Ewa_79
Grudniówka 2007
Witajcie,
nie wiedziałam gdzie zadać te kilka pytań jakie poniżej zapisuje, więc postanowiłam założyć nowy wątek.
Ewa
Jako niedoświadczona przyszła mama, nie bardzo wiem co powinno, a raczej ile sztuk wszystkiego, znaleźć się w tzw. wyprawce dla malucha. Wolę poradzić się doświadczonej Mamy, niż kupić za dużo.
Niezbędne kosmetyki dla maleństwa. Co radzicie, a czego nie
?
Co z zakupami ubranek dla dzieci, na allegro? Macie jakieś opinie na ten temat?
W co warto zainwestować pieniądze (wózek, łóżeczko etc.)? Co lepiej pożyczyć / odkupić używane etc.?
I na koniec :-) Czy, któraś z Grudniówek kupiła już coś dla swojego dzidziusia?
nie wiedziałam gdzie zadać te kilka pytań jakie poniżej zapisuje, więc postanowiłam założyć nowy wątek.
Ewa
Jako niedoświadczona przyszła mama, nie bardzo wiem co powinno, a raczej ile sztuk wszystkiego, znaleźć się w tzw. wyprawce dla malucha. Wolę poradzić się doświadczonej Mamy, niż kupić za dużo.
Niezbędne kosmetyki dla maleństwa. Co radzicie, a czego nie
Co z zakupami ubranek dla dzieci, na allegro? Macie jakieś opinie na ten temat?
W co warto zainwestować pieniądze (wózek, łóżeczko etc.)? Co lepiej pożyczyć / odkupić używane etc.?
I na koniec :-) Czy, któraś z Grudniówek kupiła już coś dla swojego dzidziusia?
Ja tez bede po raz pierwszy mama i zastanawiam sie nad tym wszystkim...
;-)) . Wymyśliłam taki "zwyczaj "sama dla siebie że kupuje zawsze coś dzidzi po kontrolnym usg czyli wychodzi średnio raz w miesiącu , to taka nagroda dla maleństwa i dla mnie;-):-) Wiec mam już ze 4 kaftaniki, 4 śpioszki , body z 5 sztuk i 2 pajacyki plus 2 czapeczki i 3 pary skarpetek
Troche kupiłam ja a troche moja mama
Moja przyszła bratowa zaoferowała się że da mi wszystkie swoje ciuszki po swoim synku wiec też dostane w spadku troszke rzeczy ..... i w sumie się uzbiera tu troche tam troche:-);-)
zwykle ochraniacze nie dawaly rady, kupilam taki na cale lozeczko ale i tak jak zaczal sie podnosic to walil glowka w szczebelki przy upadku.Witek to starszny lobuziak i juz od urodzenia sie strasznie krecil w lozeczku;-)
ja przy drugim kupuje turystyczne a drewniane pojdzie w odstawke