reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no właśnie ja wchodząc na to forum zamierzałam tak od sierpnia- września ale ostatnio coraz bardziej mnie kusi żeby wcześniej (czerwiec) bo może za pierwszym razem się nie udać :tak: myślę że 2 miesiące przygotowań to wystarczający okres i przy okazji można brać pod uwagę jonasa jeśli sprzyja w tym czasie bo np kalendarzy chińskich wcale nie biorę pod uwagę. poza tym w ostatnim czasie 2 koleżanki urodziły córeczki i jeszcze większa ochota mnie naszła żeby to wszystko przyspieszyć :-D

reklama
Hej dziewczyny.
Popijam zieloną :) i tak czytam i czytam Was z rana... Coż, coraz wiecej dziewczyn odsuwa starania z powodu Jonasa :confused2:
Hmmmm nie powiem żeby mnie to nie zastanawialo. Ale jak juz kiedys pisalam, czytalam wiele "przepisów" na chlopca na in-gender.com i tam dziewczyny maja wymarzonych synków z wszystkich faz ksiezyca nie tylko ze starań w czasie pelni. Z reszta tutaj dziewczynom tez sie zgadzalo badz nie, coż szanse w proporcjach 50/50 sa bardzo duze wiec zapewne wielu sie to sprawdzi przez zupelny przypadek. Takie jest moje zdanie. Więc już dawno postanowiłam ze ani kalendarzy chinskich ani Pana Jonasa nie biore pod uwage. Z reszta jestem przekonana ze gdybym powiedziala mezowi ze odkladamy starania o dziecko na wrzesien bo musimy czekac na pełnie ksiezyca to w tym samym momencie poszedlby i wyrzucil do kosza wszystkie nasze suplementy i inne specyfiki na które i tak patrzy troche "z byka" :-). Ciągle mi przypomina że będziemy starać się o dziecko a nie o syna. Chwilami wariuje, tak bardzoe chce spelnic marzenia, ale to sa tylko chwile, staram się zachowywac zdrowy rozsadek. Przypomnijcie mi o tych słowach jak bede w czasie akcji obkładać łóżko sprzetem elektrycznym aby zapelnic pokoj dodatnimi jonami hahaha :-D

Dziś u mnie pochmurno. Ale pociesza mnie fakt że popołudniu uderzam na Ikee :D wiem wiem miałam jechac w sobote ale ten mój zdrowy rozsądek podpowiadał mi po co czekać do soboty? haha ;-)

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Antosia juz z błędem na końcu doszłam . Teraz tylko sie zatanawiam dlaczego po dacie moich urodzin wpisujesz 2, a nie jedynkę. 2 to czas letni a w lutym to jeszcze chyba czas zimowy, czyli 1? Czy źle to interpretuję.

Elmo ja też należę do tych niecierpliwych. A z tym Jonasem to pewnie nie można sie dać zwariować, ale jednak burza w głowie jest, czy brac pod uwagę go czy nie. A może jednak się sprawdza?

Antosia juz z błędem na końcu doszłam . Teraz tylko sie zatanawiam dlaczego po dacie moich urodzin wpisujesz 2, a nie jedynkę. 2 to czas letni a w lutym to jeszcze chyba czas zimowy, czyli 1? Czy źle to interpretuję.

Witaj :)
Ty urodziłaś się w czasie zimowym więc dajesz I. Wczoraj jeszcze raz analizowałam Jonasa i też poprawiałam błędy

Moze... ale nawet jesli mi sie nie uda nie biorac tego pod uwage, nie bede zwalac na Jonasa. Uznam ze poprostu plemnik zenski byl Supermenem :tak:
Ewelin spytam z ciekawosci, na wykresie masz zaznaczone suplementy sporadycznie ale rozumiem ze łykasz wszystkie zalecane codziennie tylko nie chce Ci sie zaznaczac tak? A powiedz mi jak tam dieta? Trzymasz sie ostro czy poprostu jesz wiecej nabialu a ograniczasz to co sprzyja poczeciu chlopca? Jak to wyglada u Ciebie?

Elmo haha tak tak suplementy łykam codziennie tylko zapominam zaznaczać. Z ta dietą jest tak że ja zawsze jadłam mięsnie a teraz spożycie mięsa bardzo ograniczyłam. Staram się dziennie wypić jogurt albo kefir i do tego serek wiejski. Wodę wapniowo-magnezową piję. W aptece ostatnio widziałam sok żurawinowy i zamierzam go pić dodatkowo. Ale takiej bardzo ostrej diety nie trzymam, ale pewnie od maja chyba będę musiała ja zaostrzyc bo ph 5,3 coraz wyżej, a było juz 4,5.

Elmo , cieszę się że nie dajesz się zwariować z tym Jonasem :)
I Ty masz rację że szanse są 50/50 i w zależności od diety, suplementów i utrzymaniu odpowiedniego pH możemy bardziej zadziałać na korzyść konkretnej płci (a raczej na plemniczki). Z Jonasem patrząc na fazy księżyca, które przechodzą kolejno przez każdy znak zodiaku, nie biorąc pod uwagę indywidualnego kalendarza księżycowego, który często rozbiega się z biologicznym cyklem owulacji, to można powiedzieć że każdy znak na przemian, co 2,5 dnia wyznacza płeć albo M albo F i wynika z tego że szanse są wyrównane :)

reklama
Do góry