reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle87 ja planowałam zacząć starania od maja ale owulacje bede mieć ok1 maja więc od następnego cyklu planuję. Ja kupiłam ten miernik ph, jest wielokrotnego uzytku dlatego sie skusiłam ,moge cały czas sprawdzac ph tylko u mnie śluzu jak na lekarstwo więc troche sie musze namęczyć aby go naskrobać.
Dziewczyny czytam te posty wcześniejsze i łamie się. Nie wszystkim sie udało zaplanować no i tak naprawde to juz sama nie wiem co jest ważne w tym planowaniu. czy robić ten odstęp czy nie. Kalendarz chiński inaczej wychodzi od tego księżycowego.
Elle a ty zaczynasz starania za dwa miesiące?

reklama
Antosia no nasi M muszą to jakoś znieść i tylko grzecznie przyjmować suplementy oraz trzymać się chociaż trochę diety :-D
Ewelin tak ja zaczynam staranka za 2 miesiące no 2,5 bo z moich obliczeń wychodzi mi owulacja pod koniec czerwca :tak:

Dziękuję Maran, że pytasz. Czekam trochę ze strachem na @ ;-). Odetchnę jak przyjdzie a jak nie to masakra... Poza tym młodszy synek zaczyna coś kaszleć i dostał kataru :-( Mam tylko nadzieję, że nie zarazi starszego bo zapisałam go na szkółkę pływania i ma pierwsze zajęcia w sobotę. A u Ciebie jak, dzieci zdrowe?

Eden u nas Ala wyzdrowiała to Maja teraz chora... nie dość, że piatki jej dokuczają to ma jeszcze taki katar, że przy spaniu oddychać nie może I budzi sie z płaczem co chwila... nie wiem co jej poradzić bo katar taki lejący wiec krople nie działają, olejek kropie na poduszke... nosek wycieram cały czas... masakra... jechałam po Ale do przedszkola to mi w aucie zasnela I musiałam zostawić ją w foteliku na parking a sama biegiem po Ale co by sie Maja nie obudziła I nie płakała, teraz ja przeniosłam I spi na moim łóżku... w nocy tez ze mna spała już 2 dni bo cały czas popłakuje... masakra z tymi choróbskami u takich małych dzieci... najgorsze są zawsze te 3 pierwsze dni, wiec jutro mam nadzieje juz lepiej bedzie...

ja Twój wykres podpatruje kazdego dnia I widze, że temeratura niebezpiecznie wysoko sie trzyma a dziś już 10d po owu... ale może spadnie na kilka godzin przed @ życze Ci by było po Twojej mysli :tak: ale ja w ubiegłym cyklu też miała stracha, ale skonczyło sie dobrze :) wiec może I u Ciebie na strachu sie skonczy :)

czarna fajnie, że zaglądzasz :)

ewelin bo mnie się wydaje, że od tego czasu większość staraczek brała więcej rzeczy pod uwagę, np wskazówki z in-gendr, ale nie wiem na pewno bo nie czytałam postów wstecz(tylko na wyrywki)

Od jutra zaczynam wypełniać wykres, bo dzisiaj listonosz przyniósł mi termometr owulacyjny :) Ciekawe jak to u mnie będzie wyglądać ... mały jeszcze w nocy wstaje na mleczko i może być ciężko...

Hejka
Eden u mnie temp trzymała się do dnia przed @, a w poprzednich cyklach nawet w dniu@ miałam 37. Nigdy nie wiadomo jak to jest z temp. Oczywiście życzę Ci podobnie jak Maranatha, żeby stało sie to czego pragniesz.
Ja dzisiaj chyba 6 dpo, chyba bo tak naprawdę nie wiem kiedy miałam owu, żadnych objawów standard to co zawsze:eek:.
Znowu zaczynam mysleć o laparoskopii..... od jutra na dietę hehe zobaczymy jak mi pójdzie.

reklama
Do góry