reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Meg29st poczytaj szczególnie forum od strony 3495 :)
temperaturę mierzymy np. w pochwie codziennie rano przed wstaniem z łózka najlepiej o tej samej godzinie.
Możesz je notować np. na ovufiriend to pomocne :)
ph bada się wkładając paski do badania ph pochwy (nie inne) dość głęboko do szyjki, bo tam zazwyczaj bywa wyższe ph niz przy ujściu :)

no własnie dziewczyny, gdzie Wy kupujecie te paski merc? bo ja nie mogę na allegro znaleźć :D

dzięki Kochane,idę nadrabiać te 3 tysiące postów:)) kurcze,juz zamówilam to sav palmetto,będę 150zł w plecy :((((

Czesc dziewczyny.pisze z telefonu wiec wybaczcie bledy. Ostatnio strasznie u mnie krucho z czasem.rano do pracy,po poludniu korepetycje,wiec nawet jem w biegu. Ale jeszcze tylko 3 tygodnie i wakacje. Poza tym katar malego przerodzil sie w cos paskudnego,ze przeszlo mu na oczka nawet i dostal zapalenia spojowek. Niestety dostal antybiotyk. Mnie tez wzielo chorobsko. Bylam dzis u lekarza i tez antybiotyk dostalam,ale na razie probuje sie wyleczyc innymi srodkami.jak nie przejdzie,to bede musiala tez sie faszerowac. Do tego zostalismy sami w domu,m pojechal na szkolenie na 4 dni,wiec wszystko na mojej glowie.
Poczytalam bardzo pobieznie i nie wszystko.w weekend postarsm sie was nadrobic.a z tego co najwazniejsze:
Witam nowe staraczki.
Gratuluje mamie kubulki i czarnej.niech dzieciatka zdrowo sie chowaja.
Elmo,wiedzialam ze ci sie uda i strasznie sie ciesze.zobaczysz,ze mieszka u ciebie upragniony chlopczyk.buziaczki dla fasolki.
Piranha,slodkie masz dzieciaki. Buziaczki od ecioci.

Dobrej nocki dziewczynki.

ja w ogóle nie czuję kiedy mam owulację więc pewnie ciężko mi będzie wstrzelić się 0+12 .I tak sobie myslę,że może monitoring by tu pomógł? ten miesiac sobie odpuszczam,będę się faszerowac tymi wszystkimi specyfikami a w lipcu działamy

Maran-tha- no dobra, jeszcze coś skrobnę, już chyba ostatni post na ten temat;-) Też się z Tobą zgodzę, że bardzo duże znaczenie ma tu ph, a przyczynia sie tez do tego dieta. Ja przed synkiem miałam dietę na chłopka, dużo owoców, cytrynę, warzyw i tak dalej, a tym samym duzo naturalnych witamin , mikroelementów organizm otrzymywał. Jestem pewna, że miałam wtedy wysokie ph. Teraz stosując własnie dietę dziewcznkową mamy bardzo ubogo z owocami (teraz wyjatkowo sa truskawki), warzywami (bo oczywiście w większości jest ten złowrogi potas) , a tym samym mamy mało okazji aby dostarczać organizmowi naturalnych witamin, mikroelementów, przeciwutleniaczy, które są bardzo ważne dla naszej płodności, dla naszych jejeczek, aby wytworzyły się pełnowartościowe. Jeżeli to krótko trwa to ok, ale na dłuższą metę nie jest to dobre.

Elle- ja też mierzę ph po prostu po kilku minutach i zauwążyłam, że jego wysokość zalezy jak M głeboko zakończy:rofl2: Jak głebiej, to ph mam niższe do 7, a jak nie, to 7 conajmniej jak nic. Chyba nic na to nie poradzimy. Pasek po prostu wsuwam z brzegu i na palec ja daję trochę sylku.

Też już mówię dobranoc, Słodkich Snów:-)

Elmo gratulacje, byłam pewna, że będą II kreski. Super cieszę się przeogromnie i myślę, że jest to wymarzony synek.
Ślę &&&&&&&&&&& .
Mi się wydaje, że jednak trudniej o dziewczynkę, może dlatego że mam dwóch chłopców, a drugiego planowałam jako córkę, oczywiście nie wiedziałam tyle o planowaniu co teraz, ale planowałam :-D Najważniejsze to poznać dobrze własny organizm, ale to nie zawsze jest takie proste :-(
Fajnie byłoby, gdyby nam wszystkim się udało, bądźmy dobrej myśli i do dzieła, które następne zaczynają starania????

Hello wszystkim Temka w górę ani @ ani plamień ale to jeszcze moment. No chyba że owu miałam 15dc a nie 12dc. Taki pokićkany ten cykl. Elmo jak tam po nocce?MIłego dnia

Hej witam was z rana.
Wczoraj juz nie zaglądałam, jakos tak wypompowało mnie to wszystko ;-) Poza tym popołudniu tak ładnie swiecilo slonce ze wreszcie nadrobilysmy z Zuza place zabaw i inne zabawy na podwórku. A potem bylysmy na procesji, a wiec wczesniej zbieranie kwiatków itd. taka oto atrakcja jak ma sie córke ;-)
Luka chyba jeszcze nie ochłonęłam. Moze jak minie weekend i @ nie przyjdzie to jakos tak bardziej uwierze...
Krystianmartin to trzymasz w napieciu. A kiedy byly te przytulasy powiedz? Myslisz ze moglaby byc owulka w 15 dc przy takim sluzie? Kurde tak bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, chce swietowac z Toba!!! Dziekuje ze wznosisz za mnie toasty ale ja tez chce wznosic za Ciebie! :tak:
Antosia &&&&&
Elle &&&&&
Mamakaja Matik Lukaa Polisia &&&&
I za was wszystkie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ale za Dorcie oczywiscie na niebiesko &&& :tak: Dorcia zdrówka Ci zycze!
Maran a mąż jak zareagował? No pewnie ze sie cieszy heh ale wiesz jak to facet nie specjalnie czekal na to testowanie bo jego rozumowanie jest takie: sex bez zabezpieczenia = dziecko :-) takze wogole nie wiedzial o co mi chodzi jak mowilam ze moze sie nie udac za pierwszym razem. Wiec kiedy ja z uporem maniaka wyczekiwalam 12 dnia po owulacji on w tym czasie sprzedal nasz samochod zeby wymienic na bardziej rodzinny, zaplanowal wakacje... i powiedział mi wczoraj ze w takim razie kupimy tez male autko dla mnie. Takze lubie go :tak:
Maggie mówisz ze cesarzowe rodzą synów? :-D Heh tez chce ;-)

Powiem wam co jest najfajniejsze w tym wszystkim. Ze moge juz jesc wszystko :-D Lody, truskawki, zajadam sie serami i jogurtami. I oczywiscie slodycze mniam :-) 4 miesiace wyjete z zycia. Ile ja sie osleczalam przed tym kompem probujac wyczytac nie wiadomo co jeszcze choc juz chyba wiedzialam wszystko na temat planowania chlopca a przy okazji ładując sie jonami dodatnimi :-D. No wiec teraz musze sie przywołac do porzadku i wiecej czasu spedzac na swierzym powietrzu, bez wzgledu na jony heh. Znowu zacznie sie liczyc cos innego niez planowanie. Nareszcie. Tego i wam dziewczyny w najblizszym czasie zycze z calego serca!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczynki za &&& na pewno się przydadzą !!! Do owulki coraz bliżej ...trochę mi angina namieszała,ale myslę że dam radę :tak:

Ja nie mierzę ph, nie wiem czy jem "chłopaczkowo"-przez ostatni rok łykałam cytrynian potasu-potas chyba chłopaczkowy ??? I teraz antybiotyk jak mówiłyście też przychylny synusiowym staranką. Być może nie jestem aż tak strasznie nastawiona na chłopca bo pewnie łykałabym suplementy, mierzyła ph i utrzymywała dietę...a tymczasem stanęłam na mierzeniu tempki i obserwacji śluzu. Wiecie chyba po prostu chciałabym być w ciąży, donosić bez problemu, urodzić zdrowo...tego sobie i Wam laseczki życzę

Czy tylko ja zostałam na placu boju z zamiarem spłodzenia synusia ????

Ślę w takim razie ,piękne świeżutkie i różowiutkie~i te blue również

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Do góry