reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo też wzięłam tą niższą. Co ma być to będzie. Ale fajnie, że jest z kim pogadać na te tematy. A zioła to do owu? Jeszcze dzisiaj łyknę, a jutro zobaczę temp.

reklama
czesc dziewczyny
elmo ja z chłocami mdłości nie miałam, byłam bardzo senna, naprawde bardzo i wydawało mi sie ze to norma w ciąży i miałam ochotę na słodycze(nie wem tylko czy to po rzuceniu palenia czy z powodu ciązy tak mnie do ptasiego mleczka ciągnęło). a teraz wieczorem siedze do poźna i luzik, tym bardziej ze remont mam i zasuwam jak motorek. Elmo zakopane mówiesz - z całego serca udanego wypoczynku.
A wiesz tak myślę 13-tego miałyśmy poczatek cyklu , rok 2013, ty jeszcze owulka 13-tego i tak myślę że może te trzynastki przyniosą nam szczęście. Dla mnie zawsze 13-tka była szczęśliwa i mam nadzieje ze teraz tez będzie i ze to jest znak.

matik rozwaliłaś mnie ta waginą. ja jej ostatnio nie oglądałam.

mysiulka wiem stres z planowaniem innych sie udziela, ja tak bardzo przezywałam starania beaty78 ona starała sie dwa lata temu. pamiętam że przezywałam to jak telenowelę, codziinie komp i śledzenie co sie dzieje.

Luka z tymi pozytywanmi jest różnie, czasami troche się wody napijesz i juz się zmieni kolor kreski na teście, ja zawsze patrzyłam kiedy jest prawie taka sama, bo podobno pierwszy pozytyw się liczy a spadek tempki mówił mi ze zbliża się owu. I Luka trzymam kciuki.

krystian te twoje plamienia są niepokojące. tak jak radzi elmo przed wyjazdem udaj się do lekarza.

polisa i jak tam u Ciebie?była ta owulka?

Witajcie dziewczynki :)
Elmo udanego wyjazdu życzę,
Ewelin mam nadzieje że u Ciebie też już lepiej
Co do warg u mnie były fioletowe w ciąży
Ja za dwa i pół tygodnia idę do gina, może cos będzie widać jakąś owulację czy coś, mam nadzieję że mi nie powie że moje jajniki idą na emeryturę ;)
A za trzy tygodnie wyjeżdżamy na chorwację, nie mogę się doczekać :)
Miłego piąteczku wszystkim ale gorąco ...

elmo ja mialam mdlosci z colinem ;/ a zawsze mowili ze to na corke :) a przy nadii nie milam mdlosci :)(przy nadii zero jakich kolwiek objawów) no i okropna sennosc przy colinie gdybym mogla to bym spala na stojąco a u mnie to bylo dziwne bo ja nigdy nawet w dzien nie spie;/ a i przy colinie bardzo sie meczylam jak jakas stara babcia;/

Daria a teraz dolega Ci cos czy nic?
Krystianmartin czy ziola do owu to nie wiem :baffled: Bedziesz widziec jutro jaka ta tempka bedzie, okaze sie czy byla owu czy bedzie. Pewnie ze dobrze ze mamy siebie :tak:
Ewelin ja nawet na pierwsza wizyte umawialam sie 13 czerwca :-D heh zbieg okolicznosci, oby okazal sie szczesliwy. Super ze nie masz mdlosci ani sennosci. Ja sie tylko modle zebym miala te mdlosci tylko poranne bo z Zuza mialam caly dzien :szok: zalamac sie szlo naprawde i to do 19 tygodnia!
Maggie gdzie tam jaka emerytura co Ty gadasz, bedziesz miala owulke i to z dwóch jajników na raz :tak:

cześc :)
Krystianmartin no oby Ci sie wszystko to unormowało jakos do tego wyjazdu co bys wróciła już z fasolką pod sercem:):) ściskam Cie mocno I dużo dobrych mysli życze :)
Elmo Ewelin ja 2 babki urodziłam I nie miałam z żadną mdlości... raz zwymiotowałam jak w autobusie podmiejskim wracałam ze szpitala z wizyty I już głodna byłam a ja mam tak nawet bez ciązy, że jak na głodnego jeżdże w autobusie to mnie wymioty męczą ;) senna nie byłam w ogóle a nawet potrafiłam w ciazy z Alą siedzieć do późna po nocy Adam już spała a ja mogłam I do 3 siedzieć. pryszczy nie miałam, nic - poprostu brzuch mi rósł ;) z Ala to dopiero od 6 miesiąca było go widać z Maja już od 4 I tyle u mnie było ;)

Antosia co tam u Ciebie pisz

polisia lukaa zdrówka zycze I owulacji

za wszystkich trzymam kciuki &&&&&& I pozdrawiam serdecznie :)

Witam Was kobietki :-)
widzę że aktywnie cały czas piszecie i jak tu Was nadgonić ;-)
Elmo mówisz że mdłości się zaczęły... chyba nie ma nic gorszego w ciąży jak mdłości i wymioty :-( oby szybko minęły bo można się zamęczyć. ja z synkiem miałam lekkie mdłości właśnie rano ale na szczęście senna nie byłam. jak widać każda miała inne objawy. na pewno wypoczniesz w Zakopanym :-)
Mamakaja spokojnie możesz jeszcze kupić B 100 oraz progesteron :tak: mój plan jest bardzo podobny tylko że ja zamierzam stosować od @ vitagyn c a przed starankami repheresh i sylk, natomiast po tampon z limonką na noc ;-)
Dorcia wykres bardzo ładny więc liczę że niedługo pochwalisz się II :-) cały czas mam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Maggie sprawdz od razu jak się skończy @ jakie masz ph, jak też 4,5 to super ;-)
84Misia zazdroszczę tak krótkiego cyklu. przynajmniej możesz już się szykować do staranek :tak: długo już bierzesz B 100? udanego urlopu życzę :tak: ja pewnie gdybym nie miała zamieszania z tabletkami to byłabym tez juz podczas @ albo po :wściekła/y: a tak to ovufriend dopiero mi owulkę parę dni temu wykrył, czy to możliwe???
Antosiu a Ty jak tam? kiedy zamierzasz testować?

maggi u mnie juz troche lepiej, biore antybiotyk, robię inhalacje i widzę poprawę. Ja tez wyjezdzam na chorwacje za dwa tygodnie dokładnie 4 lipca wdo ZADARU . nie moge sie już doczekać. I mam nadzieje że cycyki mi się w nowy strój zmieszczą.
elmo to tak myslę ze musimy się na USG umawiać na 13-tą, haha
elle ale twój cykl długi, czy to po tych specyfikach, czy tak masz normalnie?
maran wreszcie jestes, gdzie się podziewałaś. Ja teraz czuje sie rewelacyjnie i mam nadzieje że to dobra wróżba. Wszyscy tylko mówią że jakas smutna chodze, a ja po prostu taka zamyślona jestem i pytam się w myślących "czy sie udało". Przesyłaj mi jak najwięcej różowych fluidów bo jako mam dwójki dziewczynek masz ich najwięcej.:-)

Ewelin no pewnie, ze sie udało zobaczysz :tak: a ja przesyłam Ci cała moją dziewczynkową moc bezzwrotnie bo ja juz żadnych wiecej dziewczynek nie planuje I planowac juz nie bedę :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A bylismy w ubiegłym tygodniu na kilka dni w Sligo I okolicach to u nas tu od strony oceanu fajne widoki I ogólnie cos innego niż dom... wiadomo z moimi marudami nie da sie wypocząc, ale choc otoczenie zmieniliśmy na kilka dni do tego dziewczynki poszalały w basenie, troche na plazy bo pogoda dopisała, choc tu plaże nie są jakos szczególnie piaszczyste tylko kamieniste no I widoki super bo gory I ocean razem :) no ale od wczoraj mąz już w pracy a ja w domu z dzieciakami... powrót do rzeczywistości ;)

Elle no oby szybko Ci sie cykl unormował I co byś mogła spokojnie starania zacząć &&&&& :)

reklama
Ewelin ja też myślę że nosisz pod serduszkiem córeczkę :tak: ale doskonale rozumiem Twoje obawy i pewnie będę się podobnie zachowywać. to normalne :tak: a moje cykle zawsze trwały ok 31-33 dni, tylko ten taki długo bo namieszała z tabletkami :-( oby kolejny już był normalny.
Maran no jak na razie mamy ładne lato jak na irlandię ;-) nie dziękuje żeby nie zapeszać :-D

Do góry