reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Dziewczyny!!

Wpadam do Was po dłuższej przerwie, czytam Was prawie codziennie, ale nie mogę za długo bo obowiązki czekają i na pisanie już nie mam czasu a teraz sama w domku jestem to się rozpiszę...
Ja dostałam @ po odstawieniu antyków i od 10 dc chcę zacząć brać po 1/4 bromka i działamy...Dietę trzymam ale nie jakoś obsesyjnie, poprostu codziennie piję kefir, mleko nie jem ziemniaków i pomidorów owoców żadnych, na gorące dni trzymam colę light bezkofeinową i gynoflor:-) kiedy będą staranka to na oko stwierdzę po tempce bo będę mierzyć a miałam odpuścić , ale z tempki tyle można wyczytać, że nie zrezygnuję z tego i wiem, że na pewno w dniu skoku będą staranka;-)

Co o tym planie myślicie???Jak macie jeszcze jakieś porady to chętnie wysłucham:tak:

Kobietka witam i ja na naszym forum i współczuję straty Aniołka, kurcze jak można zamienić leki na ciążowe to czemu odstawiać staranka na później??

Truskaffcia co tam u Ciebie, chyba trochę zmęczona jesteś co?
Mama jak tam ze starankami i wiesz co przypomniała mi się ta femara??Nie pamiętam jak się temat skończył, co twoja gin powiedziała na ten temat??

Piranha co byś mi jeszcze doradziła w sposobach na dziewczynkę??
Ostatnio sobie pomyślałam, że M nie powinien za dużo cukru spożywać, bo wiem że miodu i soków muszą unikać na dziewczynkę, ale cukru chyba też bo jak miód daje kopa plemnikom to cukier chyba też??Mnie troszkę martwi to że ja nie będę wiedzieć kiedy mam owu i np staranka będą w owu...zakwaszę się ale jednak to mnie trochę martwi, że nie będę tych dni pilnować...

reklama
Noemi -Dziękuję , czemu odłożyć staranka trzeba? no dlatego ,że ja zachorowałam na chorobę psychiczną i chodzi o to ,żeby poczekać 2 lata od momentu zaczęcia leczenia żeby zobaczyć czy choroba nie nawróci i to jest takie profilaktyczne 2 lata ,ale radziłam się co w razie ciąży i wtedy leki się zmienia po prostu jeśli już tak się zdarzy.
No i u mnie dochodzi jeszcze chora tarczyca ,ale robiłam badania w tym tygodniu i nie jest źle.

Martuchaa- dziękuję bardzo :-)współczuję samopoczucia złego oby te bóle szybko przeszły , ja chyba wejdę pod kocyk bo jakoś tak mi zimno się zrobiło brrr.

Kobietka rozumiem, że należy odczekać 2 lata, osobiście mam znajomą, która leczyła się praktycznie całe życie ciągle bo niestety nie mogła odstawić leków-->nawet w ciąży i ma 2 zdrowe, cudne córcie;-) Ja mam niedoczynność tarczycy i ostatnio miałam wyniki podpadające na nadczynność a za chwilkę już tsh powyżej 3 mam nadzieję teraz że już mi się unormowało bo skaczącą mam trochę tą tarczycę...
Ja mam problem z owu i prolaktyną jeszcze więc u mnie planowanie płci jest ale nie mogę wszystkiego dopilnować bo mam problem z owu i miesiączki od zawsze miałam nieregularne...

czesc dziewczyny :-)

Magda dziekuje za rade odnosnie antybiotyku. jakos wylecialo mi to z glowy ze podnosi Ph i sprzyja poczeciu chlopca.

wczoraj mi sie @ zaczela rozkrecac i dzisiaj czuje sie fatalnie :-( brzuch mnie boli, a tu trzeba cos porobic w domku i z zelazkiem sie znowu przywitac :-D

Misia ladny wykresik, trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak:

Natusia super wiadomosci!!!!!!!! no widzisz rok szkolny zaczal sie pomyslnie dla ciebie wiec pewnie wkrotce ujrzymy II kreseczki na twoim tescie :-) trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kociatka przykro mi z powodu straty malenstwa i zycze powodzenia w starankach.

strasznie duzo piszecie, a ja oczywiscie staram sie was nadrobic z czytaniem, ale czasmi brakuje czasu na pisanie :zawstydzona/y:

postaram sie poprawic :tak:

Milego weekendu :-)

Noemi -jak byłam w szpitalu to widziałam przyszłe mamusie z brzuszkami i brały leki więc wiem ,że i ja mogłabym zajść i szczęśliwie donosić ciążę na lekach :tak:
Kochana ja też mam niedoczynność ostatnio miałam ponad 3 tsh teraz mam 2,15 czyli jest lepiej , życzę Ci dużo zdrówka i szczęśliwej ciąży żeby się udało mimo wszystko , ja nie wiem czy w ogóle mam owu bo temperatury mam jak na razie niskie ... nie wiem jak było w 1 fazie bo nie mierzyłam zobaczymy w następnym cyklu...

Noemi, działania w dniu skoku są ryzykowne gdyż tempka może podskoczyć do 3 dni po owulce, u mniej najczęściej podnosiła się dopiero w 1-2 dpo a to raczej już za późno na owocne działania. Co do cukru to on nie daje kopa plemnikom Y (robi to potas), cukier nawet zakwasza ale jednocześnie zmniejsza absorpcję wapnia, stąd zalecane są słodziki - zakwaszają ale nie zmniejszają wchłaniania Ca przez organizm. Ja bym się ostępem od owu tak nie przejmowała, im dłuższy tym dłużej trzeba pilnować niskiego pH a np. wzrost pH może nas dopaść w nocy kiedy śpimy :-)

Martucha, ano mam siostrę-klona :-D, tutaj stoimy koło siebie (ja jestem po lewej stronie :-), ona też ma czarne włosy ale wtedy miała zafarbowane na ciemny brąz, na rękach trzyma swoją córeczkę :-)), urodziłam się 8 minut wcześniej.

Zobacz załącznik 498037

Dziś idę w odwiedzinki do fajowej ciotki M, ciekawy to będzie kolejny weekend bo wizyta u teściów i imprezka urodzinowa u koleżanki :-)

Piranha - widzę ,że i w dietach jesteś oblatana ,a mój M byłby zainteresowany dietką na chłopaka :-)muszę go przysłać na korepetycje do Ciebie chyba :)

reklama
184117_496229623721704_1521441636_n.jpg

Witam Sobotnio:)
Patrysiu
ja tez planowałam ze pośpie do 9:00:) tym czasem samoistnie obudsziłam, sie o 8...
ale czuje sie super jestem wyspana:)
No i "stawiam kawke"
Very_Emotional_[www.ggmania.eu]418.png

Patrysiu skarbie a jak u Ciebie...juz tak bliziutKo wielkiego spotkania?;)
Jak Twoi chłopcy? Powiedz mi bo ja juz nie wiem...Twoj Dominik do przedszkola chodzi czy zerówki?

Natusia
jak uznam ze nie chce pracować...to "postaram" sie zostać najpierw bardzo bogata:)
Very_Emotional_[www.ggmania.eu]421.png

no chyba ze sie mega mocno instynkty odezwa:))))))

Kasia uk- hi hi na rowerku bylam w środę (przed zebraniem w szkole)...mialam wolną godzinke bo małż zabrał chlopcow..a ja na roweros:)))))
a Sushi zeżarlam czwartek:))))) Podobno Sushi nie tuczy:) szkoda tylko ze jest wciąz takie drogie...choc to pewnie kwestia czasu...
przymierzam sie juz do zrobienia sama:)))))))

Daria Kobieto trzymaj sie dzielnie..juz blizej jak dalej..choc przyznaje ze ta koncowka ciązy chyba najtrudniejsza fizycznie i psychicznie.....
A powiedz porod Nadii mialas wywolywany , po terminie czy sie samo zaczelo?

wywoływany po terminie :) a teraz lekarze tak twierdzili ze nie donosze a tu prosze jezdze rowerem nosze nadie i nic ;p dzis caly dom juz posprzatalam :)

Do góry