reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dolegliwości ciążowe

Dziewczyny, a jak sobie radzicie z pękającymi żyłkami na nogach??
Ja nawet przed ciążą miałam z tym problem. Bo mam naczynkową skórę i jestem troszkę okrąglejsza ;-) i żeby temu zapobiec używałam zawsze balsamu do skóry z tendencja naczynkową. I dalej go stosuje. A jest troszkę tych produktów na rynku i zależy tylko od preferencji co do balsamu i ceny jak wam odpowiada.

reklama
Dostałam uczulenia. Kurka belka nie miałam czegoś takiego nigdy. Mam cała twarz i uszy pokryte takimi malutkimi wypustkami. może to od cytrusów ? Bo ostatnio trochę podjadłam mandarynek i herbatę piłam z cytryną i to tak ze jedna cytryna na 4 herbaty. Może przedobrzyłam... A w ciąży można brać wapno ? Takie zwyczajne ?

Ja od kilku nocy zauważyłam ze cierpną mi ręce podczas snu to chyba magnezu brakuje, prawda??

Moją zmorą co do dolegliwości są wypryski na twarzy i to takie podskurniaki ropne, nie jest ich dużo ale wcześniej ich nie miewałam, więc takie to nieprzyjemne :baffled::wściekła/y:

A piątek i sobotę to co chwila polegiwałam bo mnie taki straszny ból brzucha chwycił że aż się wystraszyłam, miałam wrażenie że dostaję okresu :szok:

Moja twarz wygląda niestety jak jakiś armagedon...tylu wyprysków nigdy nie miałam:wściekła/y:

za to dziś odebrałam wyniki badań i krew mam w porządku. niestety mam jakąś infekcje bakteryjną moczu-na wizycie dowiem się dokładnie co i jak....ale troszkę się obawiam:-(

Dostałam uczulenia. Kurka belka nie miałam czegoś takiego nigdy. Mam cała twarz i uszy pokryte takimi malutkimi wypustkami. może to od cytrusów ? Bo ostatnio trochę podjadłam mandarynek i herbatę piłam z cytryną i to tak ze jedna cytryna na 4 herbaty. Może przedobrzyłam... A w ciąży można brać wapno ? Takie zwyczajne ?

Maryś nie wiem jak z wapniem ale czytałam i doktor mi mówił, że mam odstawić wszelkie cytrusy...więc nieźle się biedaczko załatwiłaś:eek:

hej dziewuszki!!

No ja z dolegliwości ciążowych to mam juz tylko właśnie wypryski na twarzy....co dla mnie również jest szokiem bo nigdy problemów z cerą nie miałam. :-(
Ale tłumaczę sobie to tak, że to pewnie będę miała dziewczynkę, która urodę mamie zabiera hihihi :happy2:

marys ja piję wapno co dwa dni (ale rozpuszczane) i gin pozwoliła mi bo ja mam straszne jazdy, że zęby mi wypadną uff....uf....nie napędzam sie, ale ni9e wiem jak to z wapnem przyjmowanym codziennie...daj znac jak sie czujesz!

almani mi też cos troche sie jakosc skóry pogorszyła...ale smaruje sie i bardziej teraz o nią dbam co by nie robiły sie ropniaki do kt. kiedys miałam skłonnosc ...

pat co do naczynek balsamy i smarowanie...i dieta mało tłustego i dbałosc, żeby dużo nie przytyc...powodzenia!

reklama
za to dziś odebrałam wyniki badań i krew mam w porządku. niestety mam jakąś infekcje bakteryjną moczu-na wizycie dowiem się dokładnie co i jak....ale troszkę się obawiam:-(
Ja też miałam na szczęście nieliczne bakterie w moczu, na początku ciąży. Lekarz przepisał mi ziołowy Urosept i na następnym badaniu już czysto.
To nic strasznego. Idź do swojego gina.

czytałam i doktor mi mówił, że mam odstawić wszelkie cytrusy
A właściwie dlaczego? Można jeść, byle bez przesady. Choć w pierwszej ciąży jadłam dużo mandarynek (stąd moja nazwa na tym forum ;-)). Ania zdrowa i nie miała żadnych alergii.

Do góry