reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle to mało pocieszające z tym B complex, a nie łykasz razem z magnezem? nie wiem, nie lubię nie wiedzieć co się dzieje, to znaczy domyślam się, ale na badania przyjdzie mi czekać kolejny miesiąc. Trzymam za Ciebie kciuki.
A co do wykresu, ja w tym mc też b. długo miałam blady test ovu, w końcu kupiłam czulszy. Myślę, że ja miałam zachwane LH, było zdecydowanie niższe niż poprzednio a to o ile nic nie namotałam też ma związek z tym całym ustrojstwem hormonalnym.
No nic ja czekam na bcomplex i będę łykać :D

reklama
Sofi, dziękuję :-*

Daria, Krzyś na tych fotkach był tak około 2,5 miesiąca starszy, stąd poważniej pewnie wyglądał :-) A z Colina mega Zdolniak, Kaja do tej pory nie chodzi bez "trzymanki". Wstawię na chwilkę fotki syna i córki mojej siostry bliźniaczki (fotki robione prawie 2 lata temu), są zupełnie niepodobni do siebie :-)

Zobacz załącznik 564197Zobacz załącznik 564198

Polisia, nie ma za co, mi B-100 bardzo pomógł, i w planowaniu córeczki i w ogóle w zajściu w ciążę. Trzeba jednak czasem poczekać kilka miesięcy na efekty, ja dopiero po 3 miesiącach łykania zauważyłam dużą poprawę. Co do LH to obniża je najczęściej prolaktyna (stąd m.in. przy prolaktynemii jest obniżony stosunek LH:FSH).

Elle, to zapewne Saw Palmetto namieszało, czytałam, że podnosi prolaktynę a to ona często powoduje plamienia przed @, prolaktyna obniża poziom progesteronu więc naprawdę nie wiem dlaczego Tamara pisze o obniżeniu estrogenu i podniesieniu progesteronu (ja natrafiłam na zupełnie inną informację: Preliminary studies also indicate that saw palmetto may exhibit an antiestrogenic effect, as well as blocking progesterone and androgenic receptors.), na pewno SP obniża testosteron, ja bym jednak nie ryzykowała z tym suplementem, zdrowa ciąża jest jednak najważniejsza a do tego potrzebny jest wysoki progesteron. Mi śluz płodny zanikał z cyklu na cykl, to wpływ diety i suplementów :-) Blade kreseczki pojawiały się na testach przez długie dni i nagle rach ciach - ciemniały :-)

Elmo, ja już zaciskam kciuki i do rana nie puszczam :-)

Ostatnia edycja:
Pirahno bardzo dziękuję Ci kochana za odpowiedź ;-) masz rację nie warto ryzykować z tym saw palmetto i już w zeszłym cyklu jak dostałam @ odstawiłam. i może faktycznie jeszcze za krótko biorę B 100 żeby było widać efekty. czyli jednak dieta i suplementy robią swoje :-D ja jeszcze kilka dni brałam low dose aspirin bo wyczytałam na in gender że dziewczyny też polecały bo właśnie powoduje zanik EWCM tylko problem w tym że nie powinno się jej łączyć z żurawiną dlatego nie biorę codziennie. no nic nie pozostaje mi nic innego jak dalej testować :-D a dzieciaczki siostry fajniutkie i faktycznie nie podobne ;-) chyba podobna różnica wieku jak u Ciebie?
Polisia ja biorę B 100 a magnez mam ale on jest połączony z cytrynianem wapnia w jednej tabletce. a Ty jaki magnez bierzesz? kurcze mam nadzieję że uda nam się w kolejnym cyklu "zrobić dziewczynkę" :-D
Maggie a bierzesz jakieś suplementy? mierzysz temperaturę?

Elle, u dzieciaczków siostry jest 2,5 roku różnicy, u moich 2 lata więc podobnie :-), szkoda, że się nie zgadałyśmy by mieć dzieci w tym samym wieku ;-), Krzysiu nie ma wśród moich znajomych i w rodzinie żadnych rówieśników :-(, syn siostry ma teraz 7,5 roku a córka 5 lat. Efekty będą, zobaczysz :tak: ...a największy efekt będzie nosić różowe ubranka :-D

Kaja dziś zasnęła o 18-tej, aż się boję o której rano się obudzi ;-) Dobrej nocki!

Piranho a to siostra wcześniej zaczęła ;-) no Krzyś na razie nie ma rówieśników ale pewnie jak dasz go do przedszkola to pozna wielu i Ty będziesz miała troszkę wolnego w domu :tak: oj nawet nie wiesz jakbym chciała że ten efekt nosił różowe ubranka :-D szybko Ci córcia zasnęła tylko pewnie wcześniej wstanie, oby nie ;-)
ja również życzę dobrej nocki laseczki

Hejka Elmo czekam z niecierpliwością na wieści &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Piranha. Czy możesz spojrzeć na mój wykres. Wiem, że detektor wykrył owu w 12 dc ale czy mogła być ona w 15dc?( tak mi wskazuje inny detektor) ból owu miałam 11 dc. Z góry dziekuję

No więc wklejam efekt porannego testowania. Dla tych którzy spodziewali się dwóch tłustych kresek dodam że w rzeczywistości te cienie są wyraźniejsze i mają odcień różowy :tak: Widzicie coś?

Ostatnia edycja:
reklama
GRATULACJE Elmo widać, widać. Super juz malutki chłopczyk mieszka sobie u ciebie w brzuszku. (bardzo chciałąbym dodać kolory ale nie wiem, znikneło wszystko) Sciskam Cię mocno

Do góry