładni do góry. No trzymam, trzymam &&&&&&&&:happy2:

Patrysiak udanego dnia z siostrą życzę!:tak:

Tasha faktycznie, że nadrobić posty jest ciężko. Czasem wystarczy jeden dzień nieobecności i już ledwo człowiek nadąża:baffled: Miłego czytania!

Kate18 ale akcja z Alankiem:szok: Bacznie go obserwuj teraz. Mam nadzieję, że to tylko jednorazowa reakcja. Niech szybko wraca do zdrowia! U nas tak było z młodszą po jajku, ale to była alergia, więc zupełnie inny temat...Trzymajcie się!

Pirania miłego dnia u teściów życzę:-)

Miłego popołudnia życzę wszystkim i w ogóle udanego weekendu!

Do góry