reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

reklama
Ja nie wiem czy zrobiłam dwójkę czy nie przy okazji porodu. Nie byłam tym zainteresowana. Partnera nie było, nikt nic nie mówił.

Za to pamiętam jak miałam tomografię z kontrastem, to po podaniu kontrastu czułam się jak bym się posikała. Mówię, że chyba siku zrobiłam , czułam się okropnie . Podobno normalne uczucie.

Dobra, to taki temat pokrewny - czy ćwiczyłyście coś w ciąży? Jak zapobiegać rozejściu się mięśni brzucha?
W pierwszej ćwiczyłam, w drugiej nie mogłam. Rozejściu nie zapobiegniesz jedynie możesz je później zamknąć z fizjo.

To ja chyba pobije tu rekord, przytyłam 22 kg, rozejście miałam na prawie 7cm! 😵‍💫 i w niecały rok je zamykam 💪

W poprzedniej ciąży na 1 USG doktor powiedziała, że mam szczęście bo była duża szansa na bliźniaki. Mi w sumie na początku było przykro, bo chciała mieć więcej dzieci. Później bardzo mnie stresowała ciąża, a co dopiero jak by było podwójnie.
Jak już się dowiedziałam, że bliźniaki jednojajowe to lekarz porównywał zdjęcia z poprzedniego USG bo był przekonany, że były dwa pęcherzyki. I dzięki Bogu ten jeden się wchłonął bo trojaczków bym nie ogarnęła 🤣

Ale taki mechaniczny na tłoki? Czy taki jak na salach fitness? 😃
o taki 😂😂
1763715187903.png

reklama
W pierwszej ćwiczyłam, w drugiej nie mogłam. Rozejściu nie zapobiegniesz jedynie możesz je później zamknąć z fizjo.

To ja chyba pobije tu rekord, przytyłam 22 kg, rozejście miałam na prawie 7cm! 😵‍💫 i w niecały rok je zamykam 💪
Dobra, ale byłaś w ciąży z bliźniakami, a ja teraz z jednym 23 🙈 spore rozejście, w sumie u mnie było też spore, ale szybko się zeszło.

Do góry