reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dolegliwości

Zawroty głowy też miałam
ale byłam u gina i powiedział mi że mam bardzo niskie ciśnienie (90/50)
i stąd te dilegliwości - monisia - nie ma sie czym martwić !!!

reklama
he he
Pisałam wczoraj że mam mniejesze mdłości

to tylko był odpoczynek przed dalszymi mdłoścoami jeszcze ciekawszymi

bo połączonymi z uzewnętrznianiem zawartości żołądka :( :( :( :( :( :( :( :(

Dostałam wreszcie zwolnienie i umieram w spokoju....

cze dziewczyny,jakis czas sie nie odzywalam,bo nie mialam ani checi/sily/czasu...
nie czuje sie najlepiej
ale dzisiaj jestem lekko poddenerwowana, i dlatego chcialam sie Was o to zapytac,poniewaz jestescie w tej samej sytuacji.

Od jakis 2 dni pobolewal mnie brzuch,ale dzisiaj czuje go na prawde.Po stronie lewego jajnika bol jest caly czas tepy,ktory przechodzi co powien czas w kluty - wtedy boli mocno;prawy jajnik boli nie znacznie:i od jakiejs godzinki zaczyna mnie ponolewac podbrzusze,tez taki kluty bol.W ogole mam jakis wiekszy brzuch,ale to chyba za wczesnie... i boli mnie krzyz co jakis czas.Denerwuje sie bo bol jest caly czas.
Czy Wy rowniez u siebie cos takiego zaobserwowalyscie?Bo nie wiem czy moje obawy sa uzasadnione czy to panika?W koncu na pczatku moga pojawiac sie bole?

Katka

Katka weź nospę połóż się z nóżkami do góry i zadzwoń do gina powiedz co Ci dolega... Każda z nas jest inna. Mnie wczoraj też kłuł brzuch ale niedługo z 10 minut i nospa i chwilka odpoczynku od razu pomogły... I nie przejmuj się co kto pomyśli czy lekarz powie ze jesteś przewrazliwiona czy nie. Jesteś w ciąży i masz prawo do obaw! Na pewno będzie wszystko dobrze.

Katka oczywiscie ze ma prawo Cie kloc :) ... w koncu macica sie powieksza ... tak jak mowi Ines wez nospe, powinno Ci przejsc do 10 minut :) ... a co do wiekszego brzuszka, to ja mysle ze jak najbardziej juz cos moze u  Ciebie byc widac, w koncu juz 10 tydzien zaczelas :)  ... Mnie podbrzusze czesto boli pod wieczor (najczesciej) zdarza sie tez ze w ciagu dnia mnie zaczyna rwac... przewaznie nie biore nic bo bol mija po jakims czasie, ale niestety czasami mosze wziasc nospe ;)

Ja mam takie male klucia w prawym jajniku, badz kolo niego. Narazie nic nie musialam brac. No i tez mi sie wydaje, ze brzuszek mi sie powiekszyl, wlasnie prawa strona..

Katka, jak ból się utrzymuje i jest tępy, nad spojeniem łonowym albo w krzyżu to zgłoś się koniecznie do lekarza. Taki ból może (może, podkreślam, nie "musi") oznaczać kłopoty. Ale kłóte bóle po bokach to na 99% rozściąganie sie macicy. Tak mi przynajmnie gin wczoraj tłumaczył.

Trzymaj się mała

reklama
Oj,dziś ulga..bo 2 dni z rzędu potwornie bolała głowa..Migrena gigant,z lewej strony przechodząc do lewego oka.Okropność.Nie chciałam brac zadnych lekow przeciwbólowych(choć APAP podobno można, prawda to?)no i tak się męczyłam przez dwa dni(i nawet w nocy jak sie przebudziłam)W koncu dzis nie wytrzymałam i rano napiłąm się..kawy, lekkiej z mlekiem..Pomogło.(w ogóle jestem niskociśnieniowcem)Uff..co za ulga po tych kilku dniach.
A propo..moje spanie przerasta wszelkie granice...po pólnocy lulu..i tak dziś to 13:00 !!!! Niezle nie? Z małymi przerwami na siusiu..No ale skoro tyle dzidzi wymaga..Proszę bardzo. Na zwolnieniu na szczęscie mogę sobie na to pozwolić

Do góry