• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta Maluszków

reklama
To mam do Ciebie pytanie. Jeszcze nie podaję nic poza piersią Adasiowi, ale myślałam na początku o glutenie. Wyjdę może na głupią, ale gdzie taki gluten nabyć?? :-)

Nie kupuje sie glutenu w czystej postaci (nawet nie wiem czy taki mozna nabyc).
Zawiera go m.in. kaszka manna.
Sa 2 rodzaje kaszki mannej - zwykła (gotuje sie ja ok. 15 minut) i ekspresowa (zalewa sie wrzatkiem na minute). Ja polecam ta drugą.

I taka kaszkę możesz dodać do wybranego posiłku - ja bede dodawac do zupki.

Salamandra pogadaj ze swoim pediatra - Adaś nie ma jeszcze 4 miesiecy, nie wiem czy nie powinnas jeszcze chwile poczekac (moja kazala czekac do skonczenia 5 miesiecy)

Nie kupuje sie glutenu w czystej postaci (nawet nie wiem czy taki mozna nabyc).
Zawiera go m.in. kaszka manna.
Sa 2 rodzaje kaszki mannej - zwykła (gotuje sie ja ok. 15 minut) i ekspresowa (zalewa sie wrzatkiem na minute). Ja polecam ta drugą.

I taka kaszkę możesz dodać do wybranego posiłku - ja bede dodawac do zupki.

Salamandra pogadaj ze swoim pediatra - Adaś nie ma jeszcze 4 miesiecy, nie wiem czy nie powinnas jeszcze chwile poczekac (moja kazala czekac do skonczenia 5 miesiecy)

mi to samo powiedziała lekarka, jak również, ale nie wiem dlaczego, bo nie zapytałam, że najlepiej podać gluten póki jeszcze się piersią karmi.

dzieci cycusiowe powinny zacząć przyswajać gluten nie wcześniej niż w 5 miesiącu i nie później niż w 6, a dzieci cycusiowe w 6 miesiącu - wg systemu żywienia Hippa..

PS. znacie to : DODOMKU internetowy sklep spożywczy. Zakupy spożywcze przez internet, z dostawą do domu, biura, firmy. ...dbają o to, żeby mi pupencja przyrosła do krzesła, a potem to krzesło przerosła, oj dbają :-)

Co do glutenu to się zgadzam, że od 5 miesiąca. Wogóle chciałam jedzonko zacząć wprowadzać w tym czasie, ale mam wrażenie, że synek nie dojada. Od niedzieli budzi się w nocy 5 razy! I ciągle chce cycka. Wygladam jak z horroru. Gdybym mogła to jeszcze odespać to byłoby ok, a tak zgroza dla mnie

co do glutenu
to dzieci na piersi powinny go dostać po ukończeniu 4 miesięcy, a dzieci butelkowe po ukończeniu 5 miesięcy i tak jak dziewczyny piszą kaszka manna jest najlepszym rozwiązaniem :-) w każdym razie GLUTEN powinien zostać podany przed ukończeniem przez dziecko 6 miesięcy. wszystko to dzisiaj sprawdzałam na stronie hipp-a bo dostałam maila z informacjami bo Q dzisiaj 4 miechy kończy :-D

link do strony:
http://www.hipp.pl/?id=213
i wspomniany fragment:
"Zgodnie z nowym schematem żywienia produkty zbożowe zawierające gluten można wprowadzać do diety niemowląt karmionych piersią już po 4. miesiącu życia, a do diety niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym – po 5. miesiącu. W razie wątpliwości zapytaj lekarza."

Ostatnia edycja:
reklama
Co do glutenu to się zgadzam, że od 5 miesiąca. Wogóle chciałam jedzonko zacząć wprowadzać w tym czasie, ale mam wrażenie, że synek nie dojada. Od niedzieli budzi się w nocy 5 razy! I ciągle chce cycka. Wygladam jak z horroru. Gdybym mogła to jeszcze odespać to byłoby ok, a tak zgroza dla mnie

Mam to samo od paru dni i nie wiem co robić :eek: Ja z tych co stałe jedzenie chcą wprowadzić koło 6 miesiąca ale teraz już sama nie wiem. Poczekam parę dni poobserwuję i się okaże. Najwyżej zaczniemy wcześniej dokarmiać :sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry