reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dolegliwości

Mała Mi poroszę o informacje na temat wróżby z obrączki?? Nie znam..a ciekawam ja..bede sprawdzać :)

reklama
kasia_2005 Do wróżby potrzebny jest w miarę długi włos, obrączka i ręka osoby której wróżymy :). Zawieszasz obrączne na włosie i kladziesz na chwile na dloni osoby której wróżysz. Na ok 10 sek. niech ta osoba zamknie dłoń, zeby obrączka przejęła jej fluidy  ;D Otwieramy dłoń, a obrączka niech zawiśnie ok 2-3 cm nad nią. Obrączka poninna zacząć się kiwać (sama - my nią nie ruszamy; trzymamy ręke nieruchomo). Jesli kiwa się w kółko oznacza potomka dziewczynke, jesli po lini prostej oznacza chłopca.  Kladziemy odrączne na dloni i znowu podnosimi i sprawdzamy jakie będzie nasze drugie dziecko i tak do momentu, aż obraczka już nie będzie się wprawiać w ruch. To mniej więcej tyle. Jak coś jest niezrozumiałe to pisz.
Papaaaa

A ja dziewczynki wylądowałam na trochę w szpitalu, ale już jestem w domciu i mogę do was znow pisać. Z dzidzią wszystko w porządku, zabrało mnie pogotowie (zawołane przez lekko spanikowanego męża) na skutek... gwałtownych wymiotów i biegunki! To było dziewczyny straszne! Ja rozumiem wymioty w ciąży ale przecież nie przez cały dzień! A jak do tego doszło rozwolnienie i leciało ze mnie z dwóch stron na raz (wiecie jaki miałam dylemat, którą stroną się do sedesu zbliżyć- sorki za szczegóły ;)) to się załamałam. Na szczęście w szpitalu mi dali jakiś zastrzyk i przeszło a mnie podłączyli do kroplówki bo się lekko odwodniłam. A na pocieszenie lekarz powiedział mi, że jeśli ma się mdłości i wymiotuje to to jest bardzo dobry znak - takie ciąże najczęściej ładnie się donoszą (Co nie znaczy, ze jak ktoś nie ma mdłości to źle. Ot, taka pociecha dla cierpiących!). I co wy na to laski. Jest się czym pocieszać jak znów nas będzie mulić, co?

Slonko no to bardzo dobrze ze juz wzystko w porzadku :) ... ale co do tych wymiotow i mdlosci to chyba rzeczywiscie bylo takie pocieszenie ze strony lekarza ;) .. moja babcia, mama i siostra nawet nie pomyslaly ze mozna wymiotowac w ciazy a dzidziusie pieknie donoszone ;) ...a jak oczywiscie musze sie wyrozniac i mdlosci u mnie na porzadku dziennym ;D ....  a wiesz moze co bylo przyczyna u Ciebie takich wymiotów i czyszczenia??

Cześć dziewczyny :)
Słonko, ale się nacierpiałaś :( Dobrze że już wszystko w porządku!
Ja się właśnie martwię bardzo tymi mdłościami a właściwie ich brakiem!!! Jak pisałam miałam okropne mdłości całodobowe a od kilku dni nie ma ich wcale :( Trwały ok 10 dni. Przeszły w czwartek... Już w czwartek nie miałam mdłości i nie mam do dziś. Co prawda właśnie w czwartek wieczorem (po całym dniu już bez mdłości) byłam na USG i z dzidzią było wszystko ok... Martwię się jednak czy dzidzia nie przestała się prawidłowo rozwijać :( Ale chyba jeśli coś jest nie tak to najpierw cos zlego sie dzieje z dzidzią a dopiero potem mdłości ustaja? Panikuję trochę :( Ale naprawdę się martwię czy wszystko jest ok :(

Ej no dziewczeta bez paniki .. moja mama przez cala ciaze nawet nie wiedziala ze moga byc mdlosci i jakos urodzila dwojke dzieci :p ... ja mam podobnie jak Ines raz mdlosci sa potworne, a czasami wcale ich nie mam ... jak to mowila moja gin. to ze gdzies jest napisane ze takie czy inne objawy sa ciazowe , nie znaczy ze my je wszystkie musimy miec ... nie musisz miec mdlosci zeby wszystko bylo okiej ... tak samo przy rozciaganiu macicy wcale nie musi cie bolec podbrzusze :) .. spokojnie dziewczynki wszystko w porzadku :)

Dziewczyny popadam w paranoje !!!! A moze ja nie jestem w ciazy ??? :-[ niby cycuchy bola ale tez niemam mdlosci brzucho boli ale nawet smaki mi gdzies uciekly :-[ To jest okropne jak nie mozna dzidzi na USG zobaczyc :-[ wogole zeby lekarz chociarz potwierdzil a nie same testy :-[ chyba skocze do sklepu po tescik i jeszcze raz sprawdze ::) no i chyba jutro pojde prywatnie na USG a w d.... to mam tylko sie denerwuje a nie powinna w takim stanie. Zrobie i tyle !!! i wszystko bedzie jasne !!!

Cześć kochane!!! Wróciłam!!! Ja też nie mam żadnych dolegliwości!!!! Czuję się cudownie!!!! A dzidziuńka na pewno siedzi w moim brzusiu, bo ją widziałam!!!!

reklama
Kallusia oj widze zmiennosc nastrojow u Ciebie ;) ... tez tak czasami mam, ze mysle zeby jeszcze raz tescik wykonac ;D .... mnie brzuch tez pobolewa ... smaczki to dopiero od jakiegos czasu mam ... i to nie zawsze ... dzisiaj mnie tak na lody wzielo ... a mdlosi?? raz sa raz ich nie ma :) ..wszystko dobrze jest :) ... a dla swojego spokoju zrob USG :)

Monisia witam ponownie wsrod Nas... dobrze ze juz jestes :)

Do góry