reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha a więc chyba ta limonką wszystkie plemniki wybiłam. A powiedz mi jeszcze czy starania kończyłaś przed owulka/ jesli tak to ile przed, i czy codziennie, czy co drugi dzień były starania.

one more time, elmo trzymam za was kciuki, ja czekam do soboty bo mam wesele i muszę wiedziec czy moge winko wypić czy tylko mam sie zajadać ciastkami. Mi się wydaje ze u mnie raczej nic z tego nie będzie, za szybko włożyłam ten tampon, tak myślałam ze przedobrzę.

agasm ja przed i po stosowałam sylk, ta limonka to dodatkowo. Bałam sie ze sylk nie wystarczy i chyba wszystkie wybiłam.

krystian martin ja starnia zakończyłam 5 dni przed a potem jeszcze raz w O+12 (przynajmniej tak myślę). Ale dziewczyny pisza ze od razu po nie mozna limonki więc mam małe szanse.

polisia dzięki- 3495 str zapisałam i zabieram się do czytania

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelina tam też Pirania podaje linka do swojego wykresu :) o ile pamiętam miała staranka w ovu i dzien przed (Pirania wybacz, ależ ten Twój cykl rozkłądamy na czynniki pierwsze nasz guuuuru!) :D

A tak swoją drogą, to właśnie czytam forum odkąd jest Pirania, jestem wciąż na początku i mam jedną sugestię: Piranio wydaj ksiazkę! Ja ja kupie i setki dziewczyn też :) na polskim rynku jest tylko przestarzały Wójcik a to byłoby coś! :rofl2:

Daria no Colin wczesnie zaczyna. Dasz rade, etap fajny jak kazdy :tak:
Polisia wszystko to takie skomplikowane. No nic zobaczymy co przyniosa nastepne dni.
A tampon na "metr do pochwy" no cóż. Ja zużyłam około 2 kg sody na palcu i az mi sie nią odbijało więc to tez mozesz sobie sprobowac zwizualizowac :-D
Ewelin ja licze u Ciebie na te O+12 ;-) Wiesz co niby sie wydaje ze mamy jakis plan i tego bedziemy sie trzymac ale przychodzi co do czego, na mierniku 6 i jest :szok: i dawaj tampon, soda, co pod ręką :-D oj my głupie.

Heh tez mysle ze taka ksiazka mialaby naprawde spore wziecie a Pirania zrodlo utrzymania do konca zycia :tak: Ja mysle ze ona skonczyla starania około 1,5 dnia przed ovu. Heh ale analiza :-D

Ostatnia edycja:
Witam się w to upalne przedpołudnie :-) na szybko Was przeczytałam żeby nie być w tyle i zaraz znów na plaże jedziemy bo z deszczowej Irlandii zrobiła się druga hiszpańska wyspa :-D
Elmo może faktycznie za wcześnie na testowanie... doskonale Cię rozumiem że jesteś bardzo ciekawa ale na pewno w tym tygodniu wszystko się wyjaśni :tak: cały czas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ewelin no właśnie z tym tamponem to też czytałam że 4godz po stosunku bo może wszystkie żołnierzyki wybić ale może u Ciebie akurat ten jeden żeński przetrwał &&&&&&&&&&&&&&&&&
Agagsm gratulacje! super że już masz staranka za sobą i teraz tylko wyczekiwać usg połówkowego bo z tego co pamiętam to też chciałaś dziewuszkę?
Piranho super że do nas zaglądasz i zawsze coś podpowiesz
:tak: ja też się martwię o temperaturę w fazie folikularnej ponieważ w tym cyklu jest zdecydowanie niższa niż w poprzednim a w sumie obserwacje prowadzę krótko (teraz drugi cykl) i troszkę się stresuje jak to będzie w kolejnym cyklu staraniowym :sorry: a Kaja co tu dużo pisać jest prześliczna i zazdroszczę parki oczywiście w pozytywnym znaczeniu :-)
Polisia no wykres masz szalony ale ja też taki miałam ostatnio... mimo wszystko jeszcze @ u Ciebie nie przyszła więc kto wie... a co do tamponu to się uśmiałam :-D naprawdę tak pisze? kurcze ja myślałam że normalnie go trzeba włożyć :szok: ja też już chcę mieć taką dziewuszkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elle: chciałam dziewczynkę wcześniej, w tym cyklu co zaszłam już sobie odpuściłam, w końcu jedną upragnioną córę mam, to teraz może potrzebujemy odmiany? ;-)cokolwiek trafiliśmy to się cieszę, że już się udało, bo ileż można sie starać:)
Polisia: haha no widzisz limonka tańsza niż pigułki. a efekt ten sam, ja też nie wiem czemu wcześniej nie odkryłam, że mi to wystarczą tony sylku i człowiek 8 miesięcy w ciąże zajść nie może nawet jak w samą owulację strzela:)

piranha chyba skończyła starania na 24 przed owulacją, bo 2 dni z tego co pamiętam to nie dawała rady zajść. Ale Truskaffka, która ustrzeliła dziewczynkę, chyba nawet bliżej owulacji była, więc to nie ma znaczenia jak blisko, byle Ph było niskie:tak:
Daria: tak podejrzewałam, że jakbym się postarała to drugie grudniowe też by było na przekór losowi, więc na termin grudniowy starań nie było hahah:-D wiesz co, jedna zaleta. Wszystkie ciuchy będą pasować - bo ta sama pora roku przy jednym i przy drugim;-)fajne wakacyjne zdjęcia i i figurę masz jak top model, a one dwójki dzieci nie rodziły!:laugh2:
Matik: na moje jesteś przed owulacją, a spadek temperatury wskazuje na wyrzut estrogenów i jak dla mnie zbliżającą sie owulkę. A jak długie masz cykle?
Elmo: wiesz tak sobie myślę (oj jak mi się od 2 dni nudzi w pracy hehe) przy chłopcach HCG podobo wolniej przyrasta, więc w 10dpo przy chłopcu to ni widu ni słychu nawet cienia cienia być nie powinno:rofl2::-D No i co - podoba ci się moja teoria?:-pto niby nie zawsze z tym poziomem hcg się sprawdza, no, ale często:zawstydzona/y:

cyt. " A tampon na "metr do pochwy" no cóż. Ja zużyłam około 2 kg sody na palcu i az mi sie nią odbijało więc to tez mozesz sobie sprobowac zwizualizowac" hahahahahahahahahaha:rofl2: :-D
Dziewczyny tak piszemy sobie poważnie ale czasami takie śmieszne rzeczy z tego wychodzą. Mało co nie popuściłam jak to przeczytałam. A w robocie tak sie na mnie dziwnie własnie patrzą bo cała sie popłakałam ze śmiechu.

Tak dla wyjaśnienia ten miernik do mierzenia ph to sie nazywa "ph metr " a nie metr do pochwy, ale i tak fajnie wyszło.

Agagsm a Ty zawsze z limonką szalałaś przez te"niezajściowe" cykle? :D no jesli tak to środek antykoncepcyjny piekny i tani! :D no masz, to niech już ta moja @ przychodzi, bo czas tu tracę :D tylko cały czas nie wiem, czemu jak włożę potem to już będzie git.

Krystianmartin nooo pięknie, my tu o metrze i 2 kg a Ty o zielu :D chyba mi się udzieliło rozbawienie Ewelin :)

Ja wiem, że @ jeszcze nie ma, ale po "śledztwie" z limonką wychodzi na to, że wszyscy ubici :D więc niech już @ przyłazi i spróbuję raz jeszcze.
A ten sylk to na paluszku do środka czy jakoś inaczej sobie aplikujecie? i dużo? :)

Polisia: nie, ja limonkę tylko raz stosowałam do irygacji przed (latałam po mieście szukając wody destylowanej w owulację, aż mi dziewczyny napisały, ze na stację benzynową mam iść hehe). Tamponów niet nigdy - jakoś mi się kojarzy, ze to już całkiem kaput dla żołnierzy. U mnie ph raczej ładnie po sylku się trzymało ok. 4,5. Za to miałam fantazję, ile tego sylku się wciska i aplikowałam strzykawką - a to ma być na czubku palca troszeczkę, więc u mnie ewidentnie przesadzałam z sylkiem, aż się skończył to przestałam i drugiego już nie kupiłam - pewnie dzięki temu jestem w ciąży, bo inaczej dalej bym się starała :-D:rofl2: Jednak starania chłopczykowe są chyba łatwiejsze - choć jakby miała tę sodę aplikować to pewnie też tony by tam były w środku....:rofl2:
kristianmartin: jakie ziółka chcesz pić - ojca sroki?

reklama
Do góry