reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

elmo dobra wiadomosc dla mnie bo ja kocham brokuly :tak:,i moge je jesc karmiac
krystianmartin nas tez czeka rozlaka na wakacje a tu starania powinny byc w toku :eek:
u mnie cos sie pokrecilo, 2 dni podwyzszonej temp. a dzis spadla, niska a powinnam miec owulacje, testy owul,tez negatywne, nie wim co jest grane:no:

reklama
Witam Was dziewczyny z kubkiem cappucino :-)
Krystianmartin ale mały przystojniak z tego Twojego synka ;-) a kiedy teraz spodziewasz się @ ?
Elmo masz rację czasami trzeba coś innego zjeść żeby nie zwariować i mi się zdarzy jakiś pomidorek czy ziemniak czasami a potem zapijam go maślanką :-)
Verita mój ostatni cykl też był taki jakiś zakręcony więc zdarzają się dziwne cykle :confused2: a staranka już jakieś były? może zamieścisz wykresik do podglądu ;-)
Dorcia zajrzałam właśnie na Twój wykres i widzę ładnie rosnącą tempkę czyżby się udało ;-)
Antosia co u Ciebie?

Witam, wszystkie starające się. Dawno mnie tu nie było i dużo się pozmieniało a piranii się udało :) gratuluję pamiętam starania :-) Bardzo dużo naskrobałyście i nie ukrywam próbowałam to przeczytać ale się po prostu nie da :( Czy ma może ktoś krótką ściągę dla starającej się o dziewczynkę dla mamy i taty :) Mam 2 bliźniaków więc jeżeli mogłabym jakkolwiek wpłynąć to było by miło ale oczywiście chcę mieć po prostu dzidzię 1 :) jedyniutką dzidzię obojętnie jakiej płci :)
W moim życiu trochę się pozmieniało te ciąze nie udane jakoś nas przytłoczyły i stwierdziliśmy ze może czas na zmianę i przeprowadziliśmy się do Hiszpanii, ciepły klimat praca jak na razie jest super a moi chłopcy dosłownie wciągają język hiszpański zemną trochę gorzej :)

Dzieczyny załamuje mnie to moje ph.Ciągle 7.Badam papierkami lakmusowymi.Nie wiem czy są wiarygodne ale jakąś prawdę jednak mówią. Ja chce w lipcu starać się o dziewczynkę a tu o .......masakra..... WOŁAM O POMOC CO MAM ROBIĆ!!!!!!!!:confused:

Co u Was? dzięki wczoraj za odpowiedź odnośnie testu, dzisiaj nadal pozytyw na jednym a na drugim słaba, nie ogarniam już. Temperatura cały czas dość niska i tyle. Czekam sobie. Ale to chyba będzie stracony cykl, bo nie mam chyba odwagi na przytulanki a ovu nie wiem kiedy będzie, bo jedn test ma pik drugi dzień a drugi jeszcze nie. Jak będzie za kilka dni to nici z tego. eeeeh

Ewelin kupiłam ten lactovaginal, a co :) podoba mi sie, bo nie jest tłusty jak vitagync

Elmo2 dzięki, z tymi testamito po prostu sprawdzam obydwa przy okazji, może moja wiedza potem komuś sie przyda :) dzisiaj LH pozytyw na aptecznym a na allegrowym słaby i w sumie pewnie dopiero po cyklu będę wiedzeć, czy jeden jest zbyt czuły czy drugi jest za słaby. A Ty jak, emocje rosną?

Maggie o tak, ćwiczenia dobre na wszystko :D

Mama Kubulki trzymam kciuki :) co do wód to nie wiem na ile odchodzą komuś tak "filmowo" :) mi jak odeszły to w samochodzie i domu, ale potopu nie było :D ubranie tylko mokre, ale to wprawne oko musiałoby być :D trzeba ubierać się w jakieś maskujące barwy :D

Verita i jak test? mi też ovu się cos "popsuła".

Krystianmartin w sumie też jestem ciekawa z tymi 4 dniami przed, bo mojej ovu sama nie ogarniam, a nie mam odwagi próbować chyba znowu. Trzymam kciuki za lipiec :) 2 miesiące razem - no to szaleństwo!

Mamakaja ja stosuje wszystko i moje ph co prawda 5, ale nie drgnie, nie wiem, chciałam to zwalić na te papierki, ale skoro Ty też tak masz to już nie wiem. Masz 1-14? czy 1-7? Robiłaś irygacje z limonki?

Jesli chodzi o staranka dziewczynkowe to chciałabym sie wytłumaczyc, ja planuje chlopca wiec nie chcialabym sie wypowiadac co do metod i sposobow bo moglabym tylko namieszac :-D

Polisia co do testow owu, taki jest plus kilkumiesiecznych przygotowan ze uzywajac za kazdym razem tych samych testow jestes w stanie cos ustalic. Ciezko porownywac ile od piku lh jest owu jesli za kazdym razem uzywa sie innych testow :/ to taki mój mały wniosek. Mogą miec inna czulosc itd. A emocje? No sama wiesz jak to jest :-) Też czekam na pik i ruszam do boju
Krystianmartin 2 miechy! Będziecie nadrabiac :tak:
Matik witaj.

Polisia 1-14 mam. Nie robiłam irygacji z limonki. Więc kupię i spróbuję. Mam coraz większego stresa bo tak blisko do lipca a ja jeszcze nic nie zrobiłam z tym ph. Aż się boję jak to będzie....:no:
Mamakubulki również trzymam kciuki:)
Pozdrawiam Was wszystkie muaaaa:-)

trochę poczytałam i widzę że to już popularne nie jest na dziewczynkę przed owu ? :) bo my właśnie tak zawsze robiliśmy a mimo to był chłopak :) więc faktycznie może lepiej po tylko ten ograniczony czas. A co się stanie jeżeli to będzie trochę później? i jak sprawdzacie to ph tzn co to za sprzęt macie , gdzie go mogę znaleźć ?

jedzenie znalazłam tu z waszych poprzednich wpisów Planowanie plci czy macie coś jeszcze? proszę powklejajcie
A powiedzcie mi może fajnie było by stworzyć taką pierwszą stronę właśnie z najlepszymi i potwierdzonymi sposobami osobno na dziewczynkę osobno na chłopczyka?
Bo Czytanie 6484str to chyba jest nie możliwe i wyciągnięcie samemu wniosków :eek: wszystko się miesza :-)
nie ukrywam ze to pilna sprawa bo właśnie zaczął mi się nowy cykl a w zeszłym owu miałam już tuż po okresie :confused:

reklama
Matik jeszcze tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index1238.html#post8666826 :)

Mamakaja ja o to ph też sie boję, ale ja już w trakcie i nie wiem, cóz mam takie PH 50/50, ale zupelnie nic go nie rusza.
Zobacz jeszcze lactovaginal, vitaginc lub rephresh, na mnie średnio akurat działają (lactovagilal dopiero testuję), ale dziewczyny tu w wielu przypadkach ok.

Elmo2 noooo własnie wiem, te testy z allegro to te, które miałam w zeszłym mc, ale kupiłam nowe, bo mi coś ta ovu sie spóznia i teraz z tą wiedzą kobiety nazbyt ciekawej nie wiem co zrobić.
Pewnie wyjdzie tak, że w efekcie ovu będzie za kilka dni i staranka pójdą na straty, już nie mogę jogurtów, chcę zjeść pomidora!

Do góry