reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dolegliwości

Heheh Kasiu dokladnie .. spij poki mozesz , bo jak dzidzia sie urodzi to juz nie bardzo ;) .. a z tymi migrenami to wiem co czujesz  :-[ ... mam migreny od 3 roku zycia, na szczescie ciaza w moim przypadku pomaga i migreny brak :) ... Jesli bedzie Cie jeszcze kiedys bolec to proponuje cieply oklad na przemian z zimnym .. polozyc sie i nie myslec o niczym ... mozna tez odrobinke kawy z cytryna wypic, paskudne ale czasem pomaga ... amolem smarowac skronie ( ja mam cos pochodne amolu - tansze ;D ) .. APAP rzeczywiscie mozna, ale ja i tak odlozylam w ciazy wszelkie tabletki ;) ... mam nadzieje ze juz glowa bolec nie bedzie :)

reklama
Hej dziewczyny,
U mnie to jest roznie z dolegliwosciami, mialam moze 2-3 razy wymioty z rana a tak to z reguly w porze obiadowej(17-18) lub puzno po 22-24. W ciagu dnia to jakos udaje mi sie uciszac brzuszek ale jak przychodzi 16 to juz mnie zaczyna zoladek podchodzic do gory, anajgorzej zapach miesa-WC na bank wtedy....co do zachcianek to nie mam zanadto, raz tylko o 21 mialam ochote na frytki i hamburgera i wyslalam mego do McDonalda(odleglego o 8 km ;D), i co najsmutniejsze moj smak sie tak zmienil ze nie jedam prawie nic, poza chlebkiem z pasztetem drobiowym lub z pomidorkiem, a na obiad ryz, ziemniaki plus jakies warzywko. Ciaze zaczynalam majac 70 kg( przy 160 cm wzrostu :mad:) a teraz obecnie waze 66 kg, czyli jednak "ptaszkowa"dieta i calkowity brak slodkiego ( przed ciaza na kilogramy) zrobilo swoje.
Na poczatku ciazy mialam bole w macicy jedanak z dniem pojawienia sie mdlosci okolo 5 tygodnia, bole zaczely malec-kazdy mi mowil ze to normalne bo macica sie rozrasta. Natomiast co mnie martwi to problemy ze spaniem, nie wazne czy spie w dzien czy nie, i czy jestem zmeczona czy nie i tak w nocy budze sie co 1,5-2 godziny a po 3 to do rana prawie co 30 minut. Mysle ze moze to byc spowodowane bolami czestymi w zoladku, ktory daje mi popalic dobrze-czy Wy moze tez tak macie?
I pytanie najbardziej mnie nurtyjace, jakie sny macie, bo mnie dwa razy sie przysnilo ze poronilam..poszlam siusiu i zobaczylam resztki tego co dopiero sie we mnie rozwijalo :(
( pierwsze USG mam dopiero na 28 marca, tutaj w NL jestem jak na razie pod opieka lekarza rodzinnego, a potem "ala" poloznej ciazowej)

Pozdrawiam i czekam na wiadomosci

PaulinaAnna!
Ja przez ostatenie kilka tygodni czułam się jakbym wstawała po imprezie, budzilam się zawsze przed budzikiem nawet jak miaalm wstać o 6.00, co nigdy mi się nie zdarza. Snów takich nie mam, ale mam, często jakieś obawy itd. W zesżłym miesiacu bylo mi wciąż niedobrze, teraz jest troche lepiej. Natomiast ciągle jak zjem coś wieczorem to zaraz wymiotuje. A jeść mi sie nie chce, irytuje mnie nawet chodzenie na zakupy spożywcze. Masakra. Nie moge używac zadnych perfum, dezodorantów, wszystkie zapachy mnie doprowadzają do szału, obrzydzenia i torsji. otwieranie lodówki zostawiam innym. Ja nie mogę robić nic co ma coś wspólnego z jedzeniem.Pozdrawiam Cie serdecznie!!!!

Paulinko mam podobne sny do Twoich  ::).. ale z tego co czytalam u dziewczat z innych miesiecy, to  takie sny to normalna rzecz .... jest dobrze ;)

Dziekuje MoniQa, moj to juz probuje mi wmowic ze to przez siedzenie na forum, nawet sasiadke chcial nastawic z tym na mnie-a tu mam tylko wsparcie :)
Monisia2506-czekam na wiesci, zycze jak naj, naj :)

Dziewczynki ja mam tak samo więc nie ma się co martwić
A spać mi się chce juz od 10 rano i trzyma do wieczora

Monisia 2506 zdaj prędko relacje jak tylko wrócisz

Wizytę mam jutro i też przekaże wieści jak czuje się groszek lub fasolinka

reklama
Monis no to czekamy na relacje :)

Paulinka widze ze chyba wszyscy mezowie maja tą samą gadke ... moj tez narzeka ze to prze forum ;D hihi

Agunieszka czy  zauwazylas ze suwaczek cos dzisiaj zatrzymal sie w miejscu?? Ja powinnam dzisiaj miec 8 tyg i 2 dni, a Ty 9 tyg i 1 dzien  ::) ... chyba ze ja zle licze i dzisiaj jest wtorek a nie sroda... ale juz nawet sasiada pytalam co dzisiaj za dzien i mowi ze sroda ;D ;D .. pogubilam sie juz  ::)

Do góry