reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik ja nie bardzo się znam na wykresach, ale mnie się wydaje że u Ciebie dopiero będzie owulacja. Ja przed każdą owulacją mam ból głowy i widzę że Ty też teraz miałaś. Ból głowy może być spowodowany zmianami hormonalnymi :) Martwi mnie tylko twój ciągły ból owulacyjny. Miałaś kiedyś jakiś problem z jajnikami albo z nerkami?

reklama
Krystianmartin to jak masz taka mozliwosc to jedz. Bedziesz dzis spac spokojnie bo tak to wiem, swira mozna dostac przez to myslenie.
Maggie pewnie ze wszystkie sie doczekamy slicznych zdrowych dzieci :tak: Ty córeczki :tak:
Matik ale od tego spadku jesli by byla owulacja to w przeciagu 3 dni temperatura powinna przewyzszyc o conajmniej 0,2 temperatury z pierwszej fazy. A u Ciebie dopiero dzis temp jest wyzsza i to od tej 36,7 a nie od 36,9.

Marik i jeszcze jedno pytanie, troszkę się krępuję i nie gniewaj za nie, ale czy piłaś ostatnio np piwo? Pytam bo widzę że często masz też dolegliwości brzucha (gazy i wzdęcia) Trzeba na wykresie takie rzeczy zaznaczać bo to też może mieszać nam w cyklu min. w temperaturze . Ja bardzo lubię piwko, zwłaszcza w upalne dni, ale wiem że po nim miałam ciągle gazy:szok:

aaaa no tak problemów z jajnikami nie miałam i raczej zdrowa byłam a weźcie pod uwagę że cykl mam mieć 21dni ?
nie no bo zaciążyć wcześniej nie ti test już by pokazał albo? też był 21 dni 7 dniowa faza wyższych 37,2/3
1

Hejka! Dziewczyny, nie wiem co u Was, nie mam nawet minuty, dzieciaczki broją, Krzysiu od rana humorzasty bo niewyspany, nie potrafi się sam zająć nawet chwilkę, cały czas muszę być obok, może potem uda mi się poczytać zaległości i odpisać Wam.

krystianmartin, zerknęłam w pośpiechu tylko na Twój post bo bardzo Ci kibicuję, zerknij na ta kreskę pod światło by zobaczyć czy jest w niej nuta różu, wykres masz bardzo ładny ...ciążowy :tak: Ta przezroczysta kreska "evaporation line" pojawia się dopiero po jakimś czasie gdy odparuje mocz z testu, na pewno nie pojawia się od razu jak u Ciebie, trzymam kochana kciuki!

Postaram się potem nadrobić i poodpisywać, niebawem wyniki rekrutacji do przedszkola więc trzymajcie kciuki bo przedszkole byłoby wybawieniem dla wszystkich - Krzysia, mnie i Kai (dla M też bo wymęczona żona bywa marudna :-D).

cześc babeczki :)

Elmo mój Mąż też wychodził z takiego załozenia że jak jest sex bez zabezpieczenia to bedzie dziecko i u nas z Mają tak bylo ;) a ja też tak jak Ty myślałam, że za pierwszym razem starnek wcale tak być nie musi, bo widziałam też ile dziewczyny muszą walczyć... ale po porodzie uświadomiłam go, że tylko w dniu płodne itp. pokazałam mu nawet wykresy - nie wiem co z tego zrozumiał, że teraz sie pyta czy np dzis dni płodne czy nie I można zaszaleć hehehe... w sumie takie typowo niepłodne to tylko po owu sa, ale ja mam owu ok 17-18dc, wiec czasem od razu po @ tez sobie pozwolimy miedzy 6a 9dniem cyklu ;)

krystianmartin &&&&& tam bym chciała by to był ten cykl... by wreszcie Twoja cierpliwośc została nagrodzona... Jak masz wątpliwości to idz na bête, będziesz spokojniejsza niezaleznie od tego co wyjdzie na badaniu :) ściskam &&& za Ciebie I przesyłam duzo dobrych mysli :*

Matki ja na Twoim wykresie nie widze póki co owulacji... choc może jeszcze sie okaze, że bedzie... moze cos sie poprzesuwało w cyklu przez Twój stress lub z innych przyczyn to organizm a nie maszyna która jest zarogramowana I nie ma zadnych zmian... obserwuj sie dalej a wszystko sie okaże. to, że Ci sie wydaje, że owu była nie znaczy, że ona naprawde była bo to może tylko monitoring potwierdzić no I skok tem. którego u Ciebie póki co nie ma... no chyba, że temperatury w pierszej fazie były zaburzone a nie jest to zaznaczone na wykresie...

Piranha &&&& za przedszkole

pozdrawiam serdecznie wszystkich I przepraszam, że nie odniosłam sie do kazdego, ale Dzieciaki mnie ciągną I nie mam czasu by wszystkim choc po zdaniu odpisać.... Kibicuje Wam I mysle o Was...

Ewcik a kiedy przed owulacją były starania? Bo jestem ciekawa czy ta odległość ma znaczenie. O tym że się uda bardziej myślałam w sensie przykrych doświadczeń wcześniej....
Krystianmartin może rano jutro zatestujesz?

wiem, że o to Ci chodziło ;-) też nie wierzyłam, że nam się uda.. udało się w 3 cyklu po #, właśnie dzięki wspomnianym lekom, bo u mnie w owulacją kiepsko bywało, mimo, ze wykresy wyglądały na owulacyjne.. w szczęśliwym cyklu owu była w 16 dc, a starania były codziennie /13,14,15,16,17dc /

Piwa nie lubię i nie wiem kiedy je ostatnio piłam, jedyne czego nie dopisywałam w programie to 3 x zdarzyło mi się wypić lampkę wina czerwonego ale mało więc bez przesady ja nie twierdze że na pewno była owu ale moje odczucia oprócz tego okresu zawsze się sprawdzały zawsze a mam 32 lata :) ok ? więc nie wiem co jest ale BArdzo dziękuję że mi staracie się pomóc a przynajmniej w jakiś sposób zaspokoić ciekawość
jeżeli chodzi o stresy to tez lipa wierzcie lub nie ale jak się ma słońce non top to jakoś taki spokój jest:) a już trochę tu jestem więc i to nic nowego

reklama
Do góry