reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

krystianmartin Twoi chłopcy są super przystojni :tak: Ty moja droga musisz bardziej wierzyć w siebie - więcej optymizmu!. Ja liczę na to że Ci się udało i teraz będzie śliczna księżniczka. Głowa do góry i więcej radości kochana. I tu za przykład dam Ci maran-atha która po wypadku widziała tylko dobre rzeczy i jest szczęśliwa.
Wiem że teraz czeka Cię troszkę stresu związanego z komunią, ale sama wiesz że dasz radę bo jak nie Ty to kto;-) Powtarzaj sobie że zawsze mogło być gorzej -ja już od dłuższego czasu mam takie podejście do życia i dzięki temu czuję się lepiej.
Polisia Jeżeli o mnie chodzi to kalendarz chiński sprawdził się tylko raz więc nie będę w niego wierzyć. A taką ciekawostkę kiedyś wyczytałam że Chińczycy nie tolerują laktozy (nie mogą pić krowiego mleka) więc może ich kalendarz nie jest dla nas?:-D
Elle Ty moja podporo w działaniach:-D, fajnie że owulka już była i zaczynamy się starać za miesiąc.
Onemoretime fajnie że jesteś:tak: Ja od kwietnia jestem na diecie i suplementach a starania mam w czerwcu. Piszesz że masz ból owulacyjny i tak się zastanawiam czy te kłopoty zdrowotne też masz związane z kobiecymi sprawami...? sama mam bóle owulacyjne ale czytałam też, że mogą one być przyczyną choroby takiej jak np.zespół policystycznych jajników.
Życzę Ci żebyś tym razem zaciążyła i bez komplikacji przeszła całą ciąże:tak:. No i oczywiście wymarzonej córeczki :-)
Elmo gdzie kciuki dla mnie?:-(Jak zaciążysz to już będziesz przesyłać tylko chłopczykowe fluidki więc dawaj mi tu troszkę swoich różowych:-p
A ode mnie znowu dla Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Eden ale Ci zazdroszczę weekendu :-D tyle Cię nie było że zaczęłam się martwić;-). Fajnie że wypoczęłaś i z nowymi siłami zaczynasz starania:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam o poranku.
Antosia dzieki wielkie za słowa otuchy. Czasami tak bywa, ze nie można trafić na owu. Chociaż w moim przypadku to i w owu nie dało efektu. Najdziwniejsze jest to ze na jednym detektorze termin owu jest na 1 maja a na innym 2 maja.... szansa zawsze istnieje, ale nie nakręcam się. Komunia....jeszcze 2 tygodnie i odsapnę.
Elmo niech moc niebieskich fluidków będzie zToba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CzescLaseczki.
Witam się po urlopie, pelna sil, usmiechu :-) wypoczeta i zmobilizowana do pracy. A na znak mobilizacji dzien zaczelam oczywiscie od bb :-D
dziewczyny przepraszam jesli ostatnio kogos zaniedbalam z odpisywaniem ale chcialam jak najwiecej odpoczac od komputera, mam napewno mnie zrozumiecie. Ale taraz juz bede na biezaco no bo raz wrocilam do pracy a dwa potrzebuje jonow dodatnich!!!! hehe
Tak wiec na początek za wszystkie planujace i starajace sie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dziewczyny dziekuje wam za wszystkie niebieskie ale zastanawia mnie cos, czy to aby nie jest tak ze te ktore maja corki trzymaja rozowe & a te które maja coreczki w brzuchach przesylaja rozowe ~ i to samo z niebieskimi? Wiekszosc z nas jest tu w miare nowa i nie chcialabym abysmy wymyslalaly jakies nowe zasady ;-) tak więc moze niech wypowiedza sie dziewczyny ktore są tu dluzej, abysmy nie wprowadzaly zamieszania.

Poza tym od dziś bede juz na biezaco analizowac wykresy z racji czestszego przebywania przed kompem. takze nanosic mi tu tempki juz juz :-D
Dodam jeszcze ze juz zapowiedzialam szefowi ze za 3 tygodnie znow ide na kilka dni wolnego. Plan jest taki, robimy syna i skikamy do Zakopca na weekend hehe

Milego dnia dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Krystianmartin a więc tak haha wszystko zalezy od tego jak dlugo po pozytywnym tescie wystepuje u Ciebie owulka, czy 24 czy 36 godz (oczywiscie mniej wiecej). Czy w 12 dc test byl pozytywny z porannego moczu czy normalnego? :-) u mnie np. owulka wysteuje juz przy sluzie baaardzo wodnistym a nie jeszcze rozciagliwym. Wiec czy przypadkiem to plamienie w 14 dc nie swiadczylo o owulce? A czy odczuwasz jakies oznaki w postaci mocnego bulu owulacyjnego?

Tak ale taki ból miałam 30 kwietnia wieczorem, a potem mnie ćmiło.... ale zagadka co? no cóż tempka ładnie skoczyła...tylko ten różowy śluz miałam 2 rano. testy owu pozytywne były nie tylko z porannego moczu. Na innym detektorze owu pokazuje mi owu 14dc a nie 13. Aj co ma być to będzie. Chociaż to pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Po pierwsze wstrzemięźliwość 13 dni, po drugie dzień po owu...
12 dc test wzięłam za pozytywny bo bardzo zbliżone były krechy aczkolwiek testowa minimalnie jasniejsza ale tylko ciut ciut, natomiast 1 to już na bank bo testowa była ciemniejsza od kontrolnej

Witam poweekendowo:happy2:

Dziewczyny, z tym księżycem to na prawdę zagmatwane jest. Ja chyba skupię się na diecie i ph i na przytulankach po owulce. Tylko ciekawe czy uda się ją tak dokładnie wyśledzić, żeby nie wyszło w samą owu na chłopca:baffled:

Polisia, mi się kalendarz chiński sprawdził, ale już nie pamiętam jak on wyglądał dokładnie. Ale innym dziewczynom od nas nie.
U nas też w dalszym ciągu pobudki na cyca, 2-3 razy w nocy. Poza tym ostatnio wkroczyliśmy w etap "mama chcę na rączki" i płaczu za mamą jak tylko zniknie z pola widzenia:baffled::-D
Marzą mi się staranka już teraz, zaraz, i brzuszek też, ale na razie muszę sobie dać spokój przez tą szkołę. Poza tym @ nie ma, więc nie ma o czym gadać;-)

mamakubulki, a jakie metody zastosowałaś u siebie tamtym razem?? Mąż ma najmniej do gadania, nie musi przecież wiedzieć, że zaczęliście staranka wcześniej;-):-D

maran, tak z zaskoczenia z wymarzoną płcią to bajka!:tak:

elle, wczoraj miałaś skok, więc to mogła być owu, tym bardziej, że przedwczoraj test wyszedł. A dziś jak temperatura? Żadnego kłucia w jajniku nie czułaś?

onemoretime, będzie dobrze,trzymam kciuki &&&

eden, witaj. A skąd takie bajeczne zdjęcia, jeśli mogę spytać?

elmo, podoba mi się twój plan z robieniem synka i Zakopanym;-):-D Fluidki, ~~~~ to raczej od brzuchatek, a kciuki &&& od każdego do woli;-)

reklama
Krystianmartin :/ szkoda ze meza nie mialas dzien wczesniej.
Roszpunka dobrze by bylo zebys dzialala choc kilka godzin po owulce. Wtedy przylozysz sie do zakwaszania i bedzie git :tak: Przypomnij mi kiedy zaczynasz starania? Ja przyznam szczerze ze wcale nie marze o ciazowym brzuchu. Jak pomysle o tych czekajacych mnie mdlosciach to juz mi niedobrze. Chcialabym od razu miec dziecko, gotowe hehe.
Elle no tempka juz w gorze, ciekawe jak tam dzis. Widze ze Twoj wykres w tym cyklu pogmatwany jak i mój hehe. Mam nadzieje ze chociaz @ dostane normalnie.

Acha jeszcze muszę sie wam wyspowiadac, skusilam sie wczoraj na pizze :-(. Wiecej grzechow nie pamietam...

Ostatnia edycja:
Do góry