reklama

Czy to ciaza

Agatusiaaaa123

Zaciekawiona BB
Witajcie kochane pisałam już post kilka dni temu . Miesiączkę powinnam dostać 17.06 nie dostałam zrobiłam 3 dni po spóźniającej się miesiączce test wyszedł negatywny . 3 dni temu zaczął brzuszek podbolewac i mialam takie skąpe plamienia tak jak na miesiączkę i ból piersi . Dzisiaj zrobiłam test i same zobaczcie . Czy jest możliwa ciąża czy test fabryczny ? Jutro dopiero na betę pójdę . A jeszcze powiem że miesiączki mam nie regularne .

Załączniki

• 00e1c610-d007-470a-be23-53e396aa45ba.jpg
    00e1c610-d007-470a-be23-53e396aa45ba.jpg
    56,1 KB · Wyświetleń: 517
reklama
Miałaś zawsze cykle regularne? Najlepiej wziąć pod uwagę najdłuższy cykl z ostatnich miesięcy i wtedy gdy miesiączka nie przyjdzie to zrobić test. Możliwe, że owulacja się przesunęła i do zapłodnienia doszło później, albo że nie jesteś w ciąży. 6 dni spóźnienia to kreseczka powinna być już bardzo wyraźna. Najlepiej iść na betę bo inaczej chyba nic więcej nie można powiedzieć :)

Test wygląda na pozytywny ale zrób jutro ta betę. Mogła się owulacja przesunąć zresztą sama piszesz z masz nieregularne miesiączki. A to plamienie mogło być implantacyjne ale oczywiście nie musiało

Witajcie kochane pisałam już post kilka dni temu . Miesiączkę powinnam dostać 17.06 nie dostałam zrobiłam 3 dni po spóźniającej się miesiączce test wyszedł negatywny . 3 dni temu zaczął brzuszek podbolewac i mialam takie skąpe plamienia tak jak na miesiączkę i ból piersi . Dzisiaj zrobiłam test i same zobaczcie . Czy jest możliwa ciąża czy test fabryczny ? Jutro dopiero na betę pójdę . A jeszcze powiem że miesiączki mam nie regularne .
Do implantacji ma dojść miedzy 6 a 12 dniem od owulacji. U mnie to był akurat 12 dzień i też już przekreśliłam ten cykl, bo dostałam w tym 12 dniu plamień, myślałam, że to okres, a plamienie szybko się skończyło, a na następny dzień wyszedł już pozytywny test. Także u Ciebie mogło dojść późno do implantacji i masz baaaardzo wczesną ciążę 🙂
Przed chwilą zrobiłam kolejny test, żeby się upewnić, jestem teraz 9 dni od zagnieżdżenia i moja kreska nadal nie jest mega gruba. Widać, nie trzeba się jej doszukiwać, ale jest bledsza niż kontrolna. Trochę też się tym martwię. Lekarza mam 7 lipca, za tydzień.

Załączniki

• IMG_20210630_141215.jpg
    IMG_20210630_141215.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 175
Ostatnia edycja:
Tutaj lepiej widać .
Jak na 13 dni po spóźniającej się miesiączce to kreska powinna być już sporo widoczna. Natomiast często jest tak, że owulacja mogła Ci się przesunąć i to bardzo i dlatego wyniki mogą być tak niemiarodajne. U mnie test wyglądał tak, na trzy dni przed okresem.

Załączniki

• IMG_20210621_074221.jpg
    IMG_20210621_074221.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 222
Do implantacji ma dojść miedzy 6 a 12 dniem od owulacji. U mnie to był akurat 12 dzień i też już przekreśliłam ten cykl, bo dostałam w tym 12 dniu plamień, myślałam, że to okres, a plamienie szybko się skończyło, a na następny dzień wyszedł już pozytywny test. Także u Ciebie mogło dojść późno do implantacji i masz baaaardzo wczesną ciążę 🙂
Przed chwilą zrobiłam kolejny test, żeby się upewnić, jestem teraz 10 dni od zagnieżdżenia i moja kreska nadal nie jest mega gruba. Widać, nie trzeba się jej doszukiwać, ale jest bledsza niż kontrolna. Trochę też się tym martwię. Lekarza mam 7 lipca, za tydzień.
Piękna kreska. Nie ma sensu się niepotrzebnie zamartwiać. Na spokojnie czekać na wizytę.

Wiesz kiedy była owulacja?

Niestety ale taka blada kreska może być i ciąża i kreską fabryczną i ciążą biochemiczną.

Odpowiedź da Ci tylko beta.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry