reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

Ja mam niestety skłonności alergiczne i uczulenie na kilka rzeczy i mój gin stwierdził, że cytruski odstawiamy na bok;p mandarynki i cytrynki jestem w stanie przeżyć...ale brak pomarańczy jest męka:p
No w przyszłym tygodniu mam wizytę więc dowiem się co to za bakterie ale dzięki wielkie za słowa otuchy bo jednak bardzo się martwiłam.

reklama
Och... Dzisiaj troszkę lepiej, jak wczoraj te wapno wzięłam. Ale nie jest to jeszcze tak jak być powinno. Cytrusy odstawiłam całkiem na bok i nawet nie patrze. Mam nadzieje ze mi przejdzie.

Właśnie odkryłam u siebie hemoroidy:-( najpierw miałam mega mdłości, potem zaparcia, niedawno dowiedziałam się o jakiejś infekcji, a teraz jeszcze i to:sad: zaczynam myśleć, że może za mało o siebie dbam...a przecież miałam wrażenie, że odkąd dowiedziałam się o ciąży dbam bardziej no...:-(

Właśnie odkryłam u siebie hemoroidy:-( najpierw miałam mega mdłości, potem zaparcia, niedawno dowiedziałam się o jakiejś infekcji, a teraz jeszcze i to:sad: zaczynam myśleć, że może za mało o siebie dbam...a przecież miałam wrażenie, że odkąd dowiedziałam się o ciąży dbam bardziej no...:-(
Zaparcia mamy chyba wszystkie, bo to wina progesteronu teraz w większej ilości w naszym organizmie. I dlatego ci hemoroidy wyszły. Postaraj się jeść więcej błonnika. To pomaga przy wypróżnianiu i hemoroidy nie będą wychodzić. A teraz to nie wiem czy możesz aplikować czopki bądź maść. Powinnaś zgłosić to lekarzowi.

W przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza to z nim o tym pogadam. Zaczynam myśleć, że do dolegliwości dochodzi mi jakaś deprecha...ostatnio drażliwa jestem i tylko się smucę:-(

Frezja z moją cera to jest tak wczesniej leczyłam buzie antybiotykiem ale jak zaczelismy starac sie o dzidzie to rok nie brałam tego leku i musiałma sobie radzic...pzrypadkiem odkryłam krem z srebrem który można uzywac w ciąży i srebro powoduje szybkie gojenie się i fajnie wysuszyło mi tłustą buzie...a dziene to jest bo całe ciało mam suche uzywam balsamu bo skóra aż mi sie łuszczy a na twarzy tłuszcz...

almani a jak wyglądaja hemoroidy? ja tez sie ich boje choc nie wiem jak wygladaja, ale mam zatwardzenia ...powróciły po chwili spokoju wczesniej piłam kakao - ale po radzie koleżanki z forum odstawiłam i ...pomogło, niestety wróciło...i znów sie męczę wicnam jabłka i suszone sliwki - zobaczymy czy cos to pomoże....

To takie guzki zewnętrzne pokryte gęstą siecią naczyń krwionośnych . Ogółem mam nadzieję, że to tylko hemoroidy i lekarz ni znajdzie mi tam żadnej szczeliny odbytu( bo też coś takiego może się pojawić)

mam nadzieję że szybko sie poprawi...mocno trzymam kciuki!
a w kwestii dbania - to hormony nam szaleja i one odpowiadają za wiele rzeczy...

reklama
Dzięki alka a mogłabyś podać nazwę tego kremiku. Ja mam całe ciało jakieś takie tłuste, nawet się niczym nie smaruję po chwilę po kąpieli już jakaś taka natłuszczona jestem, na plecach też strasznie mnie obsypał. A po nocy tważ aż się błyszczy od tłuszczu, mówię wam- szok :szok:

A dziś tak mnie z lewej strony ciągło że chodzić nie mogłam to chyba wiązadła ?? ale ból jakby od jajnika.

Do góry