reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

u nas tez lodówki nie kojarzy z jedzeniem, jak ja otworze by coś wyjąc to wtedy "zapuści żurawia" no i jak wypatrzy jakis jogurt to już kaplica, drze się w niebogłosy, dajjjjjjjjjjjjjjjjjjj.
natomiast jak ja stoje przy blacie to od razu jest ammmmmmmmm i uśmiech na twarzy, biedna jak nic jej nie dam zaczyna krzyczeć "nie ma am" i tak przez pół godziny. :-)

Wybredna tez jest ostatnio.

a zeby bylo jeszcze zabawniej to nie i tak to dla niej takie same odpowiedzi zaklete w jeden wyraz :nie: wiec czasami nie to nie a czasami nie to tak ...
u nas ten sam numer. To chyba we krwi te Olki mają ;-)

reklama
Z lodowki Kostka wyciaga jogurt, ogorki w zalewie (troche przypominjaja polskie kiszone, ale tylko troche...) i ocet :-) Natomiast jakis czas temu polubila suszona zurawine. Trzymam ja w szafce i za kazdym razem jak wyciagne z niej pudelko z zurawina i dam troche mlodej, mala pozera, co jej dalam i stoi pod szafka z wyciagnieta raczka i piszczy glosno, zeby dac wiecej. No i bulki, uwielbia bulki. Jak tylko zobaczy jakies az sie trzesie i piszczy do nich :-)

a ja tak czytam i aż mi serce ściska. bo moje dziecko jeszcze nigdy nie upomniało się o jedzenie...co więcej nie pamiętam kiedy ostatnio zjadł coś z apetytem:(Wykończy mnie ten niejadek

kamisia jestem z Toba.Moja Ami tez jeszcze nigdy sie nie upomniala o nic wrecz przeciwnie jak widzi jakies jedzenie to ucieka jak najdalej od niego.Dzis to juz mi sie plakac chcialo bo zjadla za caly dzien pare lyzek zupy i to wszystko_Od wczoraj odkad wymiotowala cala noc jest tak zle ze juz gorzej chyba byc nie moze.Nic nie chce.

kamisia - witaj w klubie;-) Lenka też za jedzeniem nie szaleje, ale odkąd ten flavon jej podajemy to zaczęła wreszcie pięć posiłków normalnie jeść, co nas szalenie cieszy. Mimo to chuda jak patyk - taki już jej urok;-)

Zielona u nas też suszona żurawina to hicior! Tyle, że męczarnia z kupą na drugi dzień.... no i jagody i maliny mogłaby jeśc cały dzień :-)

Akaata, a widzisz, nie pomyslalam, ze zurawina moze powodowac gowniany problem. Ostatnio mala wieczorami ma problem z kupa. Wczesniej robila tylko rano, a teraz zaczela tez wieczorem, ale popierduje tylko, steka i kweczy, ze ja boli. Pozniej jak juz kupal wyjdzie to taki, hmm, jak pire ziemniaczane, tyle ze kolor i zapach zdecydowanie inny :-) Moze to wlasnie przez zurawine... No i sika co niemiara, ale to ewidentnie wplyw owocu :-D

Moje słońce to MUSI jeść samo, inaczej jest afera ;-) kanapki je sam (pokrojone oczywiście na kawałki), jogurt z owocami je sam, zupę łaskawie je sam na dwie łyżki z mamunią lub tatuniem, drugiego rodzicie już mają nie tykać, bo się awanturuje :-) po kim on ma ten 'paskudny' charakterek... ;-)
Dzisiaj hitem były grzanki francuskie, bo chleb się zestarzał i inaczej nie dałby się go chyba zjeść ;-) wciągnął 2 wielkie kromale... stary się ze mnie tylko nabijał, bo do jaj szczypiorek dodałam, a on stwierdził, że takiego patentu, to jeszcze nie widział, a matka koniecznie jakieś 'warzywko' musiała wcisnąć :p

reklama
Moja czasem tez ma dni, ze za nic nie da sie karmic.

U nas obiad to jedno danie, mala generalnie malo je i zastanawia mnie bardzo, na czym ona tak rosnie :-)
Ostatnio polubila owsianke, ale musi byc na mleku, bo na wodzie kole ja w zeby. No i tym sposobem dostaje mleko UHT. Zostaly mi dwie puszki MM, jak sie skoncza to bedzie UHT:tak:

Do góry