reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

reklama
12:50. Boje sie
Seth Meyers Please GIF by Late Night with Seth Meyers

Loading Hug GIF by MOODMAN

🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️
Jesteśmy z mężem razem od 2017 roku, ślub braliśmy w 2021. Staralismy się od 2020 bez spiny ale mijał rok, drugi i nic. W 2022 klinika, badania. U mnie wychodziło wszystko ok, mąż słabe nasienie. Dwie inseminacje i nic i zaproponowali ivf. Rok odkładaliśmy kasę, punkcja w czerwcu 2023. Powstało 8 zarodków.

Pierwszy transfer sierpień’23 udany ale dwa dni po wizycie potwierdzającej ciąże zaczęłam krwawić, beta zaczęła spadać💔
Drugi transfer wrzesien’23 beta 0💔
Trzeci transfer grudzień’23 beta chyba 8 i później 0💔
Marzec/kwiecień’24 leczenie zapalenia endometrium
Czwarty transfer lipiec’24 pojawił się zarodek ale bez serduszka💔
Piąty transfer pazdziernik’24 udany. W czerwcu tego roku urodził się synek🤰🩵
Zostały nam dwa zarodki, chciałabym wrócić po rodzeństwo +- we wrześniu przyszłego roku☺️
Ja Ciebie kojarzę z wątku o in vitro jeszcze wtedy bez refundacji kiedy zaczęłam go śledzić i podczytywać po naszej decyzji z mężem, że wchodzimy w to 😊
Przeszliście mega trudną drogę. A ostatni transfer czymś się różnił od poprzednich? 😊

12:50. Boje sie
Kochana nie powiem Ci, że będzie dobrze. Niestety wszystkie takie cwane jesteśmy, ale każda długoletnia staraczka przypuszczam, że cała ciążę srała po gaciach czy będzie wszystko z maluszkiem dobrze. Ale na pewno pierwszy oddech wzięłam kiedy zobaczyłam, że jest serduszko. A potem kolejny krok milowy to prenatalne. A czy po porodzie jest latwiej? Wcale nie 😉
Ale masz to bobo przy sobie. I tego Ci życzę i za to trzymam kciuki 🤞

Kochana nie powiem Ci, że będzie dobrze. Niestety wszystkie takie cwane jesteśmy, ale każda długoletnia staraczka przypuszczam, że cała ciążę srała po gaciach czy będzie wszystko z maluszkiem dobrze. Ale na pewno pierwszy oddech wzięłam kiedy zobaczyłam, że jest serduszko. A potem kolejny krok milowy to prenatalne. A czy po porodzie jest latwiej? Wcale nie 😉
Zgadzam się z tym w 100%.

Nawet będąc teraz na końcówce kolejnej ciąży mam stresa.

No ja dziś też jestem tak granicznie, 6+0, więc to serce może być, ale może nie być. No nic. Jadę na wizytę ściskając pozytywne testy w ręku 😂

No ja dziś też jestem tak granicznie, 6+0, więc to serce może być, ale może nie być. No nic. Jadę na wizytę ściskając pozytywne testy w ręku 😂
Jak nie będzie serduszka dzisiaj jeszcze, to pamiętaj że to jest ok. 🫂 Pamiętam że sama przetrzepałam pół Internetu na ten temat po transferze i na tym etapie może być serduszko widoczne, ale może też go nie być bo pojawi się jutro/za dwa dni. Niemniej jednak, trzymamy kciuki mocno 🤞🫶 a i następną wizytę umów sobie plis na 7 rano 🤣 bo mi już tutaj palce cierpną od zaciskania od rana 🤡

Jak nie będzie serduszka dzisiaj jeszcze, to pamiętaj że to jest ok. 🫂 Pamiętam że sama przetrzepałam pół Internetu na ten temat po transferze i na tym etapie może być serduszko widoczne, ale może też go nie być bo pojawi się jutro/za dwa dni. Niemniej jednak, trzymamy kciuki mocno 🤞🫶 a i następną wizytę umów sobie plis na 7 rano 🤣 bo mi już tutaj palce cierpną od zaciskania od rana 🤡
No niestety tak mi wyznaczyła klinika 😂 pierwotnie miałam na 15, więc i tak dobrze 😂

reklama
Do góry