reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dieta matki karmiącej??? Co pić oprócz wody niegazowanej???

Może to trochę wzbudzić kontrowersję co powiem, a historia dotyczy okresu sprzed ponad 30 lat. Moja mama za radą swojej pani doktor przemywała mi buzię pieluszką tetrową świeżo przeze mnie zmoczoną moczem. Ponoć mocz ma w sobie jakieś właściowości lecznicze - myślę, że można spróbować, napewno dziecku nie zaszkodzimy, bo to naturalny płyn, bez sterydów, a szansa na pomoc jakaś jest,.....i nic nie kosztuje.

reklama
Ja słyszałam że pleśniawki się kiedyś przemywało właśnie pieluszką tetrową z moczem.
Jakieś właściwości lecznicze i dezynfekujące ma ale ja chyba bym się nie zdecydowała.

A z rumiankiem też trzeba ostrożnie bo uczula :dry:

Też coś słyszałam moczu, ale nie będę tego testować na Maciusiu. Widzę, że te krostki mu przygasły, ale ma tam strasznie suchą skórę. Lekarka polecała kąpać go w rumianku (ale boję się, by go nie uczulił) i w nadmanganianie potasu (a w aptece mi powiedzieli, że to teraz trudno dostać, bo było wykorzystywane przez pirotechników i tylko na receptę)...

Kantadeska, lepiej udaj się do innej apetki, bo ta w której byłaś, to jakaś dziwna - z całym szacunkiem. Nadmanganian potasu jest bez recepty i ostatnio sama kupiłam go bez problemu w dwóch różnych aptekach (kupiłam raz saszetkę, gdzieś mi się zapodziała, i w drugiej aptece kupiłam ponownie). Kosztuje to grosze.
Nadmanganian potasu rzeczywiście bardzo dobrze działa na różne problemy ze skórą. Powodzenia!

Do góry