reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hejka Dziewczyny !!!
Dawno mnie tu nie było ale to z kilku powodów jeden to taki że po raz kolejny nam się nie udało( po tym jak wzmacnialiśmy się witaminkowo nie powiem zaliczyłam głęboką dolinę co gorsza w śród moich znajomych połowa zaciążona więc dodatkowo mnie to "dobijała" poza tym trochę od tematu 3 dziecka odciągnęły mnie kłopoty mojego synka Kubusia i tak na prawdę temat dziewczynki odszedł na boczny tor oboje z M skupiliśmy się na chłopcach i im poświęcamy ogromną część naszej uwagi poza tym byliśmy ostatnio byliśmy mocno zajęci organizacją naszej 10 rocznicy ślubu. A jak wszystkie wiemy czas leci jak woda i się nie obejrzałam a ulżyło mi na sercu i jakoś pogodziłam się z tym że jeszcze nie jestem w ciąży stwierdziliśmy z M że jak mamy mieć córcie - czyli 3 dziecko to i tak je będziemy mieli a jaka to różnica czy teraz czy później dla nas żadna i trzeba być cierpliwym ale zostawiłam Bogu decyzję czy zajdę w ciąże i czy to będzie dziewczynka czy chłopiec.
Doczytałam że Truskafffce i nullce się udało i będą miały dziewczynki :biggrin2: super baardzo się cieszę i gratuluje :biggrin2:
A Piranha widzę że Kaja nie powala spaniem nadal jest czuwającą dziewczynką :)
Pozdrawiam Gorąco wszystkie dziewczyny 3mam za was bardzo mocno kciuki i Gratuluję wszystkim zaciążonym :-)
A i dziękuję wszystkim za troskę i zainteresowanie :-)
Doczytuję was po woli co mnie ominęło ale z tego co zauważyłam to dość sporo, ale na prawdę potrzebna była mi ta rozłąka żeby nie myśleć i nie planować i się nie nakręcać i nie dołować.

Ostatnia edycja:
Misia
dobrze,że już jesteś ..
zdrówka dla dzieci i gratki 10tej rocznicy ..my mamy 10 tą w sierpniu wiec jeszcze trochę czasu na przygotowanie mamy ;))

ja już obiad gotuję bo dzieci wołają ..

popisałam i mi post post poleciał w kosmos :confused2:

dzień dobry ;)

z kawką i podwójną przerwą w pracy...bo w końcu ja podwójna haha
szkoda że wypłaty też podwójnie mi nie liczą..:-p

Magda :D :D :D Super, teraz zaciskaj nóżki i byle do stycznia :D
Misia WLCOME !!! :D super że jesteś, buziaki dla chłopaków :D
Dziękuję ;-)

no i ślę w takim razie dla naszych Drogich Niestrudzonych Staraczek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Koliber...
Wszystko zalezy na jakie stanowisko wróce...jesli sekretariat to full pracy jesli w księgowowsci do umów i faktur (jak to mialo miejsce po powrocie z wychowawczego) to dam rade skrobac...
narazie nie ma co gdybac..przyjdzie czas...wszystko sie wyklaruje..
co do dojazdów...
ja bede jeżdzic z wawra do centrum...i tylko pytanie czym
prawdopodobnie bede podjezdzac sobie do pkp miedzylesie (zostawiac auto ma "parkuj i jedz" i skm-ką do centrum...tak najszybciej...kolejka jedzie jak metro w 25 min bede w tyrce a autem wiadomo..rano korki itp. pozniej jak wroce wskocze w auto i po dzieci:)))))
Czasem jak o tym mysle..o powrocie "do swiata ludzi" to jestem zadowolona...czlowiek w domu sie cofa...z drugiej strony obawiam sie czym dam radę ze wszystkim: dom, szkola, przedszkole, zakupy, pranie ...itp..lista jest długa...
no ale w końcu nie ja jedna:)))
przynajmniej mi sie schudnie hi hi:))))
takze to moja ostatnia zima taka w domku...ostatnia wiosna i wakacje.,,,potem powrót do pracy...
czasem jak o tym pomysle to sie za glowe łapie bo dopiero co bylam w pierwszej ciązy...dopiero co mialam niemowlę...a tu dwaj wyrosnieci chlopcy..jeden bardziej drugi mniej ale juz spore dzieci:)))))
temat pieluch mam za sobą i to cieszy..choc moj mąż mowi ze jak sie przeprowadzimy to jeszcze jedno malutkie "zrobimy":)))))))

Mama
No kasiorka Ci na poczatku pojdzie na cale to wyposazenie....ale wiesz ze to zaprocentuje:)))))
Uwazam ze to wspaniala decyzja ...impuls...naprawde super!!!!!
trzeba realizowac marzenia i nie bać sie ryzyka...bo czym bylo by zycie bez niego...jak to się mowi "kto nie ryzykuje - ten nie ma":)))))
zaluje jedynie ze nie mam cię blisko bo Twoj salon odwiedzalabym regularnie:))))))

Madzia
to dobrze ze nocKa ok..
Co do prezentów...zawsze mam ten sam ból jesli chodzi o dzieci!!!!
mam wrazenie ze Maciek ma juz wszystko ...a ja nie lubie powielac...juz tyle tych zabawek jest...co i rusz wynosze na poddasze...no ale wiadomo swieta to czas prezentów:)))))

Misia
czasem dobrze jest dac sobie na luz...
czasem zycie, sytuacje ukladaja sie tak ze nie mozemy zrealizowac palnow...ale pamietaj ze nie ma tego złego!!!!
powodzenia:)))))

Dziewczyny ale mi dziś czacha dymi..na 12 odwiozlam Macieja do szkoły..
wrocilismy z Maksiem i sie na chwile polozylam w sypilani...Maksio ze mną...
ja sie po 10 min odwracam a Maksyś spi...:)
juz nie pamietam kiedy moje dziecie w dzien spalo...stwierdzilam ze nie bede go budzic niech sie przespi..
takze mam cisze , spokoj i kawkę:)))))))

Hej. Ależ zmarzłam na spacerze z małym. Wrócilismy do domu a on nadal śpi a mnie już (.) bolą.
Piranha widzę, że masz aktywną córcię. Dzieci szybko rosną i niedługo sama się sobą więcej zabawi a Ty odpoczniesz.

Magda to już niecały m-ąc. Korzystaj póki co ze słodkiego lenistwa jeśli Ci dziewczynki pozwolą.:-)

Misia dobrze myślisz. nie ma się co spieszyć jak ma być dziewczynka to będzie prędzej czy później. Ja jak mój mały skończy rok może dwa to zacznę staranka o córunię. Kto wie może akurat w tym samym czasie zaczniemy starania to będzie nam raźniej hehe.

Jutro może będę już miała zdjęcia z sesji moich chrabąszczy to coś wrzucę.

dzin dobry wszystkim :)
magda uk to tylko czekac do tego 8 :) oczywiscie kciuki trzymac bede :) duza wage matwoj synek moja nadia jak sie urodzila to nawet tyle nie miala;/ pojedno dobrze bo porod nie byl zly:-D

nullka tak pomylilam twoj nick z macy ;p Zobacz załącznik 523003 tak to jest jak sie czyta na szybko;/ bo u mnie jest tak ze jak jedno spi to drugie nie chociaz nawet jak nadia nie spi a colin spi to wtedy mi tu wariuje i przeszkadza:-p

czarodziejko chyba dzis jest jakis taki dzien bo moja nadia o dziwo tez poszla spac w dzien:-D takiej ciszy dawno nie mialam w domu Zobacz załącznik 523004

Ostatnia edycja:
Magda, dziękuję. Jakoś leci. Ja też prezenty robiłam teraz w weekend. Tzn. prezenty dzieciom, bo my sobie po świętach kupimy. Będzie taniej. :-D Po drobnostki jeszcze pojadę do miasta, bo mieszkam na wsi, więc mogę mężowi dać tylko prezenty w naturze - czyt. kurze jaja. :-) A dzisiaj się za pierniczenie bierzemy. Tylko czekam, aż młoda obiad wciągnie. No i jeszcze zapomniałabym dodać, że moje dziecko od 7 stycznia idzie do przedszkola. :-) Czas leci.

bylam dzis z kolezanka na zakupach i procz slodyczy nie kupilam nicccc :( chcialam kupic jeansy i cos na gore ale wszystko takie doslownie szmaty i te mini rozmiary:( mlody spi a ja sie lenie:)

Maggi

Trzymam kciuki za poniedziałkowy powrot do pracy:*

Daria, oj widac wsio idzie w bioderka i tyleczek

Truskaffka

Super wiesci a malutka to już spora kobietka:)

Mama

Jak potoczyla się dalej historia plci i porodow?
Ja tez twierdze,ze faceci w zyciu maja latwiej.
Kiedys na pewno zawitam do Twojego salonu:)

Magda
O w koncu się ogarneli. no to będziemy wyczekiwac 8.1:)

reklama
Czarodziejka
dziękufka ;))
:**

Ann
kończyło się fochem Zuzy bo Domi jej wciąż będziesz rodzić ... bedziesz rodzić ...
a ona mu --> NIE!!!

Więc cóż ..musiałam po pokojach porozstawiać towarzystwo ,żeby ochłonęli :-D
potem przeprowadziłam pogadankę o szacunku dla mamy skoro urodziła i tak cierpiała...
na koniec usłyszałam KOCHAM CIĘ MAMO
i tyle ......do następnego razu hahahahaaa...bo ,że taki będzie to nie wątpię :)

Macy
dziś Ty pierniczki będziesz robić ??
&&&& za syna i przedszkolną przygodę :)

Do góry