reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ilaczek super swieta! Tez bym tak chciala ale u mnie to nigdy nie przejdzie, tradycja rzecz swieta :baffled: Zycze i Tobie albo w takim razie Twojemu mezowi synka z calego serca :-) A powiedz nie masz tam jakis newsów odnosnie planowania??? ;-) Koniecznie informuj mnie o wszystkim :tak:

reklama
Elmo, kliknij w moja syganturę powinien Ci wyjśc wykres :) Teraz mam o czym mysleć do @... :///

Iliaczek, mnie sie marzą święta gdzies w fajnym hotelu, najlepiej w górach. Ale u mnie w rodzinie tez tradycja na I miejscu ;)

No to Eden... ach ten alkohol ;-) heh, moim zdaniem nic z tego nie będzie. Oby owu byla faktycznie dzien wczesniej w takich godzinach jak opisujesz a nie w nocy :tak: a jak nie no to trzymam kciuki aby ta metoda po owu dala u Ciebie w efekcie sliczna dziewczynke :-)
Acha pytałas czy 4 kg w miesiac zrzucisz na diecie Dukana. Moim zdaniem spokojnie, tylko nie zniechecaj sie jak przez poltora tygodnia waga nie drgnie. Potem na raz pokaze 2-3 kg mniej.

Ostatnia edycja:
dzięki Elmo :*mam nadzieję, że nici z tego ;-) A alkohol, no wiesz jak to w święta :-D wogóle to z M lubimy wieczorkiem napić się lampki wina albo piwka nie zeby codziennie ale tak dla relaxu jak maluchy pójda spać, lubimy sobie pogadać alb obejrzeć fajny film ;)
A jesli chodzi o to gadanie ludzi, jedni to robią bezmyślnie a drudzy specjalnie chcą wbić szpilę i najlepiej, jak Maran, miec to w czterech literach a niech gadają. Tylko łatwo mówić, nie? Ja jestem dość nerwową osobą ale często tego nie okazuję i tłumię to w sobie. Tylko biedny M w domu musi sie nasłuchac ode mnie ;)

Tak czytam stare posty i widzę, że Truskaffka urodziła 6 dni temu córeczkę :) Więc WIELKIE GRATULACJE truskaffko :-)

Witam dziewczyny.
Ja tez planuję starania od maja, więc będzie nas więcej.
Ja mam pytanie do dziewczyn testujących przed owulacja. Mi testy w ogóle nie pokazują ciemniejszej drugiej kreski. Dwa dni temu miała taka jasną, a dziesiaj tempka spadła więć pewnie dzisiaj albo jutro owulka. Kupiłam te droższe testy owulacyjne ale ciagle to samo. Wiec powiedzcie czy wam wychodzi ta druga taka ciemniejsza?

Ach: najlepiej Nie palić, nie pić, nie jeść. Dietę trzymać i uprawiać sport.

Elmo ja zauwazyłamże ph mi rośnie przed owulacja. tak normalnie mam 4.5 a wczoraj prawie 6. Może to i przez to jedzenie świąteczne ale wyraźnie się podniosło.

Eden to u nas tez takie wieczorne drinkowanie hehe :tak:
Ewelin nie sugeruj sie narazie tempka, bardziej wygladem sluzu. Kreska powinna testowa byc ciemniejsza, jesli nie taka sama jak kontrolna to przynajmniej prawie taka sama. pamietasz zeby nie pic wczesniej 2-3 godz zanim zatestujesz? No a moze masz tak jak Magda uk, kreska szybko sie zabarwia i rownie szybko blednie a wiec aby wylapac ten moment trezba testowac kilka razy w ciagu dnia. Ja tez tak robie, jak juz pojawia sie kreska testowa widoczna to testuje kilka razy dziennie.
Jesli chodzi o ph to raczej by tak szybko sluz nie zareagowal na jedzenie swiateczne ;-) a powiedz mi jak nabierasz probke do zmierzenia? Patyczek kosmetyczny czy palec? Sory za takie pytanie :-)

Truskafko gratuluję serdecznie! I życzę dużo zdrówka i radości! :-)

Truskafko ja również gratuluję.
Ja śluz nabieram palcem ale u mnie jest go bardzo mało a wiesiołka itp. nie mogę brać. Musze się bardzo natrudzić zeby coś zebrać. Dlatego ciężko jest mi zauważyc kiedy się zmienia. Zastanawia mnie ta owulacja bo dzisiaj mam 16 dc a kreska już lekko widoczna była a teraz nie ma nic. Może znowu ją przeoczyłam. Już od trzech miesięcy testuje i nie potrafię wyłapać tej owu.
Elmo to ty coś pijesz przez cały dzień, jak nie można pic dwie godziny przed a robisz test tyle razy?

Haha no pije pije. Robie tak, testuje od 10 dc wieczorem (wczesniej nie pije 2-3 godz). Jak widze bladziocha to na drugi dzien 2 razy dziennie. Z reguły wtedy wieczorem jest juz wyrazna i spodziewam sie w porannych godzinach pozytywa. A wtedy testuje np. 23, 2 w nocy, 6 rano - a wtedy i tak raczej nie spijasz litrow plynow. A kilka lykow nie zaszkodzi. W momencie jak test jest pozytywny to zauwazylam ze stezenie lh jest takie ze nawet jak wypije herbate czy cos nie zmiania to specjalnie wiele na tescie.

reklama
Do góry