reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dlaczego tak jest...

dzien dobry

ja sprztam, umylam okna, teraz wypiore firanki, w sumie to tylko rpzepiore bosa czyste ale ja lubie jak mi fajnie pachnie wypranymi firanami.

oliwia w domku, sama chciala zostac ale chyba cos jest nie tak, co chwile smarka...

naja widzisz maciek jest madrym chlopakiem, wiec jak chce isc do szkoly to moze warto to przemyslec:)

reklama
ollka, niech was choróbsko ominie:tak:

ja się boję tej szkoły, bo to i dla mnie obowiązek, teraz mam luz. ale na jedno mi zwróciła uwagę mama, a właściwie jej koleżanki. mama jest nauczycielką i poradzono jej, żeby dowiedzieć się kto będzie miał w tym, a kto w nast. roku wychowawstwo młodszych klas, na kogo młody trafi. albo do kogo chciałabym go zapisać do klasy jak by dało radę. bo wiele zależy od nauczyciela, a Maćka dobrze znają, u nas jest mała miejscowość, i nauczycielki ostrzegały, żeby trafił do kogoś, kto go nie zniszczy i nie stłamsi. myślę, że to cenna uwaga. dlatego chcę przeprowadzić rozeznanie i pod tym kątem. co do wielkości klas uspokojono mnie, że są b. małe, jest malutko dzieci teraz więc sytuacja podobno bardzo komfortowa.

posprzątałam sobie łazienkę i zgłodniałam jakoś po pracy:-p

no ollka ale Cie na porządki wzieło!!
u nas dzisiaj pochmurno wiec ja mam lenia,kawke wypiłam i pranko zrobiłam,teraz główkuje co na obiad zrobić!
postanowiłam zavząć wprowadzać moim szkrabom nowe menu-(małymi krokami oczywiscie) będą próbowały wszystkieg bo juz rece opadają z tymi niejadkami!póki co sa już po degustacji ogórka i gotowanej marchewki-obeszło sie bez awantury...nawet zjadły;-)!!

właśnie poogladałm jakies stare filmiki jakie ponagrywałam komórka-uśmiałam sie do łez,bo na tych filmikach moja Kajcia ma jakies1,5 do 2 lat!czad!!

atfk te okna blagaly o mycie, ja mam ogrzewanie na piece wiec wiaodmo kurzy sie strasznie.

Naja faktycznie takie rozeznianie sie przyda, warto to wszytko na spokojnie przemyslec, dowiedziec sie co i jak

atfk, na trzeźwo nie, a jak wiesz czeka nas jeszcze zaległa wirtualna imprezka;-) a poważnie kolejny raz okazało się że nigdy nie należy mówić nigdy. nadal trzymam sie tego co mówiłam, czyli mam dużo przeciw. ale pomału entuzjazm syna każe mi nieco liberalizować poglądy. o tyle, ze chcę przeprowadzić rozeznanie kto będzie w tym roku u nas uczył 1 klasy i jakie mają warunki lokalowe. i na pewno mimo wszystko odwiedzimy psychologa. co zrobię to inna rzecz, ale zacznę w każdym razie dopuszczać taką możliwość.

dziś rano mówię mojemu rozentuzjazmowanemu dziecku, że jak pójdzie do szkoły to skończą sie dni wolne jakie mu czasem robię, wizyty w tygodniu w kinie.. a młody na to - mamusia, to będziemy w weekendy jeździć, to nie jest problem!

wow ale tekst

co do szkoły to kurczę Zuza tu trafiła na wedle mnei leniwa nauczycielkę musze sie dowiedzieć czy 1 klasę też ona prowadzi
zuza mi sie tu maluje Maks baja i zabawa w jednym
ja ogarnelam mieszkanko mięsko sie pieczę zaraz mama wpadnie by posiedziec chwilkę zanim mężuś nei wróci jutro maluchy do sasiadki ida na tą chwilkę zagadneła sama i powiedziała ze mam je przypowadzać by nei zciągać mamy w końcu po sąsiedzku sa a sie przydadzą :))

Atfk ja czasem zdjęcia ogladam i sie tez wzruszamm na całego

dobrze z takimi sąsiadami.. u nas posucha. nie mamy żadnych dzieci w okolicy. tzn. jest dwójka, takich już z podstawówki, Maciek dla nich nie jest atrakcją. a poza tym nikogo. żal mi mojego dziecka, bo ja w jego wieku ganiałam pod blokiem z paczką znajomych, i te znajomości trwają do dziś. a on biedny nawet nie ma do kogo pójść.

ja jakis czas temu tez przecierałam bo juz nic nie było widać;-) z zewnątrz oo dymu i deszczu czy śniegu a w środku mam szkudnika:-D który nochem maluje po oknach;-)
Obraz 052 (480 x 640).jpg

reklama
Do góry