reklama

Czy to wczesna ciąża

Cześć dziewczyny 🌸
Chciałabym się Was poradzić, bo już naprawdę zaczynam wariować od czekania…
Jestem obecnie 10 dni po owulacji, do okresu zostały mi 4 dni. Testy ciążowe z moczu na razie negatywne, beta robiona dziś – czekam na wynik.
Od kilku dni mam jednak ból podbrzusza jak na miesiączkę, jestem senna, mam nudności i takie dziwne „bulgotanie” w dole brzucha.
Co mnie zastanawia – nigdy nie miałam bóli na okres tak wcześnie. Zawsze pojawiały się najwcześniej dzień przed miesiączką, a nie kilka dni wcześniej jak teraz.
Dodatkowo robiłam testy owulacyjne i po owulacji jeszcze przez kilka dni wychodziły mocno dodatnie, co też trochę miesza mi w głowie..
Powiedzcie proszę:
  • do którego dnia po owulacji miałyście negatywne testy, a kiedy pojawił się pierwszy pozytyw?
  • czy któraś z Was miała bóle jak na okres kilka dni przed, a mimo to była w ciąży?
  • czy przy 10 dpo beta mogła jeszcze wyjść bardzo niska albo graniczna?
  • i czy te dodatnie owulacyjne po owulacji mogą coś znaczyć?
Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź i Wasze historie 🤍
Potrzebuję trochę spokoju w głowie…

reklama
  • do którego dnia po owulacji miałyście negatywne testy, a kiedy pojawił się pierwszy pozytyw? - w 11dpo miałam pozytyw ale bardzo lichy.
  • czy któraś z Was miała bóle jak na okres kilka dni przed, a mimo to była w ciąży? - ja miałam okropne bóle jak na okres i bardzo ostry palący ból klatki do tego stopnia, że myslałam, że to zawał serca :D
  • czy przy 10 dpo beta mogła jeszcze wyjść bardzo niska albo graniczna? - patrząc na swoim przykładzie, uważam, że jak najbardziej tak
  • i czy te dodatnie owulacyjne po owulacji mogą coś znaczyć? - Nie kierowałabym się tym, ale już wiedząc o ciąży (takiej wciąż na wczesnym etapie) dla jaj robiłam sobie testy owulacyjne i faktycznie wykrywały wyższy poziom LH. Aczkolwiek nie brałabym tego za wyznacznik.
Skąd wiesz kiedy była owulacja? Owulacji nie wyznaczamy testami, one ustalają tylko peak LH, owulacja po peaku może przyjść za parę godzin, za 24 a w skrajnych przypadkach nawet i 48. Jesteś pewna, że prawidłowo odczytałaś testy jako pozytywne?

testy owulacyjne wyszły takie:
  • do którego dnia po owulacji miałyście negatywne testy, a kiedy pojawił się pierwszy pozytyw? - w 11dpo miałam pozytyw ale bardzo lichy.
  • czy któraś z Was miała bóle jak na okres kilka dni przed, a mimo to była w ciąży? - ja miałam okropne bóle jak na okres i bardzo ostry palący ból klatki do tego stopnia, że myslałam, że to zawał serca :D
  • czy przy 10 dpo beta mogła jeszcze wyjść bardzo niska albo graniczna? - patrząc na swoim przykładzie, uważam, że jak najbardziej tak
  • i czy te dodatnie owulacyjne po owulacji mogą coś znaczyć? - Nie kierowałabym się tym, ale już wiedząc o ciąży (takiej wciąż na wczesnym etapie) dla jaj robiłam sobie testy owulacyjne i faktycznie wykrywały wyższy poziom LH. Aczkolwiek nie brałabym tego za wyznacznik.
Skąd wiesz kiedy była owulacja? Owulacji nie wyznaczamy testami, one ustalają tylko peak LH, owulacja po peaku może przyjść za parę godzin, za 24 a w skrajnych przypadkach nawet i 48. Jesteś pewna, że prawidłowo odczytałaś testy jako pozytywne?
Testy owulacyjne wyszły takie:

Załączniki

• IMG_F7BAA933-0376-4B41-9F08-3FE9FC5741D2.jpeg
    IMG_F7BAA933-0376-4B41-9F08-3FE9FC5741D2.jpeg
    689,5 KB · Wyświetleń: 25
Nie mierzyłam temperatury, owulację określałam na podstawie testów owulacyjnych i objawów. A u Ciebie pomiary dużo pomogły?
W sumie tak, ja polecam mierzenie temperatury. Trochę jest z tym zabawy, ale jeśli zapoznasz się z cyklem i mniej więcej wyczujesz jak wygląda Twój wykres to łatwiej go analizować.
Z resztą, są aplikacje ku temu dedykowane, które podpowiadają co znaczą fluktuacje temperatury, możesz wrzucać sobie też testy owulacyjne do analizy - obejrzyj sobie Premom jeśli jeszcze nie znasz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry