reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

Dobra, to taki temat pokrewny - czy ćwiczyłyście coś w ciąży? Jak zapobiegać rozejściu się mięśni brzucha?
Ja w ciąży nic nie ćwiczyłam, jestem za leniwa🫣 po 6tygodniach od porodu byłam u urofizjo i mięśnie się same zeszły.

I chyba nie ma reguły bo nie ćwiczyłam też/nie masowałam krocza a urodziłam naturalnie klocka 4120 bez nacięcia i bez pęknięcia 😅

reklama
Ja w ciąży nic nie ćwiczyłam, jestem za leniwa🫣 po 6tygodniach od porodu byłam u urofizjo i mięśnie się same zeszły.

I chyba nie ma reguły bo nie ćwiczyłam też/nie masowałam krocza a urodziłam naturalnie klocka 4120 bez nacięcia i bez pęknięcia 😅
No ja przed ciążą byłam dość aktywna, już teraz nawet coś lekko ćwiczyłam, chodziłam na stepperze też.

Ale dziś mnie tak poskładało, że jestem w szoku. Jeśli tak mają wyglądać moje pierwsze tygodnie to ja dziękuję bardzo 🤣🤣

Dobra, to taki temat pokrewny - czy ćwiczyłyście coś w ciąży? Jak zapobiegać rozejściu się mięśni brzucha?
Ja chodziłam na zajęcia dla ciężarnych przez cały 2 trymestr, potem już głównie samopoczucie nie pozwoliło. Mięśnie brzucha trochę mi się rozeszły, ale fizjo mi powiedziała, że to nieuniknione, że nie da się całkowicie zapobiec rozejściu. Główna wskazówka jaką dostałam, to żeby kłaść się i wstawać przez bok, nie napinając brzucha.

Ale to przecież też dużo zależy od tego ile się ważyło przed ciążą i jakie miało BMI ;-). Jak ktoś ważył 50kg i przez całą ciążę przytyje 4 to będzie raczej alarmujące dla ginekologa. Jak ważył 90 i przytyje 4 to może akurat być dobry znak.

Nie odnoszę się tutaj do tego ile waży czy jak wygląda Magdalena :p. Tylko chodzi mi tak generalnie, że nie ma co tego porównywać.
no wlasnie ja ważyłam 64kg wiec bez tragedii ale mam tendencje do tycia i bałam sie ze przybije kolo 20kg. A tu wielki szok bo w pierwszej ciąży 11kg a w drugiej 4,5kg a czekoladę non stop jadłam 🙈

reklama
Do góry